ROZHOVOR

 

Oldrich Sic jr.: "V Německu naplním autobus a jedeme na víkend do Prahy..."

Pochází ze Znojma, žije v Augsburgu a čas od času tam jednoduše sebere autobus kámošů a přiveze je do Prahy na mejdan... Takový je Oldrich Sic jr. a právě s ním jsme si před sobotním pokračováním noci Prague Electric v Yes! klubu stihli popovídat například o tom, kde vznikl nápad na párty na lodi, že chtěl původně pobývat v Sydney a proč k tomu vlastně nedošlo, kdo všechno už si z našich DJs v Německu na jeho akcích zahrál a kde, kdo mu pomáhal s novým trackem na vinylu u labelu Deep Circus a co na nás chystá dále... Přejeme hezké čtení!

 
Oldřichu, řekni nám něco víc o projektu Prague Electric. Jak tě ten projekt napadl?

Projekt Prague Electric jsem vymyslel v Německu. Něchtěl jsem kopírovat nápady někoho jiného a chtěl jsem přijít s něčím novým. Když jsem nad tím tehdy přemýšlel, řekl jsem si, že bych mohl podporovat českou scénu v cizině. Proto Prague Electric. Pod tímto názvem jsem začal dělat párty v klubech jako Kerosin, Mahagoni Bar, Ideal Club Augsburg. Mezi DJs, které jsem na tuto párty přivezl, patří například Ladida, Tráva, Loutka, DJ Schwa, Roman Rai, Insect Elektrika a tyto noci měly velký úspěch. Po čase jsem si řekl, proč to celé neudělat také obráceně – pořádat Prague Electric v Praze a vozit na tuto noc hosty ze zahraničí. No a k poslední inovaci mě dovedla skutečnost, že v Německu postupem času přibývalo lidí, kteří se mě ptali, jestli bych je nevzal s sebou do Prahy. Řekl jsem si, proč je nevzít všechny a tak se zrodil nápad pořádat Let’s take the East Prague Electric. Prostě naplním celý autobus lidmi z Německa a jedeme na víkend do Prahy...

Oldrich Sic jr.

Prague Electric organizuješ již poněkolikáté. Jaké vydání bylo podle tebe nezapomenutelné?

Každá párty, kterou organizuji, ve mně vzbuzuje napětí a očekávání, ale musím říct, že první Let´s take the East byla úžasná... Co se týče organizace, vyzkoušel jsem si vše – autobus, hotel, kluby, DJ booking... Moje mejdany měly vždy velký úspěch a lidem se moc líbíly. Začal jsem tedy přemýšlet, co dál.

Let´s take the East, která se bude konat v Praze v červnu, organizuješ na lodi. Proč zrovna na lodi? A bude to v případě Prague Electric poprvé?

Pořádáním Let’s take the East na lodi jsem chtěl celý koncept trochu oživit. Smyslem akce je sblížit českou a německou house komunitu. Převážná většina návštěvníků bývá pochopitelně z Čech a Německa. Jinak na nápad udělat tuto akci na lodi mě přivedl Roman Rai, který má s pořádáním párty na lodi zkušenosti a se kterým jsme se o tom u mě doma bavili. Mejdany na lodi mají vždycky něco do sebe. Už jen to, že lidi nemají kam utéct, ha ha. Roman mi dal i kontakt na loď...

Oldrich Sic jr.
Warm-up k Lets take the East vol. 4 se bude konat v pražském Yes! klubu. Co můžeme na této párty očekávat?

Čtvrtá Prague Electric bude hodně příjemná párty s dobrým bookingem, který je jako obvykle mezinárodní – tentokrát česko-australsko-něměcký. Už minule jsme ukázali, že underground muzika v Yes! klubu výborně funguje. Všichni, kdo na Prague Electric v Yes! klubu byli, poznali, jaká tahle párty je. Panovala tam hodně pohodová atmosféra. Prostě dobrá atmosféra, dobrá muzika a pohodoví lidi – to je to, o co nám jde a o čem to má být.

Pocházíš původně ze Znojma, ale již nějakou dobu žiješ v Augsburgu. Proč zrovna Augsburg? Řekni nám něco víc o místní scéně.

Do Augsburgu mě přivedla láska... A ta láska byla tak silná, že jsem dokonce změnil svůj původní plán odjet za DJem Schwa do Sydney. Ale jak to tak bývá, život tomu chtěl jinak... Scéna v Augsburgu je dobrá. Sice menší, ale lidi jsou hodně nároční, takže si člověk musí dát hodně záležet na tom, co dělá, aby publikum zaujal. Každý druhý víkend se tam objevují světová jména, takže konkurence je velmi zdravá a dravá.

DCR005 - Oldrich Sic Jr - Metro Cz (Sample) by Deep Circus

A co tvoje vlastní produkce? Nedávno jsi na labelu Deep Circus vydal skladbu na vinylu. Byl to tvůj první vydaný track? Co dalšího připravuješ?

Ano, jedná se o skladbu Metro Cz na Deep Circus, s níž mi pomohl Martin Eyerer. Vinyl, ale i wav a MP3, jsou k dostání na portálech Decks nebo Beatport. Momentálně pracuji na novém singlu, který bych chtěl vydat na svém vlastím labelu Prague Electric, ale je to spousta práce, práce a zase práce...

Ptal se subgate v květnu 2012.

foto: archiv

Oldrich Sic jr. se představí na čtvrtém dílu noci Prague Electric v Yes! klubu už tuto sobotu 26. května!

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016