ROZHOVOR

 

Jay Cunning: "Na labelu Sub Slayers je to všechno o base a vůbec nezáleží na tempu!"

Ten nejoblíbenější nástroj Jay Cunninga už z titulku znáte a pokud jste nestihli jeho divoký set v pražském Crossu, máte v pátek v Brně ideální možnost k masáži vnitřností! Tři jména britských hráčů září na flyeru párty Vendeta výrazně, to jeho však ještě o něco více. Právem... Majitel labelu Sub Slayers se v rozhovoru kromě jiného rozpovídal o tom, co se na křídlech této značky v nejbližší době objeví, na koho z line-upu se obzvlášť těší, zavzpomínal na letní festivaly i na zbořené bariéry. Hezké čtení a špunty s sebou!

 

Nedávno jsi hrál v Praze... Jaké to bylo? Měl jsi čas projít si naše hlavní město?

Párty v klubu Cross byla užasná s paradní atmosférou a hlavně lidi byli super - miluju české party people! Bohužel jsem moc z Prahy neviděl, odlétal jsem brzy zpět. Doufám ale, že budu mít někdy příležitost prohlédnout si všechny krásy města, protože jsem o něm slyšel jen to nejlepší.

Jay Cunning

Mohl bys nám v krátkosti představit svůj label Sub Slayers? Jak bys popsal jeho zvuk?

Na labelu Sub Slayers je to všechno o base a vůbec nezáleží na tempu! Je to progresivní label, který se neustále vyvíjí a primárně je zaměřen na underground elektronické scény, který se snažíme zasáhnout plnou palbou basů.

Kdo přesně tvoří tým Sub Slayers? Nebo zvládáš všechnu tu práci kolem úplně sám?

Label řídím pouze já, ale velmi úzce spolupracuji s On The Rise Promotions, kteří mi pomáhají s reklamou. Taky máme dobré vztahy s Finyl Tweak Mastering a podařilo se mi dát do kupy skvělý tým umělců, kteří navrhují grafiku.

Jay Cunning
Podle jakého klíče vybíráš producenty, kteří na Sub Slayers vydávají? Jsou mezi nimi totiž jak nová jména, tak i legendy jako Daddy Freddy nebo Wizard...

Pro nás je to vše jen a pouze o muzice. Při výběru producentů, kteří u nás vydávají, vůbec nezáleží na tom, zda jsou ve světě muziky noví, anebo jsou to už zavedená a známá jména. Máme velmi přísný A&R proces a snažíme se hledat novou a kvalitní hudbu na všech možných místech.

V poměrně krátké době, co spatřil label Sub Slayers světlo světa, máte za sebou již 25. vydaný počin. Co plánujete do budoucna a na co se můžeme těšit?

Nejnovější titul je od Serial Killaz, kteří jsou známí hlavně svou jungle produkcí, ale pro náš label udělali úžasné EP s rytmem kolem 140 BPM. V budoucnu se můžete těšit na EP, na němž spolupracovali Gold Dubs, Aries, King Yoof & Max Powa. Dalším žhavým kouskem bude EP od Saxon Sound feat. Papa Levi & Daddy Kolonel, na němž budou remixy od DJ Rap, Lennie D Ice, King Yoof a Serial Killaz. Zkrátka to bude pro nás další našláplý rok!

Sub Slayers 26: Serial Killaz 'Dutty Sound EP' by Sub Slayers

Je za námi léto a doba open-air festivalů... Které hraní pro tebe bylo letos nejlepší?

Letošní festivalová sezona pro nás byla opravdu dobrá a zlatým hřebem bylo asi hraní na Glastonbury a reggae festivalu One Love – tam byla opravdu parádní atmosféra.

Na britské klubové scéně se pohybuješ prakticky od jejích počátků. Proslavil ses hlavně jako breakbeatový DJ, ale nyní hraješ celou škálu bass music. Jak vidíš budoucnost této hudby?

Hudební žánry a tempo jsou pro mě nepodstatné, chutě lidí se neustále rozšiřují a to samé očekávají i v klubu. Hudba, která je perfektní pro mě jako DJe a majitele labelu, zbořila už spoustu bariér...

Jay Cunning

Na párty Vendeta vystoupíš vedle zástupců labelu AUX (Hironimus Bosch & Rcaine). Znáš jejich produkci?

S Russem Rcainem se znám spoustu let, ale dlouho jsem ho neviděl. Takže jsem fakt rád, že se s ním v Brně potkám a budeme moct pořádně zapařit!

Taky se těšíme. :) Co bys závěrem vzkázal svým českým fanouškům?

Pořádně to rozjeďte na parketu!

Díky za rozhovor.

Ptala se Vendeta crew v září 2013.

foto: archiv

Jay Cunning se znovu představí v České republice a to v pátek 20. září na dalším dílu párty Vendeta v klubu Fléda.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016