REPORT

 

Sambucca report od FlyBoyEdy

belaUK Garage je hudební styl, který mnozí milují, jiní naopak zatracují. Patříte-li do té první skupiny, pravděpodobně se pro vás páteční Sambucca stala horkým kandidátem na titul nejlepší mejdan zatím velmi mladého roku 2005. Ať už měl klub Radost FX k zrušení pravidelné noci Sambucca nazvané podle kultovní skladby Wideboys důvod jakýkoliv, troufám si tvrdit, že reinkarnací a následným přesunem do klubu Rubyz (tedy bývalý Naif) samotná party neztratila jediné procento ze své atraktivity. Party by měla být především o muzice a lidech, a v tomhle směru poslední Sambucca rozhodně nezklamala! Produkční tým Luxury Stepz složený z opravdových fanoušků tohoto stylu se postaral o euforickou hudební událost, na kterou jen tak nezapomeneme.

O rozmanitou hudební náplň se kromě již tradičního a takřka inventárního Bély En svým živým vystoupením postaral sympatický zlínský kolektiv Sunteem Crew, placky roztočili i DJ a MC v jedné osobě Honza Jirásek aka Double J stojící za serverem www.ukgarage.cz a pro mě doposud neznámý Trans Am. Svojí troškou přispěli i ďábelský MC Klouda, překrásná Sonya Surprise (tu si můžete poslechnout i na nejnovějším albu DJe Nea, jehož recenzi pro vás připravujeme) a MC Alx. Svým opravdu hodně sexy nakřáplým vokálem mnohým učaroval i MC Manda, kterého pro změnu můžete v klubech slyšet třeba s projektem Face 2 Face. holkyToho večera jsme zaslechli leccos – uk garage, speed garage, 2step, proběhly nejenom hitovky alá Wideboys, MJ Cole, Pied Piper, Artful Dodger a jim podobné sladkosti, ale dostalo se i na syrovější a o poznání temnější záležitosti.

Spokojen mohl být opravdu každý. Lidi se skvěle bavili, reagovali na jednotlivé desky, atmosféra byla prostě úžasná! O spřízněnosti uk garage třeba s hip hopem svědčí i fakt, že se v Rubyzu objevila velká část české hip hopové smetánky. Když k tomu připočtu, že hned u vstupu jste na uvítanou dostali pro ten večer velmi stylový drink Sambucca, prvních pět desítek platících návštěvníků navíc obdrželo kompilaci Ready 2 Blow II a rozdávalo se čerstvé ovoce, stále to nebylo vše. Mimo jiné jste se mohli nechat ostříhat či se pokochat pohledem na krásné modelky v rámci módní přehlídky studia Chatty. Vzhledem k tomu, že dívky měly do 22:00 volný vstup, připadal jsem si jak v harému, a že se opravdu bylo na co dívat. Budoucí matku svých pěti synů jsem sice toho večera nenašel, ale tolik krásných žen už jsem pohromadě neviděl hodně dlouho! Jediným nedostatkem tohoto dýchánku byla snad jen trochu brzy (23:00) plná šatna a trochu nestíhající barmani. Na druhou stranu rozhodně lepší, než kdybych v klubu s barmanem popíjel sám.

sambuccaCo dodat? Skvělá party! Bez jediné zahraniční hvězdy předčila znovuzrozená Sambucca všechna očekávání a nasadila tak všem UKG událostem roku 2005 (včetně blížícího se “Koula“) laťku zatraceně vysoko. Takhle rozjetý klub plný lidí užívajících si muziku ve velkém stylu je jasným důkazem toho, že uk garage si i v poměrně konzervativních Čechách k fanouškům cestu najde. A tak nezbývá nic jiného, než pořadatelům poděkovat, pogratulovat a s přáním hodně štěstí do budoucna se těšit na další Sambuccu. Ta už bohužel nebude v klubu Rubyz (ten prý končí), a tak se nechme překvapit, kde se potkáme příště.

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016