PARTYINFO

 

WOODKID

Datum konání:
28.05.2020 - čtvrtek
Místo konání:
Praha - Forum
Live:
Woodkid (FR)
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:

start: 20:00, vstup: předprodej: www.coloursselection.cz, GoOut a TicketPortal

 
 
Francouzský hudební mág Woodkid okouzlí v květnu Prahu

Woodkid! Před šesti lety patřil jeho koncert k vrcholným zážitkům festivalu Colours of Ostrava - mohutné hymnické skladby, kde se prolínala elektronika s velkolepou smyčcovou hudbou a hypnotickým zpěvem, to vše za doprovodu působivých černobílých snových projekcí. A 28. května 2020 se představí tento francouzský hudební mág, který se prosadil i jako tvůrce vizuálně sugestivních videoklipů pro Mobyho, Katy Perry, Taylor Swift  nebo Lanu Del Rey, naživo s kapelou v Praze. Do Fora Karlín přijede v rámci turné k nové připravované desce. Vstupenky v ceně 950,- Kč – 1.350,- Kč jsou v prodeji od 11. prosince v sítích GoOut a Ticketportal.

 

"Chci, aby lidé, kteří poslouchají mé skladby, získali pocit, že jsou hrdinové," řekl Woodkid před sedmi lety v době vydání své první desky "Golden Age" a udělal všechno pro to, aby posluchači jeho přání podlehli. Obestřený lesy smyčců, za mohutných úderů bubnů a velkolepých fanfár dechů, nás ve skladbách "Iron", "Run Boy Run" a "I Love You" uváděl hypnotickým hlasem do děje futuro-středověké fantasy Golden Age: Woodkidova "hledání nespoutaného malého kluka odmítajícího zestárnout uvnitř dospělého muže". Woodkidova elektro-akustická hudba má široký záběr a on sám neskrývá, jak hodně ho ovlivnili Nick Drake (ten prý ze všeho nejvíc), Leonard Cohen, Bob Dylan, Rufus Wainwright, Depeche Mode, Philip Glass, The Shoes a Vivaldi. Jako filmař a fotograf se zase hlásí ke Gus Van Santovi, Wes Andersonovi, Wimu Wendersovi a francouzské nové vlně na čele s Françoisem Truffautem a Jean-Luc Godardem. Z fotografů zmiňuje nejvíc "hledače neobvyklých míst" Stephena Shoreho.




Woodkid vystudoval ilustraci a animaci, pracoval v knižním nakladatelství, spolupracoval s režiséry Luce Bessonem a Sofií Coppola a postupně přešel k reklamě, v níž se brzy zařadil mezi nejvyhledávanější tvůrce své generace, zvlášť po zveřejnění vtipného videa Aides Graffiti. Výčet jeho ocenění, včetně nominace na Grammy, nebere konce, ale největší úspěchy získal s videoklipy pro Katy Perry, Taylor Swift, Mobyho, Lanu Del Rey, Drakea a Rihannu. Jejich milionová sledovanost na YouTube mu vynesla status velké hvězdy, zářící ještě víc, když přišel s těmi vlastními.




Zpočátku pracoval pod původním jménem Yoann Lemoine, teprve když se rozhodl věnovat naplno hudbě, zvolil nick Woodkid. Jistý druh melancholie je u Woodkida spojen se zázemím: narodil se v roce 1983 ve francouzské Remeši, v rodině s polskými kořeny a ve východní Evropě strávil v mládí dost času - proto v klipu "I Love You" mluví kněz rusky. Bratr je známý hráč na cello, strýc učitelem hudby a prvními nástroji Woodkida byly klavír a trubka. Skládal si písničky odmalička, na veřejnost s nimi ale nikdy nešel, až v březnu 2011, kdy vydal EP "Iron".




Nikdy prý neměl kapelu - považuje se za samotáře - ale spolupracuje s předními francouzskými hudebníky a producenty: Sebastianem, Ambrose Willaume (Revolver) nebo dvojicí Guillaume Briere & Benjamin Lebeau (The Shoes). Na nezapomenutelných koncertech pod Eiffelovou věží a v Grand Rex dokázal, že vše, čím zaujal skrze média, umí ve strhující show přenést i na podia, kterým vévodí obří projekční plátna, na nichž paralelně s hudbou probíhá děj Woodkidových filmových fantazií.

FB event

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016