ROZHOVOR

 

Rozhovor se slovenskými Red Meat Therapy

Red Meat Therapy je slovenský projekt který se skládá z dvojice Aamon a Hendriks Toth. K blížicí Possitiva! party nám kluci poskytli následujíci rozhovor.

 

 

Ahoj pánové! Co nového v Krasavici na Dunaji?

Ahoj! Krasavice netrpělivě čeká na letní sezónu a my s ní.

 

Jak vznikl projekt Red Meat Therapy a kam sa hudebně ubírá?

RMT byl můj nápad v kterém jsem chtěl prezentovat jinou hudbu než co dělám pod pseudonymem AAMON. Svého parťáka Hendrikse jsem přizval do tohoto projektu protože jsem věděl, že máme podobné cítení a hudebně si hodně rozumíme. Několikrát jsme spolu hráli b2b a hrálo se nám super aniž bychom mezi sebou komunikovali řečí. Když se dá, zkoušíme i společnou produkci. Hudebně se projekt ubírá... Ani nevím jak to již dnes nazvat, ale asi takový pomalejší novodobý minimal?

 

Mimo RMT hrajete každý i pod vlastním jménem. V čem je největší rozdíl při společném hraní a při samostatném?

Při samostatném hraní se obvykle prezentujeme trošku jinou hudbou podle nálady. Když hrajeme společně snažíme se pohybovat střiktně v mezích našeho žánru. Technicky se to ale moc neodlišuje protože čas od času vytáhneme více hraček a snažíme se doplňovat sety o živější prvky. Ale to děláme i když hrajeme samostatně.

 

Vím, že při tom společném hraní nepoužíváte gramofony ani CD přehrávače, ale přece se zeptám: kdo by komu dorovnával tracky? :)

Z CD mám minimálni zkušenosti, nějak jsem tuhle technologii úplne přeskočil. Na gramofony asi já Heňovi protože si na nich občas zahraju. Ale myslím, že ani jedno ani druhé není nějak složité a po hodinovém tréninku bysme na tom byli asi oba stejně.

 

 

Oba jste z Bratislavy, který klub nebo párty byste určitě doporučili mimobratislavským návštěvníkům?

Doporučujeme určitě hlavně naše akce :D Ale ve vší vážnosti, těch akci je v Bratislavě stále více, což je super. Některé úspěšnější, některé méně a těžko se dá vybrat ta nejlepší. Já osobně rád chodím podpořit akce co dělají moji kamarádi s nimiž chodím po eventech a festivalech protože poslouchají podobné žánry elektronické hudby a tím pádem vím že tam bude vždy zábava. Z klubů můžu určitě doporučit na léto náš oblíbený Sundeck. Prostor má úžasnou atmosféru! Je to lodička zaparkovaná na Dunaji a je tam nejkrásnější výhled na Bratislavu. S majitelem jsme smýšlením na jedné vlně a proto se nám tam velmi dobře hraje a pořádají akce. Nedá mi nezmínit i naše rezidenční místečko a tím je klub Radost. Je to malý sklípek pro cca 50 -70 lidí (nevím možná jsem přestřelil). Chodí tam velmi vychovaní lidé. Jen velmi zřídka se tam setkám s nějakým nevhodným hostem. A ještě jeden klub vzpomenu, který mně velmi mile překvapil zvukovou technikou a tím je re Re: Fresh.
Momentalně se odvážím řict že je na tom zvukově nejlépe a taky managment je otevřen eventem různých žánrů a bookingem zahraničních hostů. Chodi tam hodně turistů a lidí často velmi hudebně vzdělaných, kteří umí ocenit dobrou hudbu.

 

Pro oba to bude v klubu Cross a hraní na Possitiva! party premiéra. Takže těšit se můžeme na co konkrétně?

Ano v Crossu a na Possitiva! party budeme účinkovat poprvé a velmi se na to tešíme! O Cross clubu jsme slyšeli jenom chválu. Andre Lodemana uznáváme, je to umělec první třídy takže pro nás bude čest zahrát si na této akci. Čekejte od nás hodně dobré deepové hudby a naladění té správné atmosféry (drink v ruce a pohupování).

 

Díky a těšíme se na Vás!

Ptal se v únoru 2015 Yacube

 

www.soundcloud.com/redmeattherapy

www.facebook.com/events/604409369692247

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016