ROZHOVOR

 

Walter Ego: "Není správné tvořit tracky na míru pro labely..."

14. listopadu se v pražském Crossu opět pořádá klubovka Liquid Flights, která pravidelně představuje producenty ze světa D´n´B a bass music na dvou pódiích. Na hlavním se můžete těšit na veterána drumandbassu dBridge, spodek tentokrát ovládne mladý britský talent Walter Ego. Než na tuhle akci vyrazíte, seznamte se s Joshem alias Walter Ego a jeho produkcí v tomto krátkém rozhovoru!

 

Joshi, protože se zanedlouho ukážeš v pražském Crossu na párty Liquid Flights, rádi bychom tě představili českému publiku. Bude to tady tvoje premiéra, nebo jsi už někdy v Čechách či přímo v Praze byl?

Nebyl! Tohle bude moje premiéra a to jak česká, tak pražská. Moc se těším, až Prahu navštívím!

Walter Ego

Vyprávěl ti už třeba někdo z kolegů o naší místní scéně?

Myslím, že kolegové ne, ale od kamarádů jsem slyšel, že Praha je opravdu krásná a máte tu prý dobré kluby. Víc ale nevím... Těším se, až se dozvím víc!

Nedávno jsi měl release u 2020 Vision Recordings, který je spolu s tvým předchozím titulem u MadTech Records hodně o house music. Vím, že děláš ale také tracky, které jdou více do bass music a UK funky... V jaké z těchto poloh se tedy cítíš nejlépe?

Pro mě je všechna hudba na stejné rovině a obvykle produkuji to, co sám rád poslouchám. Za poslední roky jsem udělal všechno možné od grimu až po techno. Nemyslím, že je dobré být svázán žánry, to by pro mě byla dost nuda...



Zajímalo by mě, jak ses hudebně vyvíjel a jaké jsou tvé kořeny...

Původně jsem začal s UK funky a tropical bass music. Od toho jsem se odpíchnul ke grimu a spolu s pár MCs ze Sheffieldu jsem vydal několik tracků na labelu Toddly T – Girls Music. K house music jsem se dostal až později...

Když pracuješ na nové hudbě, vytváříš prostě na co máš zrovna chuť s tím, že to pak rozešleš labelům, kde by se to mohlo uchytit, nebo si vybereš vydavatelství dopředu a podle toho pak tvoříš?

Vždy nejdřív dělám hudbu a o labely se starám až potom. Myslím, že není správné tvořit tracky na míru pro labely. Potlačuje to pak tvoji kreativitu...

Walter Ego
Jak vypadá tvoje studio?

Dneska je to už celkem slušný mix hardwaru a softwaru. Mám pár mikrofonů, které používám k nahrávání svých vlastních bicích a k tomu ještě pár kousků analogu. 

Děláš ještě něco dalšího kromě produkce a DJingu? Co tě baví v životě nejvíc?

Ještě mám rád filmy a umění, ale mojí největší vášní je pořád hudba. Taky občas pracuju jako dobrovolník v charitě pro duševně nemocné. Myslím, že je důležité být nějakým způsobem zapojený v komunitě kolem tebe.

Walter Ego

Jací jsou momentálně tvoji nejoblíbenější producenti a jaké máš další zdroje inspirace?

Tohle se mění každý týden. Myslím, že má na mě pořád velký vliv Boddika - jeho minimalistický přístup jsem měl vždycky rád. Potom je to určitě taky Jose Marques, který dělá fakt zabijácký afro-latin mixy, jež mě vždycky dostanou. Z DJs je potom mým oblíbencem Gas Lamp Killer. Jeho sety mají neuvěřitelnou energii a ať hraje cokoliv, vždycky mu to projde! :)

Hodně lidí dneska zakládá své vlastní labely... Nepřemýšlel jsi o něčem podobném? Jestli ano, jak by to podle tebe mělo vypadat a jakou hudbu bys vydával?

Přemýšlel jsem o tom, ale je to velký závazek. Myslím, že pokud chceš vydávat hudbu jiným lidem, vyžaduje to hodně zodpovědnosti a musíš to prostě dělat správně. Kdybych vydával, byla by to asi nějaká oduševnělá hudba, na kterou by si lidi mohli dobře zatancovat. Blíže bych to ale specifikovat nechtěl.



Jaká je budoucnost Walter Ego? Experimentuješ momentálně s něčím novým a překvapíš nás nějakým novým zvukem?

Pořád experimentuju, ale myslím, že si prostě budete muset počkat na to, s čím dalším přijdu...

Ptal se dMIT.RY (Neo Violence) v říjnu 2014.

foto: Shaun Bloodworth a archiv

Britský DJ a producent Walter Ego se představí historicky poprvé v České republice a to v pátek 14. listopadu 2014 v klubu Cross na akci Liquid Flights.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016