ROZHOVOR

 

Dave Owen & Calculon: "Je neuvěřitelný, že můžeme poznávat svět hraním hudby..."

Před naším mejdanem v Roxy si Dave a Nik udělali chvilku v nabitém programu svého turné "Champagne Campaign" a podělili se s námi o své myšlenky... Nika jsme zastihli o něco dříve a Dave teď doplnil čerstvé novinky z cest. Vy v pátek uvidíte oba kluky za mixem a ve foyer navíc i výstavu mých nejlepších párty fotek z uplynulého roku. Těšíme se na vás!

 

Kluci, jak to jde a kde se právě teď nacházíte? Pořád daleko od domova? Zažili jste v poslední době nějaké výjimečné mejdany?

Nik: Právě teď jsem v hotelovém pokoji v Dublinu. Poslední 2 noci byly opravdu skvělé! Madrid i Dublin mají svou specifickou atmosféru a teď už se těším na dnešní hraní v Belfastu...

Dave Owen: Já jsem teď v Istanbulu a miluju to tu! Všechny mejdany byly zatím super - Madrid, Dublin, Belfast, Amsterdam, Moskva, Bukurešť, Poznaň, Barcelona, Tel Aviv i Istanbul a nemůžu se dočkat těch dalších!

V Čechách už žiju nějakou dobu a viděl jsem za tu dobu spoustu evropských producentů... Je bezva, že teď tu budeme 3 pěkně rozjetí Americanos. :)

Nik: No jasně! Jsme nadšení, že se můžeme vrátit do Prahy a zahrát si u vás...

Dave: The Three Amigooooooos! :)

Oba dva máte za sebou několik výrazných skladeb, co bude dál? Kteří američtí producenti a DJové vás teď baví, a co zajímavého se ve Státech děje? Na co bychom se měli v nejbližší době těšit?

Nik: V červnu mi vychází několik věcí. Třeba na americké značce Hot Mom to bude track "Cucaracha", který jsem udělal se Sinistarrem a Austinem Speedem. S Christinou Tamayo a s Austinem vydám remix "Atlantic Connection", na labelu Hyperboloid pak vyjde remix Chrissy Murderbota a taky remix Heavy1 na Rubiku. Na obou se mnou taky dělal Austin Speed. Tenhle rok nás s Davem Owenem a Christin Tamayo ještě čeká singl pro Good Looking a remix "Dorsh", který jsem udělal s Austinem, vyjde také u Rubiku. K tomu všemu ještě rozjíždím nový label Shoot Recordings a jeho historicky první vinyl vyjde v létě... Někteří kluci americký teď fakt zabíjej! Jsem velkej fanda Austina Speeda a Sinistarra a je super, že všichni žijeme v San Diegu, takže můžeme často dělat hudbu společně. Lidi jako Random Movement, Flaco, Jaybee, Pawn, Dave Owen, Quadrant, Homemade Weapons, Submorphics a Stunna dělaj všichni skvělou hudbu. Každej žijeme v jiným koutě Ameriky, takže se často nevídáme, ale vždycky se těším na novou muziku, kterou od nich dostanu...

Dave: Pár věcí mi vyjde u Good Looking, s Markym máme rozjednaný skladby pro Innerground a BCee možná vydá něco na Spearhead. Jsem nadšený z práce na LP pro Rubik – vice informací bude brzy venku, ale nejspíš půjde o mix původních tracků a kolaborace s výbornými producenty, vokalisty a dýdžeji - za všechny můžu zmínit Redeyes, Random Movement, Bailey, Steo, Savage Rehab, Command Strange, Intelligent Manners, Level 2, dvojku DJ Chap & Andrezz, Pennygiles, Paul SG, Roy Green & Protone, Mr. Joseph, TRAC, Dorsh MC, Jay Rome, Velocity, Jam Thieves a spoustu dalších... Uvidíme, kdo nakonec projde sítem, a kdo se na album opravdu dostane. :) Ve Státech se teď produkuje spousta super věcí u lidí jako Random Movement, Jaybee, Sinistarr, Calculon, Atlantic Connection, Submorphics, Flaco, Raw-Q a nesmím zapomenout ani na naše severní bratry, takže i Grimm, Mutt a Gremlinz dělají úžasnou muziku. Sledujte je!

Tenhle rok jsme na našich mejdanech Shadowbox @ Roxy zatím měli tato jména: Command Strange, Bryan Gee, Danny Byrd + Dynamite MC a Technimatic... Znáte se s někým z nich?

Nik: Vydali jsme muziku od Command Strange a Technimatic na Rubiku, s Bryanem Gee jsme hráli ve Fabricu, ale viděli jsme se jen chvíli, a Dannyho Byrda znám už roky – od té doby, co byl hrát v Californii – fakt bezva týpek!

Dave: Znám se už několik let s Alexem, který si říká Command Strange, a často si píšeme - miluju jeho tracky - jsou vážně fantastický! A jak říkal Nik - hráli jsme s Bryanem Gee & Dynamite MC loni ve Fabricu, ale nějak jsme se nepotkali...

Naposledy jsme se viděli v Cover Place, na akci Zlom Bass s BCeem. Nebylo úplně narváno, takže jsem rád, že se ukážete znova, abyste obrátili Prahu vzhůru nohama. Na co se k nám ještě těšíte?

Nik: Dave, dáme si tentokrát Absinth? Ha ha ha ha.

Dave: Minule byla u vás prohibice, takže jo... Vždyť víš! ;)

Roxy se právě dostala v anketě magazínu DJ Mag do TOP 100 klubů a Shadowbox @ Roxy byl zvolen jednou z nejlepších klubovek v Czech Drum and Bass Awards. Jakej mejdan byl pro vás ten NEJ? Kdybyste mohli hrát kdekoliv, tak kde by to bylo?

Nik: Musím říct, že párty ve Fabricu loni v září byla fakt dobrá - žádný jiný klub, ve kterém jsem měl možnost hrát, nemá takovou reputaci jako Fabric... Hodně se těším do Moskvy, do klubu Pravda - slyšel jsem, že je to skvělý klub. A hrozně se taky těším do Roxy, slyšel jsem na ni samou chválu! A co se týká hraní kdekoliv, fakt bych se chtěl dostat do Latinské Ameriky, Asie, Austrálie. Je neuvěřitelný, že můžu poznávat svět hraním hudby... Hlavně v Evropě se mi poslední roky vážně dařilo!

Dave: Londýnský Fabric byl úplně super, Pravda v Moskvě byla naprosto skvělá, klub Respect v Los Angeles je taky úžasnej, ale nemůžu se dočkat pátečního setu u vás v Roxy!

V Roxy bude fotogalerie z různých pražských mejdanů. Dali jsme dohromady naše oblíbené fotky z mých fotoreportů na www.shadowbox.cz z minulého roku a vy jste tam taky! Uvidíme, jestli tentokrát uděláme ještě lepší fotky!

Nik: Jasně! Tentokrát si vezmu svoje triko "Hot Mom USA"! :)

Dave: Jasně, budou ještě lepší!



Těšíme se na vás spolu s fanoušky, díky kterým se minulý rok stal nezapomenutelným... Doufejme, že si tuhle noc každý užije!

Nik: Díky moc, už se těšim, až společně zapaříme! Tohle bude další kapitola v Champagne Campaign...

Dave: Už aby to začalo! Zdravíme Shadowbox crew, Roxy Crew a Liquid D´n´B crew!

Ptal se Ry Hallada v květnu 2013.

foto: archiv

Dave Owen a Calculon se znovu představí v České republice a to v pátek 24. května v klubu Roxy na akci Music, Photos, Love!

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016