PARTYINFO

 

VE SNU TO VYPADALO JINAK ANEB AVU SE VRACÍ ZPĚT DO KLEMENTINA

Datum konání:
21.01.2016 - čtvrtek
Místo konání:
Praha - Národní knihovna České republiky
DJs:
Pierre Urban (Radio 1), Mike H (Seed), Synaptik (Duna)
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:
start: 18:00, vstup zdarma
 
 
Vernisáž výstavy "Ve snu to ale vypadalo jinak" tento čtvrtek

“Ve snu to ale vypadalo jinak” představí (ne)tradičně v Křížovnické chodbě Národní knihovny České republiky kurátorský výběr Rudolfa Matějčka a Hany Smělé. Ačkoliv výstava není primárně ukotvena tematicky, vybrané projekty spojují narušené hranice snové atmosféry a deziluze reálného světa, banální situace v kontextu vědy a kultury nebo komplexní úvahy s autorskou myšlenkovou zkratkou.

 

Výstava se zaměřuje na audio-vizuální práce studentů i absolventů předních vysokých uměleckých škol, přičemž některé instalace, projekce, site specific či kinetické objekty jsou často vytvořeny přímo pro netradiční výstavní prostor. Historický kontext Klementina navíc vybízí k návratu studentů umění na místo faktického založení a prvního sídla Akademie výtvarných umění prostřednictvím současných uměleckých intermediálních disciplín a postupů.

Krizovnicka chodba

Mezi vystavujícími jsou tak například student AVU a čerstvý laureát ceny EXIT Jiří Žák, architekturou ovlivněné projekty připravili Jan Boháč a Vojtěch Rada (kterého zastihnete na AVU i UMPRUM zároveň). Novomediální ateliéry AVU zastupují David Přílučík, Lucie Fryčová a Pavla Dundálková se svými projekcemi. Jan Nálepa, Jakub Jansa, Vincent Pieraerd (BE) a umělkyně Laura Luna Castillo (MEX) a Tomoko Kumagai (JAP) pracují s novými technologiemi či kinetickými objekty a aktuálné studují Supermedia na UMPRUM. Za plzeňskou Fakultu Designu a umění Ladislava Sutnara se představí mimo jiné diplomové práce Dany Bartoníčkové a Tomáše Šrámka a hravá instalace Luboše Krále.

Výstavu zahájí ve čtvrtek 21. ledna v 18:00 ředitel Národní galerie PhDr. Petr Kroupa spolu se zástupci organizujících stran. V rámci vernisáže zahrají Atmo sety DJové Pierre Urban z Radia 1 a Mike H ze Seed.

Výstava je přístupná přes hlavní vchod Národní knihovny / Klementina oproti převzetí vstupenky, která je na vrátnici k vyzvednutí zdarma.

"Ve snu to vypadalo jinak" aneb AVU se vrací zpět do Klementina 
Intermediální výstava - studenti a absolventi AVU, UMPRUM & FDU Plzeň
Klementinum, Křížovnická chodba, přízemí
Vernisáž: čtvrtek 21. 1. 2016, 18:00
Atmo Opening: DJs Pierre Urban (Radio 1), Mike H / Synaptik
Výstava bude otevřena 22. 1. – 11. 2. 2016, po–pá, 17:00 – 21:30.
Kurátoři: Rudolf Matějček, Hana Smělá
Adresa: Národní knihovna České republiky, Klementinum 190, Praha 1

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016