CLANEK

 

Bratři mají venku singl a video "Lost Juno"

Dvojčata Jiří a Ondřej Veselý se svým projektem Bratři vydávají nový singl a video "Lost Juno". Melodické techno je základním kamenem, na kterém duo staví. Nová nahrávka spojuje dva světy, industriální strojovost a vztah k přírodě. Cesta, kterou se Bratři nyní vydali, bude vrcholit novým albem, které vyjde příští rok. 

 

Od vydání posledního singlu "Blocks" je to více než rok. "Než jsme skladbu vydali, prošla testováním na koncertech, abychom viděli, jak lidé reagují," vysvětluje Ondřej prodlevu. Zároveň ale dodává: "Zapojili jsme se do evropského projektu Revelland a díky němu dokončujeme kompletně novou podobu našeho koncertního vystoupení. Nepůjde jen o nové tracky a skvělé projekce, které mají na starost VJ Mafia, ale bude to celistvá audiovizuální show, jejíž směr naznačujeme už tímto singlem."


Jak zmiňuje Ondřej Veselý, Bratři testují nové skladby na koncertech a to včetně nového vizuálu. Fanouškům je představí nejen na showcase Fira B! na Malorce, ale i na dalších koncertech.

Nejbližší koncerty:

07.10. Plzeň | URBEX Club
13.10. Semily | Fokus Fest
9.10. Brno | Kabinet MÚZ
20.10. Ostrava | DOCK
28.10. Německo - Biberach | ABDERA
04.11. Palma de Mallorca | Fira B!
24.11. Klatovy | Falcon Club

Bratři


Bratři jsou na české elektronické scéně od roku 2016. Dvojčata Jiří a Ondřej vytvořili hudební projekt, který se žánrově pohybuje mezi kombinací chytlavé taneční elektroniky, techna a ambientu. Hlavním hnacím motorem jsou Jiřím hrané živé bicí, melodické motivy a sekvence pak vytváří Ondřej na analogové a modulární syntezátory. Dva podmanivé proudy se na pódiu spojují v jeden nekompromisní tok elektrizující energie. V roce 2017 vydali Bratři EP "Monster" a následující rok singl "Manual". Od svého vzniku v roce 2016 odehráli velké množství koncertů a festivalů, jako je např. Beseda u Bigbítu, Povaleč nebo Colours of Ostrava. Jako support se objevili např. před jmény jako Rone, Chrome Sparks, Jan Blomqvist a v březnu 2019 před Jonem Hopkinsem ve Fóru Karlín. V dubnu 2019 vydali singl a videoklip "Monarch" a zúčastnili se showcase festivalu Tallinn Music Week. Následovala celá řada zahraničních akcí, jako je budapešťský BUSH, slovinský MENT, londýnský Sound of Vision a prestižní holandský showcase Eurosonic Noorderslag (2019 a 2020). V únoru 2020 Bratři začali spolupracovat s uznávaným německým producentem elektronické hudby Hannesem Biegerem.  Tato spolupráce se promítla nejen do debutového alba "Two Minds" (září 2021, ale je k slyšení i na produkci dua v roce 2022, na singlech "Blocks" a "Silver".


foto: Zuzka Bonisch

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016