PARTYINFO

 

ELEKTRA: SECRET CINEMA (NL)

Datum konání:
09.03.2018 - pátek
Místo konání:
Brno - Fléda
DJs:
Secret Cinema (NL), Leia Drex (SK), Orbith, Denes Toth
Bar stage: Fly & friends
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:
start: 21:00, vstup: předprodej: 350,- Kč + poplatky: Hostel Eleven (bez poplatků), Indies, SMSTicket.cz, GoOut.cz, 400,- Kč na místě
Line-up:
Main stage:

22:30 Denes Toth
00:00 Orbith
01:30 Secret Cinema (NL)
03:30 Leia Drex

Bar stage:

Fly & friends
 
 
Techno legenda Secret Cinema se vrací do Česka

Hlavní hvězdou jarní Elektry bude holandský producent a DJ Secret Cinema. Jeden z nejvlivnějších tvůrců techna posledních let představí 9. března na Flédě skladby z aktuálních EP "I Can Feel It Rising" či "Séance". Kromě vlastní tvorby Secret Cinema pomohl jako šéf labelu Gem Records dostat na scénu velká jména současnosti jako Reinier Zonneveld či Enrico Sangiuliano, které Elektra hostila v minulosti. Na hlavní scéně podpoří Secret Cinema rezident Orbith spolu se slovenskou DJane Leia Drex a košickým Denesem Tothem. Na Bar stage vystoupí Fly & friends. O VJing se postará tým Visualove.

 

Holandský producent a DJ Secret Cinema si za více než čtvrt století působení na techno scéně získal světový věhlas. Ten si vysloužil pravidelným umísťováním v Top Ten na Beatportu. V roce 2015 zde dokonce uspěl se třemi nahrávkami zároveň. Daří se mu i komerčně. Jeho nejúspěšnější tracky jako "Mary Go Wild", "Timeless Altitude" nebo "Watch Me Now" se dostaly do výročních žebříčků zejména v domovském Beneluxu, úspěch sklízí také v zámoří a Asii. "Mám pocit, že lidi kolem techna se zbytečně dohadují o tom, co je underground, a co je komerce. Pokud jde o mě, nejsi "underground", dokud nejsi mrtvý. Když vydáváš muziku, kterou si lidé můžou koupit, a vystupuješ za peníze, jsi komerční," vysvětlil Secret Cinema pro server Electronicgroove.

Secret Cinema

Za svou dlouhou kariéru zvládl promluvit do pestré směsice směrů od ambientních a minimalistických až po věhlasné rave a deep house. Techno je to, co můžete slyšet v jeho novém EP "I Can Feel It Rising", na němž spolupracoval s talentovaným producentem Egbertem, kolegou z labelu Gem Records. Podobné tendence reprezentuje také podzimní špinavě potemnělé EP "Séance". "Vždycky jsem sledoval změny na scéně a snažil se v průběhu let vyvíjet. Je důležité zachytit trendy a být aktuální," popsal Secret Cinema pro server EDM a dodal: "Je to výzva, která se neomrzí, protože je vždy spousta cest, jak přistupovat k technu."

Secret Cinema

Jeroen Verheij a.k.a. Secret Cinema začínal s elektronickou hudbou na počátku 90. let. Nejprve tvořil s pomocí jednoduchého počítače, a takto už v roce 1991 vydal první hit "Sonar System". Značný ohlas vzbudil také s "White Men Can't Funk" (1994), kterou doplnil úspěšnými singly. Ty z něj udělaly jednoho z nejzásadnějších interpretů zlaté techno éry, když se jeho tracky pravidelně objevovaly v setech hvězd jako Carl Cox. Své sety Secret Cinema postupně odehrál po celé Evropě, Americe a také v Asii. Ze začátku vydával na labelu EC, později na Drumcode nebo Cocoon. Zásadní pro jeho další kariéru byl rok 2009, kdy poprvé upustil od čistě živého hraní a začal s DJingem. Zároveň s dalšími holandskými tvůrci založil vlastní label Gem Records, který vede. Od té doby na něm vyšlo přes 50 titulů a v současnosti zastupuje umělce jako Reinier Zonneveld, SQL nebo Enrico Sangiuliano. Sám Secret Cinema postupně vydal přes 30 realesů, vystoupil v mnoha velkých klubech a festivalech po celém světě, od domácího Awakenings po japonský Wire. V Česku naposledy zahrál na jubilejním ročníku festivalu Apokalypsa (2014) společný b2b set s Egbertem.

Secret Cinema

Na brněnské pódium Secret Cinema doprovodí domácí ikona a zakladatel Elektry Orbith, kterému v těchto dnech vychází na labelu Nativity Effect Records jeho novinka "Space EP" pod názvem Gehringer. Line up doplní dvojka ze Slovenska. DJ Denes Toth je v Brně dobře známý především návštěvníkům klubu Perpetuum. To platí i pro Leiu Drex, jejíž sety cení fanoušci od Bratislavy až po Berlín pro jejich návykovou energičnost. Vedlejší Bar stage bude pulzovat pod taktovkou Fly a jeho hostů. Vizuální projekce obstarají kouzelníci z VISUALOVE.

Elektra:

Jedna z nejdéle pořádaných klubových nocí v ČR. Její originální a objevná dramaturgie je zaměřena na aktuální odnože stylu techno, house & minimal. Pravidelně představuje výrazné světové osobnosti těchto žánrů, které často vystupují v ČR poprvé a vytváří tak významnou platformu pro domácí DJs a producenty, kteří mohou vystupovat po boku velkých jmen.

LINE-UP:

MAIN STAGE

22:30 Denes Toth
00:00 Orbith
01:30 Secret Cinema (NL)
03:30 Leia Drex

BAR STAGE

Fly & friends

Ukázky:

Secret Cinema – "Timeless Altitude (Secret Cinema's 2011 Mix)"
Secret Cinema & Egbert – "Maximaal"
Secret Cinema & Egbert Live "Cocoon Loveland ADE DJ Set"
Leia Drex Live "HARDWARE Subclub 2017

https://soundcloud.com/secretcinema
http://www.secretcinema.nl

FB event

 

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Report z párty Elektra: Secret Cinema od therry
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016