ROZHOVOR

 

Luke Sun: "Češi si umí hudbu užít naplno a prožít ji do hloubky..."

Luke Sun. Jméno, s nímž měl už domácí fanoušek taneční muziky tolikrát čest, až by se mohl mylně domnívat, že se jedná o dalšího z našich hráčů... Právem. Luke v Čechách vyrůstal do svých devíti let, teď ho můžete nejčastěji slýchat v sousedním Německu. O tom, jak vnímá naše publikum, kde se mu nejlépe hrálo, co zrovna dělá a jaký styl momentálně razí, se rozpovídal před svou další návštěvou. Tentokrát Ostravy!

 

Luku, začneme klasickou otázkou... Jak se vede?

Díky za optání, jsem v pohodě, užívám si slunečného počasí a relaxuji na mé zahradě, kde sbírám inspiraci pro tvorbu nové muziky a pro nadcházející akce, na kterých budu letos vystupovat...

Luke Sun

Mohl bys v krátkosti říct něco o sobě pro ty, kteří tě neznají?

S hraním jsem začal, když mi bylo 16. Téměř jako všichni DJs jsem začal tak, že jsem si koupil gramofony, mixážní pult, postupně si pořizoval vinyly a díky tomu získával tu stále potřebnější praxi. Ze začátku v malých prostorech, přičemž posledních 10 let bylo moje nejúspěšnější DJ období. Vystupoval jsem na mnoha místech, ve známých klubech a na undergroundových akcích společně s mnoha známými kolegy. Asi ty nejlepší zážitky mám z berlínského klubu Tresor (jak z toho původního, tak i z toho nového), z klubů Cocoon a U60311 ve Frankfurtu, z německého open airu Stadtlandbass, z bratislavského U Clubu, z vystoupení u vás na Svojšicích 2003 and 2011, z akce Spacefore 2001 v Pardubicích, z Paradogsu v Praze v roce 2002, z párty Bluenation v Plzni ve stejném roce a na jedničku se to povedlo také v Roxy před pěti lety! Elektronická hudba se za posledních 6-8 let změnila. Dnes jsem schopný hrát hard techno sety, stejně jako deep tech-house pro zahřátí fanoušků. Vždycky záleží na prostředí a na konkrétní párty. Mám rád všechny druhy hudebních stylů, ať už je to deep house či techno, když přináší muzika novou energii a nové nápady pro lidi, kteří si chtějí na akci užít zážitek z hudby...

Budeš headlinerem Warm Up Party Svojšice 2013 v ostravském klubu Marley a v roce 2011 jsi byl přímo jedním z headlinerů Svojšic... Jak se ti tato velkolepá akce pod širým nebem tehdy líbila?

Ano, Svojšice miluju! Dnes je to vlastně jediný festival v ČR, kde hrají známí DJs, nové objevy, probíhají zde speciální performance a všichni moc dobře ví, co hrát a čím fanoušky potěšit. Svojšice potvrzují známou myšlenku, že co se dělá tvrdě a poctivě, to přichází od srdce...

Luke Sun

A co říkáš na české party people ?

Jasně, Češi jsou vyloženě párty lidi! :) Umí si hudbu užít naplno a prožít ji do hloubky...

Vystupuješ u nás pravidelně?

Před 10ti lety jsem u vás býval hodně často, ale za posledních 5 let jsem navštívil ČR bohužel asi jen pětkrát...

Na jaký zvuk se mohou návštěvníci Warm Up Party Svojšice 2013 v Ostravě těšit? Poslouchal jsem několik tvých setů, některé jsou v poklidnějším techno zvuku, ale v některých se s tím vůbec nepářeš... :)

Jak jsem už popisoval v předešlé otázce, mám ve svém spektru velice široký rozptyl hudebních stylů... Připraven mám však speciální výběr opravdu skvělých tracků pro tento večer a všechny vás tam rozsekám, takže se nechte překvapit! :)

LUKE SUN LIVEMIX @ U60311 FFM (11-5-2012) by LUKE SUN

Na svém Facebooku máš uvedeno, že pocházíš z Prahy. Trvale ale žiješ v německém Grundau... Mohl bys nám tedy tuto perličku, spíše z osobního života, vysvětlit? :)

V Praze jsem se narodil a když mi bylo devět, odešel jsem s rodiči do Německa...

Chtěl bys něco vzkázat českým party people ještě před tím, než k nám dorazíš?

I když cesta na tuhle akci bude pro mně opravdu dlouhá, jelikož jedu přes Frankfurt, nic mi nezabrání v tom, abych si užil tuto noc společně se všemi fanoušky a příznivci skvělé muziky, kterou tahle párty slibuje! Jo a těším se samozřejmě i na nádherné české holky! :)

Luke Sun

Díky moc za rozhovor a uvidíme se na místě!

Ptal se Mathiass O'zana v dubnu 2013.

foto: archiv

Luke Sun se znovu představí v České republice a to v pátek 10. května na akci Warm Up Party Svojšice 2013 v ostravském klubu Marley.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016