PARTYINFO

 

FESTIVAL ROSNIČKA 2018

Datum konání:
27.07.2018 - 28.07.2018
Místo konání:
Svitavy - pláž Rosnička
DJs:
Schwa, Fatty M, Lumiere, Mike.H, Alyaz, Kosmic Skaut, Opak Dissu label, Olga+Jozef, Trilo, Awacs, Nic Robertson, Akira, Not_Me, Naci Tofu, Joshek, Charlie, Ralf Jakob, Francis Conrad, Hi Paula, Ban Jarnet, Mrs., Eddie Mur, Kostka, FCUK, TRND, Její Vály, Pornz, Murte
Live:
Norwell (HU), Hello Marcel, Katarzia (CZ/SK), Hellwana, Emile Strunz (UK), Stereofox, Errror, Zagami Jericho プリンセスグリッチ, Indy a Wich, 1flfsoap & François Svalis, Name Does Not Matter, Johuš Matuš, Gleb, Boy Wonder, Citty, Piqi Miqi, Orinoko, Antonio Zee
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:
start: pátek 27.7 v 17:00, konec: neděle 29.7 ve 12:00, vstup: předprodej: dvoudenní vstupenka 400,- Kč / na místě 500,- Kč, jednodenní vstupenka pouze na místě 300,- Kč, on-line předprodej www.goout.net/cs/listky/festival-rosnicka-2018/mscc/, kamenný předprodej: pobočky GoOut.cz​ Ostrava: Infocentrum, Plzeň: DEPO2015​, Praha: Freshlabels​, Brno: Indies​, Svitavy: IC, Litomyšl: IC, Ústí nad Orlicí: Popráč
 
 
Festival Rosnička opět s plejádou hvězd

Ve zvířecí podobě je Rosnička ověřeným ukazatelem vývoje počasí, v té naší, festivalové, zase návštěvníkům ukazuje proměny nekomerční hudební sféry u nás a v blízkém zahraničí.

 

Od prvního ročníku v roce 2011 ušel hudební festival současnosti úctyhodný kus cesty. Z jednoho dne a jednoho pódia se rozrostl na celý víkend a ke dvěma plnohodnotným stagím letos přibude ještě jedna menší, situovaná na pláži u rybníka. Dalším velkým posunem bylo zavedení vstupného, díky němuž je dnes možné nabídnout návštěvníkům plnohodnotné zázemí a komfort, stejně jako program čítající ty nejzásadnější projekty nezávislé elektronické scény z České republiky a nevzdáleného zahraničí.

V porovnání s předchozími ročníky se letos můžeme těšit na nejpočetnější zastoupení, co se týče zahraničních hostů. Rakousko bude reprezentovat undergroundový soundsystem Deep Baked specializovaný na techno a house music, z Polska přijede špičková electro DJka a promotérka Charlie, Maďarsko zastoupí ostřílený producent Norwell a Velkou Británii pak Emile Strunz, který se věnuje pomalejším odnožím electra. Poslední dva jmenovaní se představí v tzv. živém setu, což znamená, že své skladby budou tvořit přímo na místě během vystoupení. Zdaleka nejpočetnější zahraniční výprava však přijede ze Slovenska. Nekompromisní drum´n´bassovou jízdu slibuje producent Trilo, rapovou a grime scénu našich východních sousedů názorně ukážou pánové Boy Wonder a Gleb a esenci nejčistšího techna naservíruje legendární DJ Dalo známý také jako Olga+Jozef.

Rosnička

Jakkoliv by to teď mohlo vypadat, že celý program obstarají zahraniční hosté, není tomu tak. Stejně jako v minulosti je větší část programu festivalu věnována tuzemským projektům, bez ohledu na to, zda již plní titulky časopisů nebo stále ještě nejčastěji hrají v tátově garáži. Nejdříve se pojďme podívat na ty už dobře známé. Na prvním místě je potřeba zmínit duo Indy a Wich, kteří si přivezou i posilu v podobě rappera LA4, dále tu máme oduševnělou písničkářku Katarzii, zkušeného DJe Alyaze a Akiru, který se zde v minulosti předvedl coby polovina dua Deadly Viperz, senzaci minulého léta Opak Dissu a pána limitovaných dub-platů Murteho.

Kategorie "shooting stars", jinak řečeno "stoupajících nováčků", nabídne letos celou řadu premiér. Bude to taneční Zagami Jericho, rapující Errror, neo-soulová Hellwana, reinkarnace Michaela Jacksona Piqi Miqi, zasnění Stereofox, zemědělský pop od Johuše Matuše, domácí milovníci bůčku Hello Marcel a také projekty Orinoko a Antonio Zee z olomoucké školy specilizované na elektronickou hudbu.

Těšit se můžeme také na dvě prověřené pražské DJské partičky. V první řadě na pány skryté za pseudonymy Schwa, Fatty M a Lumiere zastupující progresivní pop-up párty Komiks a ve druhé to bude Mike.H a Not_Me z tanečně-psychadelického spolku SEED. K nim přihodíme ještě několik talentovaných DJů, kteří program zahájí i ukončí a máme hotovo. Nebo skoro hotovo. Jak již bylo zmíněno, letos přicházíme s novinkou v podobě plážové stage, která bude zajišťovat hudební produkci v denních hodinách, a to přímo na břehu rybníka.

Další informace, rozhovory, fotografie, videa a odkazy najdete na webu festivalu www.festivalrosnicka.cz. Nejčerstvější novinky hledejte na facebookovém profilu Festival Rosnička a ještě horké fotografie na Instagramu pod hashtagem #rosnicka2018.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016