ROZHOVOR

 

Valentino Kanzyani: “Už teď je mi jasné, že Apokalypsa bude skvělá party, jako vždy!”

Slovinský dj a producent se představí v Brně na 15. narozeninách legendární halovky Apokalypsa. Jeho set si budete moc poslechnout na Elektra Clubbing stage.

 


Ahoj Valentino! V úvodu našeho rozhovoru, pojď se ohlédnout za uplynulým rokem 2013, jak ho hodnotíš?
Ahoj! Rok 2013 byl ve znamení velkých změn. V březnu jsem se  stal součástí Cadenza bookingu a následně mi v květnu u labelu Cadenza Records vyšlo album, takže se následující měsíce nesly hlavně v duchu jeho podpory. Hrál jsem taky na několika skvělých akcích a léto jsem již tradičně strávil na Ibize. Na závěr roku jsem pak s několika přáteli organizoval skvělou party k oslavě 18. narozenin legendárního klubu ve Slovinsku – Ambasady Gavioli.

 

Valentino, na čem momentálně pracuješ? Jaké projekty tě v nejbližší době čekají?
Momentálně mám dovolenou a odpočívám. Většinou tedy v tomto ročním obdobím odlétám do Jižní Ameriky, kde mám tour, ale letos je to výjimka a jsem doma. Nedávno jsem se totiž opět natrvalo usadil v mém rodném městě ve Slovinsku, takže chci teď být nějaký čas tady, zařizuji si tu teď také nové studio. Jinak jsem také nedávno dokončil novou desku pro Cadenza Records, který vyjde začátkem března.

 

Obecně se už o tobě ví, že máš pořád hodně v oblibě vinylové desky a sám tuto technologii dost podporuješ. Přitom pro mnohé je už klasický vinyl zkrátka „mrtvý“. Myslíš, že v dnešním digitálním světě má vinyl ještě nějakou budoucnost?
Jo, to máš pravdu, já na vinyly pořád nedám dopustit. Pořád kupuju nové a klidně i starší desky do svých setů. Když jsem s hraním kdysi dávno začal, byly to právě vinyly, co mě tolik okouzlily. Nechci se jich úplně vzdát. Ale samozřejmě, nosím na hraní ještě USB s další hudbou a samozřejmě CD... Nehraju pouze z vinylů, ale do setů je přidávám.

 

A jaký set-up tedy ke hraní využíváš?
1 Allen & Heat Xone 92 Mixer, 2 Techincs gramofony & 2 Pioneer DJM 2000 CD playery

 

A co tvůj label “Jesus Loved You”, jak si vede?
Abych byl upřímný, label má teď nějakou chvíli pauzu, už delší dobu na něm nic nevyšlo. Vydával jsem zde právě klasické vinyly a bohužel, bylo s tím více práce, než jaký byl ohlas. A v době, kdy jsem žil na Ibize, jsem nějak ztratil chuť se labelu věnovat... Ale teď se na Jesus Loved You label znovu zaměřuju, vybírám zajímavou hudbu, kterou by tady stálo za to vydat.

 

Valentino, jak vlastně hodnotíš současnou světovou taneční scénu? Mám na mysli co říkáš na mega party, kde se těší obrovské oblibě zastánci „nového“ stylu electro house (Avicii, Steve Aoki, Hardwell, Nervo...).
Já myslím, že není až tak populární tady ta hudba, jako spíš ty akce, jako celek, kde je strašně moc lidí, obrovské stage, super technologie, všechno je zkrátka úplně jiné a nejlepší, co kdy lidi mohli vidět. A ani nejde až tak o tu hudbu, jaká je. Bohužel. A ti výše zmínění DJs, dle mě jim jde hlavně o image, aby se mezi sebou předvedli, ukázali... Nejde o kvalitu hraní, o to, kdo co umí... Proto myslím, že skutečně kvalitní DJ se na akci tohoto typu neobjeví.

 

Už po mnoho let trávíš každé léto na Ibize. Pořádáš zde nějaké vlastní party, o kterých bys nám mohl říct víc?
Ano, posledních 7 letních sezón jsem trávil na Ibize, z toho jsem zde 4 a půl roku žil i po zbytek roku. Je to místo, ke kterému mám velmi blízký vztah a i když tady už nebydlím, pořád ho mám ve svém srdci. Vím, že se sem budu pořád rád vracet.  Party, kterou jsem tam spolu s několika kamarády pořádal – Next Wave, byla v rámci celkového hudebního stylu Ibizy tak trochu underground. Cílem bylo podpořit i takové umělce, kteří se do programu běžných klubů na Ibize nemají šanci dostat.

 

Jak bys vlastně popsal svůj aktuální sound?
„Technological House“ J

 

Valentino, jaký je tvůj oblíbený party drink? J
Řekl bych, že Tequila... Ale já nepiju až tak moc alkohol. Tequila je pití, kterému dávám přednost před vodkou, nebo whiskey, ale obecně, dám si raději obyčejnou vodu.

 

28. února vystoupíš na Elektra stagei na Apokalypse. Na této party jsi už v minulosti hrál, jak na Apokalypsu vzpomínáš?
Je to už pár let, co jsem hrál na Apokalypse naposledy, ale rád se opět vrátím do Brna, protože už teď je mi jasné, že to bude u vás zase skvělá party!

Díky za rozhovor!

 

https://www.facebook.com/djvalentinokanzyani?fref=ts

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016