ROZHOVOR

 

Wippenberg: "Vaši clubbeři jednoduše ví, jak si to užít..."

Wippenberg se vrací na místo činu! V pátek si ho historicky poprvé vychutná Brno, konkrétně 7. Nebe, v sobotu se navrací do klubu Prdel, v němž si svůj dvouhodinový set tehdy protáhl o dalších devadesát minut... :) Právě o tom, jaký je rozdíl mezi hraním na fesťáku a v malém klubu, se točil náš rozhovor. Informoval nás však také o tom, na čem aktuálně pracuje, zmínil se o překvapení v Miami, potvrdil, že na netu teď bude vysedávat mnohem více a prozradil, jaké to je, když jednu skladbu skládají tři lidi... Hezké čtení předtím, než zase rozhýbe vaše nohy!  

 

Ahoj Wippenbergu, tenhle týden se vrátíš do České republiky a ne jen na jednu, ale hned dvě párty. Za posledních pár let jsi hrál v našich nejlepších klubech jako jsou Mecca, Fabric a SaSaZu. Jak vzpomínáš na tyhle akce a jak se těšíš na svůj návrat?

Já se vždycky moc těším na hraní v Česku, protože vaši clubbeři prostě a jednoduše ví, jak si to užít a vytvořit dobrou párty. Mám hodně dobrých vzpomínek na poslední vystoupení, takže už se nemůžu dočkat na návrat do Clubu Prdel a také na svůj debut v Brně...



Naposledy jsi hrál v Clubu Prdel na 1. narozeninách klubu. Při hraní sis svůj set, který byl naplánovaný na dvě hodiny, slušně prodloužil a nakonec jsme měli tři a půl hodiny ruce nad hlavami! Můžeš tedy bezpečně říci, že sis to užil? :)

Ha ha, to si piš! Vždycky se mě ptají na otázky typu "Jaké je nejlepší místo pro DJing?" a já odpovídám: "Je zábavné hrát na velkých akcích jako Trance Energy nebo Audiotistic v L.A., ale někdy to může být mnohem zábavnější, zahrát si v malém klubu v Praze pro sto lidí, než pro 50.000 na festivalu." Samozřejmě, že chce každý hrát na velkých fesťácích a koukat se na ty masy lidí a já to mám taky tak. Ale upřímně, stejně mám raději hraní v menších klubech, protože můžeš hrát delší sety, můžeš set opravdu vystavět a cítit se, jako bys byl jedním z davu.



Club Prdel v překladu znamená "club ass" (ano, tu část těla, na které sedíš). :) Jaké bylo to nejzvláštnější místo, kde jsi kdy hrál?

Pravděpodobně klub Set v Miami. Poprvé, když jsem tam hrál, byla letošní WMC a já otevíral setem pro Seba Ingrossa na jeho Ingrosso & Friends party. Nejdivnější věcí na tom klubu je, že nemá žádnej taneční parket! Jen samé stoly, které si můžeš rezervovat a mají tam jen lahve, přičemž flaška šampaňského tě vyjde na 1000 dolarů. Řikal jsem si: "aha, tak tohle bude těžký hraní, jen pro vyšší třídu, kteří nechodí na hudbu, ale jen kvůli tomu se tam ukázat..." Nakonec se lidi úplně zbláznili a začali tancovat na židlích a stolech a byla to vynikající akce. Od té doby tam hraju pravidelně a pokud někdy pojedete do Miami, tak se tam určitě stavte - nebudete litovat. :)

V létě oslavilo vydavatelství High Contrast Rec. svůj 100. release stylově s trackem "100", který jsi spoluprodukoval se svými kolegy z labelu - Nicem Chagallem a Rank 1. Osvětli nám, jak se taková spolupráce vůbec zrodila... Sešli se všichni producenti ve studiu a pracovali na tracku společně nebo každý dělal na své části samostatně?

Tak trochu obojí. Nejdřív jsme se všichni sešli v mém studiu a po dva dny společně hledali základy a smyčky, pak každý odjel domů a to, co složil sám, poslal emailem všem ostatním. Bylo to docela náročné, hlavně z počátku, protože jsme všichni tři fakt "dominantní" producenti a každý z nás obvykle pracuje na svém vlastním zvuku. Každopádně v okamžiku, kdy jsme dali dohromady základ, všechno jsme to dokončili ke spokojenosti všech a myslím si, že jsme odvedli dobrou práci, protože v tom tracku je slyšet vliv každého z nás...



A co se peče ve Wippenbergově studiu právě teď? Nějaké čerstvé remixy a tracky, na které se můžeme v blízké době těšit?

Nedávno jsem dodělal pár remixů - jeden na starou klasiku "The Age Of Love", který se právě tento týden objevil na Beatportu, pak jsem dokončil remix pro mé dobré kamarády z Cosmic Gate a nyní zrovna remixuju Fedde Le Granda. Těším se, že budu konečně pokračovat i na mé vlastní muzice...

Na tvém profilu na Facebooku jsi požádal tvé fanoušky, aby ti pomohli s hledáním jména pro tvůj nový label/značku/podcast/radioshow. Došel jsi k nějakému názvu a můžeš se s námi podělit o další informace o tomto projektu?

Pssst, to je pořád tajemství! :) Ne, ještě pořád jsem se nerozhodl a je to stále spíše ve fázi vývoje, takže o tom nechci moc mluvit. Zatím snad jen to, že by to mělo být o mé větší aktivitě na internetu a bližší interakci s fanoušky...



Debutoval jsi v Čechách v lednu 2008 na párty Musica v Mecce. Přestože již s námi bohužel není promotér této akce Drobex, pokračujeme v pořádání této akce se vzpomínkou na něho. S rozhodnutím přesídlit párty do Clubu Prdel, který je menší, upravili jsme název na "mini Musica". I když je tam to slovo "mini", i tak slibujeme přinášet "velká" DJ jména (ty jsi výborným příkladem) a nabízíme "velkou" atomosféru a "velké" zážitky. Abychom to tedy zakončili, mohl bys slíbit našim fanouškům set plný "velkých" tracků? :)

Jasně, že jo! Zní to dobře i pro mě a budu se snažit odvést tu nejlepší práci, aby to bylo OPRAVDU VELKÝ! Uvidíme se o tomto víkendu a už teď se na vás všechny těším... 

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016