PARTYINFO

 

MUSIC INFINITY: LALI PUNA (MORR MUSIC, DE)

Datum konání:
23.11.2017 - čtvrtek
Místo konání:
Praha - Lucerna Music Bar
Live:
Lali Puna (Morr Music, DE)
Popis:
start: 20:00, vstup: předprodej www.palacakropolis, kavárna Paláce Akropolis, GoOut
 
 
Kultovní Lali Puna se vrací do Prahy

Do Prahy se po dlouhých třinácti letech vrací korejsko-německá skupina Lali Puna. Vůdčí kapela tzv. indietronické vlny z počátku tisíciletí se představí 23. listopadu v Lucerna Music Baru. Trio míchající pop, elektroniku a melancholický indierock bude hostit večírek Music Infinity. Lali Puna přivezou i materiál z nové desky "Two Windows", která vyšla v září u Morr Music.

 

Přelom tisíciletí byl v nezávislé hudbě ve znamení divokého míchání žánrů. Málokdo ale dokázal vytvořit tak uvěřitelný, pestrobarevný mix jako německo-korejský projekt Lali Puna. V jeho čele stojí Valerie Trebeljahr, rodačka z Koreje, která kolem sebe soustředí tým spolupracovníků, v němž dlouhé roky figuroval třeba její životní partner Markus Acher z the Notwist. Aktuální album "Two Windows", které ukončuje sedmileté čekání na novou desku Lali Puna, ale bude první bez Acherovy pomoci.

Lali Puna


Lali Puna vznikli v roce 1998, když se po rozpadu své předchozí kapely L.B. Page rozhodla vokalistka Valerie Trebeljahr pokračovat sólo. Projekt se nicméně brzy rozrostl o další členy a vedle zmíněného Achera v něm figurovali i Florian Zimmer (ISO68), Christian Heiss (Saroor) či Christoff Brandner (Tied + Tickled Trio). Do konce tisíciletí stihli několik singlů a EPček a také debut "Tridecoder" – mix smutných melodií a glitchové elektroniky. Z podobných ingrediencí těžilo i následné album "Scary World Theory", které z Lali Puna udělalo hvězdy nezávislé scény a výrazně pomohlo zviditelnit aktivity labelu Morr Music. S podobně silným ohlasem se ale setkala i následná deska "Faking the Books" z roku 2004.


Nové album "Two Windows" přichází po sedmileté tvůrčí pauze od poslední desky "Our Inventions". Acher a Trebeljahr ukončili svůj dlouholetý vztah a novinka je ve znamení nového začátku. Trebeljahr se vrátila ke kořenům své hudby a desku napsala sama jen s čtyřstopým magnetofonem. V postprodukci jí pak pomohli producenti Dntel, Radioactive Man či MimiCof a důležitým elementem byl i Christian Heiss - druhý člen Lali Puna. Na turné je na trio doplní bubeník Christoph Brandner. Přes dramatické změny vlastně zní Lali Puna dost podobně jako v minulosti – písním pořád vévodí hlas Valerie Trebeljahr doplněný sofistikovaným mixem elektronických beatů a kytar. Možná jsou ale Lali Puna teď zasněnější a něžnější, což nepochybně potvrdí i na svém pražském koncertě 23. listopadu v Lucerna Music Baru.

Více informací:

www.palacakropolis.cz

http://www.lalipuna.de/

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016