REPORT

 

Prohlášení záchranářů k zajištění na Tiësto party

13.11.2004 proběhla v pražské T-mobile aréně techno párty s vystoupením DJ Tiesta. Několik hodin po skončení akce byla na úsek řízení SDZ Praha doručena stížnost návštěvníka párty na kvalitu a dostupnost zdravotní služby v místě konání akce.

 

Pisatel uvádí skutečnost, že jeho těhotné přítelkyni se na akci "udělalo nevolno" a ve snaze zajistit jí pomoc nenalezl nikoho ze zdravotní služby a ani pracovníci ochranky mu nebyli schopni poradit, kde stanoviště zdravotníků nalezne, pakliže vůbec na akci nějaká zdravotní služba byla. Obdobné informace se objevují i na diskusním fóru respektovaného serveru techno.cz.

V souvislosti s tím důrazně prohlašujeme, že naše organizace tj. Sbor dobrovolných záchranářů Praha – Letňany ani nikdo z našich dobrovolných záchranářů se zdravotního zajištění předmětné techno párty nezúčastnil a ani nebyl pořadatelskou agenturou objednán.

V současné době nám není známo, která organizace se na zdravotním zajištění podílela.

SDZ Praha poskytuje již několik let pro obdobné akce služby zdravotních a hasičských asistenčních dozorů, vždy však v dostatečném personálním a materiálním rozsahu. Klademe při akci i důraz na spolupráci s pořadatelskou a bezpečnostní službou, naši dobrovolní záchranáři během akce průběžně preventivně procházejí celý areál, takže je tak v případě potřeby odborná pomoc neprodleně v dosahu. Konání každé námi zajišťované akce je předem ohlašováno na příslušné územní středisko zdravotnické záchranné služby a hasičského záchranného sboru.


Jiří Čermák, provozní ředitel SDZ Praha – stanoviště Letňany

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
Dan
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016