REPORT

 

Report ze sobotního Planet Sound

Na víkend 18-20 června jsem se těšil skoro rok. Měl se konat druhý ročník festivalu Planet Roxy. Jak to tak bývá, když se člověk na něco moc těší, tak to nedopadne dobře, PR byl, po vnitřních rozporech a odstoupení hlavního sponzora, zrušen. Jako slabá náplast se uskutečnil dvoudenní indoor festival v Křižíkových pavilonech (B+C), kam jsem se v sobotu vypravil. Hlavním důvodem, bylo premiérové vystoupení dua Ed Rush a Optical za podpory MC Ryme Tyma v ČR.

 

Na místo konání z důvodu menšího zdržení (ČR – Nizozemí 3:2) jsem dorazil až na úplný závěr Koogiho setu, kterého doplňoval MC Vaant. Ještě než jsem si stačil koupit první pifko a prohlídnout areál, se začaly z Radio 1 stage linout příjemné liquid funkové melodie. Calibre začal. Mixy nebyly sice nic světoborného, ale dalo se. Výběr desek se linul v duchu Calibrovi tvorby, melodické vokálovky, což není zrovna můj šálek kávy, i když kolaborace s MC Fatsem na desce Drop it down se mi dost líbí, takže jsem občas odbíhal do chill outu kde hrál Hoffe hodně pohodový set.

Kolem jedné se halou rozeznělo etno, to nám Pandit G z ADF dával na jevo, že čistě samotnej jungle set můžem zapomenout. Směs junglu, breakbetu, reggae, dubu a nevím čeho ještě, podpořená MCm z ADF, byla opravdu velmi výživná. Nečekal jsem, že uslyším v jednom setu Manu Chaa – Clandestino anebo Out of space od Prodigy. A neslyšel jsem, aby se při DJ setu zpívalo, přesně to se u víše zmíněných skladeb stalo. Pandid stáhl zvuk a MC rozezpíval skoro celou halu. Paráda.

Během setu ADF se mi stala zajímavá věc. Odešel jsem do chill outu pro pifko (byla tam oproti R1 stage nulová fronta) a zrovna tam začala hrát skupina I am X, jejich hudba mě bavila natolik, že sem nečekaně zůstal na několik písniček. I am X hráli směs elekropopu 80. let a i když mi tahle hudba moc neříká, tohle mě chytlo. Překvápko.
 
ADF mezi tím docela přitvrdili a jejich set se stával regulérně jungleovým. Hrálo se dost ragga jungleu, což taky nebývá na velkých akcích zvykem. All over me od Aphrodita potěšilo, stejně jako Zincův remix Ready or not od Fugees, tím se s námi ADF s.s. rozloučili a pódium patřilo Virus crew.

Eda je u nás už jako doma a tak se parket zaplnil snad ještě víc než předtím. Optical byl u nás prvně a Ryme Tyme v podstatě taky (vystoupení na Creamfields nepočítám). Takže jsem se těšil co předvedou. Páni z Virusu, předvedli klasickou jízdu, kvůli které jsme si u nás Edu tak oblíbili. Mixy byly hodně dobré, i když to nebylo bez chyb. Optical se mi zdál lepší. Nevydané placky, střídali s osvědčenými hity  typu Hive & Keaton – Bring it On, Screamera od Ram Trilogy, zaznělo trochu metalu v podání Nightbreed – Pack of Wolves a nebyli jsme ušetřeni ani na ostrovech tolik populárního clownstepu v podání Pendulum (Another Planet rmx?). Došlo i na klasiku od Bad Company – The Nine, kterou narozdíl od svých předchozích vystoupení Eda nechal hrát dosti dlouho.  Pánové nemohli samozřejmě vynechat nové remixy svých největších hitů. Kerbcrawler se Baronovi dle mě moc nepoved ( na tančící však funguje velmi dobře), za to Gas Mask. Vzhledem k přítomnosti Ryme Tyma na pódiu padlo víc rewindů než je obvyklé, ale většina lidí se královsky bavila a o to šlo.

Pendulemi, konkrétně hitovkou Spiral začala IM Cyber set, který ukončoval dění na R1 stagei. Po chvíli se k ní nečekaně přidaly Lindee a Charlie One.  Ještě chvíli sem poslouchal, ale pak jsem se šel posadit ven bavit se pohledem na některé exoty opouštějících techno stage. Do toho poslouchal Nitropank hrající v  chill outu a po ránu mi ty „diskošky“ sedly víc než večer od Calibra. Bylo to i lépe zmixované. A kolem šesté jsem se odebral k odchodu.

Celá akce proběhla bez problémů, trochu sem se obával, že budu celou noc zavřený v hale jen s malým pláckem venku, naštěstí se tak nestalo. Lidí bylo akorát (v pátek prý od dost míň), světla byla hodně povedená,  pifko se dalo koupit bez problémů v chill outu  a vzhledem k tomu, že nejsem ženská, tak mi nevadily ani WC, kterých možná mohlo být víc. Jediným, ale za to obrovským problémem, byl zvuk! Ten byl řádně přebasovaný a v předních řadách  prakticky neposlouchatelný! Vím, že je těžké nazvučit velkou halu, ale určitě to šlo líp. Zvukař by se měl stydět.

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
Dan
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016