ROZHOVOR

 

Elektrabel: "Připravuji si pro návštěvníky akce Technørd otázku..."

Tajemný název Technørd představuje naprosto novou událost a koncept párty, která na severu, konkrétně v Jablonci nad Nisou, prostě chyběla. Jde o večírek pro příznivce ryzího a kvalitního techna, aby se nabažili dosyta rovnými beaty a to vždy v podání těch nejpovolanějších DJs z regionu a také známých i méně známých umělců nejen z české scény. Při příležitosti akce Technørd 2, která se v Jablonci koná už 23.6., jsme se zeptali na pár otázek jednoho z headlinerů večera, jímž nebude nikdo jiný, než Tomáš Hartl aka Elektrabel a vystupovat bude samozřejmě live.

 

Tomáši, otázka na úvod - jak budeš trávit léto? Čeká tě nějaká dovolená mimo mixpult?

Dovolená bude, ale minimálně s kapesním mixpultem. Chystáme se na intenzivní týdenní válení se na plážích Valencie. Útěk od pracovního zápřahu a "suchozemského" počasí. Ale bez muziky bych nevydržel, tak si budu něco kutit aspoň v tabletu.

Elektrabel

Chystáš se na nějaký český, nebo zahraniční festival? Ať už jako účinkující, nebo jako posluchač?

Čistě jen za zábavou zatím žádný festival v plánu nemám. Nechávám tomu volný průběh, třeba se v náhodné skupinové euforii někam vydám. Vystupovat budu na ostravském Beats For Love, uprostřed léta na charitativní akci DJs 4 Charity, tentokrát v Hodoníně, a pak na tradičním závěru sezony v Hrádku na Shotgunu, ve společném vystoupení s Dialectem...

Co se ti vybaví, když se řekne Jablonec nad Nisou?

Nula2, moc sněhu a moc Indů.



Co je nového u Tebe ve studiu? Myslíme tím nějaké poslední releasy a na co se můžou fandové těšit v brzké budoucnosti?


Na studio poslední dobou není moc času, ale pořád se něco děje. Pomalu, ale neustále. Čerstvě jsem na svém Bandcampu zveřejnil další pokračování svého ambientního projektu Missing a u labelu Fresky mi vyšlo "Tonatyk EP" se skvělými remixy od NDNM a Tekstrue. Netrpělivě očekávám ohlášení data některých EP, na kterých budou mé remixy, a momentálně pracuji na dalších dvou. Do konce prázdnin mám v plánu připravit ještě jednu "verzi" živáku, klidnější až do house music, a převést do koncertní podoby už zmiňovanou "Missing3".

Jak vnímáš dění na té naší české scéně? V posledních letech se hodně rozdělila a také zas nabírá dech a sílu. Jsou tu akce barevné i černobílé. Kde se cítíš dobře ty?

Začnu poslední otázkou. Nejlépe se cítím tam, kde je o mě dobře postaráno. Což je dáno i mým věkem. Po letech kdejakého "punku" už člověk vyžaduje nějaký komfort. Nemám problém zaplatit i vyšší vstupné, ale očekávám kvalitní servis. Perfektní zvuk, poctivé a rychlé barmany, v rámci možností nějaký hygienický standard, bezpečí... Naštěstí, aspoň tady v Praze, je situace celkem stabilní, akce a kluby jsou zaběhlé, člověk si může vybrat přesně to, co mu vyhovuje. Myslím si, že česká taneční scéna, ale i ta zahraniční, přesně kopíruje globální ekonomickou situaci. Je to nekonečný sled vzestupů a poklesů. Teď jsme nahoře, užívejme si to a snažme se podporovat to, co se nám líbí a dělá nám radost.




Prozradíš, co si připravuješ na severočeský Technørd?


Až jsem tím sám překvapený, ale nepřipravuji nic. Vypadá to, že jsem se konečně dopracoval, aspoň na nějakou dobu, k materiálu, ze kterého jsem schopný odehrát až 75 minut vystoupení, a nemám neustálé nutkání na tom něco vylepšovat a měnit. Takže si připravuji pro návštěvníky akce Technørd otázku, zda-li jsem se dobře připravil a není potřeba zase něco měnit.

 

Ptala se Technørd crew v červnu 2017.

foto: archiv

Elektrabel live se představí 23. června v jabloneckém klubu WoKo na párty Technørd 2 - North Techno Therapy (Second Attack).

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016