PARTYINFO

 

LUNCHMEAT FESTIVAL PRESENT EMPTYSET AV LIVE

Datum konání:
07.12.2018 - pátek
Místo konání:
Praha - Národní galerie v Praze - Klášter sv. Anežky české
Live:
Emptyset, No Idols, Solo, Stanislav Abraham, Thistle, Windowlickerz
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:

start: 19:00, vstup: předprodej: 300 vstupenek 390,- Kč + poplatky GoOut.cz, 490,- Kč na místě

 
 
Lunchmeat Festival chystá audiovizuální bohoslužbu

Lunchmeat Festival letos přichystá fanouškům elektronické hudby a audiovizuálního umění bohatou adventní nadílku. V pátek 7. prosince se klášter sv. Anežky České rozsvítí a rozezvučí živou produkcí experimentálního projektu Emptyset. Průkopnické londýnské duo, momentálně usazené v Berlíně, připravuje společně s vizualistou Claytonem Welhamem pohlcující koncertní zážitek přímo na míru jednoho ze dvou klášterních kostelů, kostelu sv. Salvátora. Noc bude mít pro Lunchmeat Festival typický vývoj: začne hlučnými živými koncerty, aby postupně gradovala do klubových, tanečních setů. Vedle AV live koncertu Emptyset čeká publikum také pět domácích projektů: No Idols, Solo live, Stanislav Abraham live, Thistle live a Windowlickerz AV live. Program začíná 7. prosince v 19:00 a pokračovat bude až do třetí hodiny ranní, vstupenky jsou v předprodeji v síti GoOut.cz.

 

Projekt Emptyset založili v roce 2005 James Ginzburg a Paul Purgas. Pro svůj charakteristický zvuk si sami vyrábějí strunné i perkusivní nástroje. Zkoumají rituální hudební struktury, nezápadní kompozice, mikrotonální vokalizace i akustické materiály a jejich vlastnosti. Své živé projekty představili na předních světových festivalech, jako jsou CTM/Transmediale, Unsound či Berlin Atonal, instalaci vytvořili například pro Tate Britain.

"Zvuk, ke kterému se Emptyset vývojem vlastních nástrojů dostali, je fascinující. Jejich produkce se s každým albem posouvá a je nejen zcela originální, ale také do důsledků promyšlená. Je to temná a pulzující lavina, která posluchače hned na začátku koncertu smete a pohltí, aby je o hodinu později zase vyplivla," říká k hlavním hvězdám večera ředitel Lunchmeat Festivalu Jakub Pešek. Emptyset pracují s řetězcem procesů, které zkreslují obraz a zvuk v závislosti na frekvencích prostoru a dispozicích místnosti. Pro klášter sv. Anežky České proto připravují site-specific verzi projektu. "Kostel sv. Salvátora se hodí pro jejich basové vibrace i světelnou instalaci, která v tak nádherném, čistém a rozměrném prostoru dokonale vynikne," dodává Pešek. Amatérské i profesionální producenty potěší, že se s nimi Emptyset podělí o své znalosti a zkušenosti nejen v oblasti samotné tvorby, ale také vydávání, prezentace či propagace nahrávek při páteční přednášce a sobotním workshopu v rámci cyklu Input.

Lunchmeat

Večer koncepčně navazuje na dvě předchozí speciální události, při kterých Lunchmeat Festival přivezl přední zahraniční umělce, aby oživili netradiční prostory. V roce 2015 zahájil Robert Henke Lunchmeat Festival svým projektem Lumière II. Kompozici pro čtyři lasery a zvuk, kterou představil také v pařížském Centre Pompidou či londýnském Barbican Centre, upravil přímo na míru budově Českého muzea hudby. V roce 2016 pak umělci Koreless a Emmanuel Biard představili projekt The Well, který pracuje s odrazy laseru ve speciálním, zvukem ovládaném pružném zrcadle, právě v majestátních prostorách Anežského kláštera.

FB event

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016