REPORT

 

Vyjádření JPA k akci s DJem Tiëstem

Na základě reakcí návštěvníků sobotní akce Tiesto v T-Mobile aréně bychom rádi objasnili klíčové otázky, které jsou nám přímo i nepřímo pokládány.

V první řadě bychom chtěli všem poděkovat všem za vytvoření úžasné a neopakovatelné atmosféry, která vrcholila při setu Tiesta. Tiesto byl vašich reakcí upřímně nadšený a překvapivě zústal na party až do samého závěru. Jeho vystoupení u nás určitě nebylo poslední, a věříme, že se podaří připravit další domácí vystoupení v průběhu roku 2005.

T-Mobile aréna je skvělý prostor, který se používá hlavně pro hokejové zápasy, koncerty a podobné kulturní akce. Taneční party jsme v aréně uspořádali podruhé po květnové party s Paul Van Dykem. Oproti květnové akci jsme změnili uspořádání podia, tak jako jste zvyklí z velkých koncertů. Důvod byl hlavně v úspoře prostoru, takže zbylo více místa na taneční ploše pro obrovský nápor návštěvníků.

První z vašich komentářů se týká šaten. Šatny T-Mobile arény nemají bohužel takovou kapacitu, aby uspokojili všechny návštěvníky, kteří si chtěli odložit své věci. Šatny byly otevřeny ve všech přístupných prostorech, tzn. i na dalších patrech. Fronty se začaly tvořit hlavně u šaten, které byly první k dispozici od vstupu do haly. Personál měl instrukce směrovat vás do dalších šaten ve vyšších patrech, cože se dělo, ale v takovém náporu pochopitelně nemohlo vše probíhat plynule. Zvažovali jsme vybudouvání provizorních šaten, avšak z důvodu bezpečnosti vašich věcí jsme od tohoto upustili. Chtěli jsme hlavně vyloučit možnost rabování, ke kterému v minulosti došlo na akcích například v Průmyslovém či Veletržním paláci.

Další nepříjemná zkušenost, na kterou upozorňujete, jsou vysoké ceny na barech. Jak jste si jistě všimli, v hale bylo několik druhů barů, nebo stánků s občerstvením. Jednak bary, které byly postaveny po obvodu taneční plochy, tzn. uvnitř haly. Provoz těchto barů byl zajišťován naším partnerem, se kterým jsme měli smluvně ošetřeny ceny nápojů. Tyto ceny souhlasily s cenami například na akci s PVD, a odpovídaly běžným cenám na podobných akcích.
Za jiné ceny jste však mohli nakoupit nápoje v ostatních prodejních místech, zejména na chodbách arény. Tyto ceny si stanovuje cateringová společnost, která dlouhodobě operuje v T-Mobile aréně, a není v moci pořadale je zásadně ovlivnit.

Zdravotnickou službu poskytovala standardně společnost Transhospital. Tým zdravotníků čítal 4 vyškolené záchranáře a jednoho lékaře. Za celou dobu bylo ošetřeno 5 osob s lehčími problémy, pouze jedna 18ti leté slečna upadla na několik desítek vteřin do bezvědomí. Všem byla poskytnuta pomoc v ošetřovně v zákulisí haly, a všichni ošetření se po krátké době vrátili zpět k zábavě.
Zdravotníci průběžně procházeli prostor arény, a zaměřovali se na taneční plochu a přilehlé tribuny. Dále byli spojeni pořadatelskou službu a ochrankou, a akutně zasahovali dle potřeb návštěvníků. Ještě před otevřením dveří byl uskutečněn společná informační schůzka záchranné služby, ochranné služby a pořadatelů, kde všichni byli seznámeni s bezpečnostním zabezpečením akce.

Díky opravdu velké návštěvnosti a délce konání běžné párty se vydýchaný vzduch dostával opět na podlahu, která se především v chodbách stávala kluzkou. Tmobile aréna pamatuje již lecos, i přes nasazení vzduchotechniky se podlaha nedala úplně vysušit. Pořadatelé hokejových zápasu prý bjen tiše záviděli spontánní atmosféru, kterou se oni snaží na každém zápase bez větších úspěchů tvořit.

Pár poznámek ke druhé stagi. Tato stage byla produkována naprosto nezávisle na hlavní produkci, kdy jsme zodpovědné osoby z řad vystupujících DJ´s opakovaně zvali na produkční schůzky do arény. Nikdo se těchto schůzek neúčatnil, a proto umístění stage odsouhlasil technický personál, který stage produkoval. Vzhledem k tomu, že v aréně je prostor pro 2. stage pouze na chodbách, kde jsou šatny a stánky s občerstvením, není z bezpečnostních důvodů možné osvětlení na chodbách zcela vypnout. JPA nepodporovala myšlenku 2.stage, jelikož jsme si plně vědomi technických a bezpečnostních možností haly ,ale chtěli jsme vyjít vstříct iniciativě djs z časopisu xmag, produkci stage jsme nezajišťovali.

Poslední výtky padají z řad fotografů. Pro akreditované fotografy byl vytvořen koridor před hlavním podiem. Na takový systém jsou jistě profesionální fotografové zvyklí z velkých koncertů. Jak lze z fotoreportů poznat, na kvalitu fotografií to nemělo špatný vliv. Několika fotografům a TV štábům byl umožněn vstup na stage. Tento výběr podléhal schválení Tiestova managementu, a dle jeho požadavků byl řízen vstup, doba fotografování na stagi i v koridoru při jeho hraní.

Na závěr bychom se chtěli omluvit všem hostům, výhercům ze soutěží za možné čekání u guest listu. Při takové akci je guest list opravdu rozsáhlý, a do poslení chvíle se doplňuje, mění, atd. Proto nebylo snadné rychle odbavovat příhozí, neboť ti, kteří nebyli na guest listu uvedeni, blokovali plynulý průběh akreditací.

Rádi bychom zdůraznili, že nejsme zastánci politiky neustálého vymlouvání se za nedostatky, ke kterým při našich akcích dochází. Vždy se snažíme standardním problémům předejít, avšak okolnosti, z nichž některé jsou popsány výše, nelze při nejlepší snaze ovlivnit. Pokud zorganizujete akci, kterou navštíví  takové množství osob, není v lidských silách zajistit, aby se nenašlo několik jedinců, kteří se setkají s problémy, a kteří na ně neustále zkouší všemi možnými způsoby upozornit. Nedoufáme, že tímto prohlášením všechny uspokojíme, ale doufáme, že většina z vás, kteří jste se přišli bavit a užít si Tiestovy show, jste se bavili a užili jste si parádní party, jakých u nás není mnoho.

Děkujeme vám za podporu a tešíme se na vás při dalších ze série podobných akcí, které pro vás chystáme. Rádi si vyslechneme vaše podněty a odpovíme na vaše dotazy na adrese info@jpa.cz.

Tým JPA Group.

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
Dan
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016