REPORT

 

Svojšice očima Eeteeho a ušima Pava

Nabízíme shrnutí naší výpravy na Svojšický festival. Eetee celou party trajdal z místa na místo pozoroval a poslouchal. Pav strávil ve Svojšících pouze několik málo hodin. Ty věnoval převážně poslechu produkce na hlavním pódiu. Každý jsme si party užili trochu jinak Společné shrnutí naleznete v článku pod tímto perexem.

 

Podařilo se mi dorazit do Svojšického amfiteátru půl hodiny před půlnocí a byl jsem docela překvapen velkým množstvím tančících a pařících lidí. Super. Měl jsem docela obavy, když jsem viděl nejen nebe nad sebou, ale i nepřívětivé předpovědi, co se týče počasí.echoplex

Zastihl jsem akorát Echoplexe, který při své vysoké postavě byl zkroucen jako paragraf nad mixákem a ládoval do lidí smršť beatů a gradací. Oproti vystoupení na OH bylo jeho vystoupení více rozkouskované. Velmi aktivně využíval efekty mixážního pultu Pioneer DJM600. Já jsem byl docela tímto stylem zklamaný, protože znám velmi dobře Echoplexovu produkci, která je velmi citlivá a hluboká. Tady se Peter představil v roli velkého baviče, za což byl po zásluze odměněn.

O půlnoci se doprostřed pódia postavil Agent, který vycházel vítězně z anket, které se týkaly svojšických očekávání. Bohužel prvních 15 minut provázely Agentovo vystoupení starosti se zvukem, který byl citelněji slabší než při vystoupení Echoplexe. Trochu se tak vytratila atmosféra. Agent si ji však získal zpět a to velmi rychle. Jakmile se dal do pořádku zvuk, začal dav opět reagovat a dávat najevo svou náklonnost.

Produkce sympatického Američana Fanone Flowerse patří mezi mé nejoblíbenější. Při jeho vystoupení jsem přemýšlel čím to, že jeho desky v setech českých DJs zní tak velmi dynamicky a energicky. Tady totiž zdaleka nedosahoval tohoto zvuku. Fanon začal kdesi u dynamičtějšího tech-house a deep techna. Trochu tak lidi vyklidnil. Nejsilnějším momentem byla skladba Slovakian nights part 2, která je z jeho aktuální desky na labelu Mechanism Industries. Těsně za polovinou jeho setu vypadl v celém areálu proud. Obnova přišla záhy, nicméně se zdálo, že Fanon začíná svůj připravený live act od samého začátku.

bossVysvobozením z uvolněné nálady byl slovenský DJ a producent Boss, který ačkoli je často psán live hraje z Final Scratch nejen svojí produkci. Ihned prvním mixem si získal celé Svojšice. Maximální energie a maximální odevzdání se lidem. Super. Svojšice se bavily na "plné koule". :o)

Steve Stoll nedorazil po omluvě s vážných rodinných důvodů. Náhrada se našla více než adekvátní. Mark Broom je jméno, které netřeba představovat. Jeho DJ set, který byl plný rychlých i dlouhých precizních mixů, hodně funky a drtivých gradací jsem již nedoposlouchal. Okolnosti způsobily, že jsem vyrazil po půl hodině Marka Brooma zpět do Prahy.

Letošní Svojšice jsem si tedy celé neužil a nebyl jsem ani přítomen víc jak při polovině produkce, což mě docela mrzí. Já to napravím příští rok. Jsem moc rád, že se odvážný název CD Waiting for the Rain nevyplnil a počasí, i když bylo velmi chladno nedovolilo pokazit tenhle velmi oblíbený festival.

Hodnocení:

+ atmosféra
+ kvalita zvuku
+ dramaturgie (+ za kvalitní zastoupení Stevea Stolla Markem Broomem)
+ úroveň světel a dekorací
- ceny na barech
- úroveň a čistota sociálních zařízení
+ celkový dojem

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
Dan
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016