REPORT

 

Pár slov k party Silverf*ck

Čtvrteční večer sliboval něco netradičního a pěkně horkého - akci zvanou SilverFuck. Na akci jsem byl, fotil a mám z ní takové rozporuplné pocity.

 

Čtvrteční večer 27.11.2003 sliboval něco netradičního a pěkně horkého - akci zvanou SilverFuck v prostorách Abatonu. Vzhledem k tomu, že akci (schválně nechci říci, že party) připravoval Petr Vančura aneb Hasta Luego!, byl jsem si jist, že se nebude jednat o běžnou tuctovku, ale pěkně wostrej a zábavnej mejdan, který Petr doopravdu udělat umí (viz naše první Connecty v Radosti s pitvou člověka mimozemšťany nebo opravdu ostrou sado-maso show Piranhy)...

Zajímavá byla již koncepce akce - konala se ve čtvrtek, v poměrně odlehlém Abatonu, nicméně vstupné ZDARMA se moc často nevidí. Hudební koncepce ukazovala spíše chaos - spojení oblíbeného Orbithova elektra s již neméně komerčním hip-hopem Wiche a Kat Dema, do toho můj oblíbenec, vysoce experimentální multihudebník, Švéd Hakan Lidbo a koncert pro mne do té doby neznámé kapely Sci*Fi*Psi.

Do Abatonu jsem dorazil kolem desáté, lidí už bylo celkem dost, ale ne úpně narváno, na hlavní stagei právě startoval koncert výše zmíněné partičky, který mě docela nadchl. Démonickým frontmanem kapely je (ne)chvalně známý Radek Rondevalt alias Ronďák, v kapele jsem zaznamenal další známé tváře a hráli docela zajímavou směs psychedelických elektronických kytarovek, znělo to fakt zajímavě a lidi se dost bavili.

Mezitím jsem se vydal do dalších pater (hledat záchod:) a narazil jsem na na šílené množství poutačů, plazmových televizí a interaktivních pointů jisté nejmenované cigaretové "globálně spojující" značky. Docela jsem zíral na obrovskou konstrukci modře nasvětleného baru plného neónů přivezeného a smontovaného pouze pro tento večer. Z mého pohledu spíše trapně vyzněly pokusy zapojit návštěvníky do interaktivních zábav typu "nech se vyfotit, něco dělej a možná něco vyhraješ", možná je z toho cítit to, že hostestky to dělají jako svoji práci a není to jejich nápad. A pokud se nepletu, k vyhlášení vítězů ani nějak pořádně nedošlo... Ono vzhledem i k tomu, že na akci byli spíše starší návštěvníci, tak tyto aktivity něměly šanci na moc moc velký úspěch. Já osobně jsem byl z přemíry cigaretového pozlátka dost rozladěn a nejhorší na tom je to, že je to jen první krůček k tomu, co nás čeká..
V příštích letech totiž cigaretové značky nebudou moci inzerovat v klasických médiích a budou se moci prezentovat pouze v místech prodeje, takže už vidím uprostřed Roxy postavené monstrum - obrovskou trafiky a DJe prodávajícího cigarety kluberům. No to asi přeháním, ale docela se toho děsím.

Ale dál k programu akce: stihnul jsem show vlasového salonu Joshua, kteří ukázali, že stříhání a barvení vlasů může být fakt rozjetá show a moc se mi to líbilo. Musím se přiznat, že se nechodím stříhat jinam než do Joshuy a tak to byla celkem sranda pozorovat celou tu milou partičku, co dokázali ze sebe dostat.

Show body art salónu Piranha jsem bohužel nestihl, zasekl jsem se ve spodním patře na vystoupení Hakana Lidbo, ale předpokládám, že nechyběly patřičné sado-maso rekvizity, bílé tváře a dekadentní vzhled, trocha fetišismu, propichování sebe sama, srdcí a dalších orgánů a další libůstky. Hakan zatím hrál svoje elektronické úchylárny, spodní patro se zvolna zaplnilo pohupujícími se "hudebními znalci".

To už jsem ale prchal nahoru, kde byla slíbená show značky Black Flys (kdo neví, je to americká boardová firma, která dělá hadry a sluneční brýle, prodávají se hlavně v Mysticu ve Štěpánské a zvláštní znamení jsou surfařské pornohvězdy na jejich inzercích:) Tato show měla být hodně horká a erotická a taky že byla - nerad bych to moc rozváděl :), stačí se podívat na fotky.

Po této horké show se gramců chopil Orbith, ale to už jsem byl zvolna na cestě domů a do hajan...

Co říct na závěr? Úplně jsem nepochopil, pro koho tahle akce byla určena... Jestli pro firmy, které se na ní prezentovali (cigára, alkohol, Joshua, Piranha a Black Flys) nebo pro lidi... Pokud pro lidi, oceňuju vstupné zdarma, nicméně ceny na barech (hlavně třetinka piva za bratru 60 vočí je fakt wostrý) byly dost vysoké a míra "promořenosti prostoru" reklamou byla hlavně ve spodních patrech hodně velká. Kdo se ale přišel bavit a hledal mejdan, zábavu a show, tak té se mu dostalo ve velkém a bylo to fakt dobrý. A já? Příště se asi půjdu podívat znovu...

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
Dan
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016