CLANEK

 

Starcastic vydává nové vinyl EP kapely Bulp

Pět let po EP "Endian" a tři roky po albu "Yrsa", oceněném Radio_Head Awards, vydává sourozenecká dvojice Bulp své druhé EP s názvem "Parvin". Producent Samo Štefanec a vokalistka Jana Salvi na něm představují pět skladeb včetně pilotního singlu "Auri", který doprovází poutavý videoklip.

 

Podobně jako předešlé album "Yrsa", i nové EP nese název podle ženského jména. Parvin je jméno perského původu, používané převážně v zemích blízkého východu. S EP ho pojí ženské vokální samply právě z tohoto regionu, použité ve skladbách "Parvin Pt. 1" a "Parvin Pt. 2". EP jako celek v sobě však spojuje mnohem více vlivů a je dynamickou ukázkou různých tváří taneční hudby.

Bulp

"Parvin v sebe kombinuje klubovú atmosféru, rozmanité vokálne plochy a má miestami až dobrodružný charakter. Pokiaľ ide o jeho zvuk, špeciálny dôraz som venoval beatom a nízkym frekvenciám," charakterizuje svoji novou kolekci skladeb Samo. Tracky "Auri" a "Again" jsou zpívané duety, skladby "Oona", "Parvin Pt. 1" a "Parvin Pt. 2" jsou instrumentální kompozice. Limitovaná vinylová verze EP obsahuje taky bonusový instrumentální track "Mabel".

Na zpěvových partech je patrné, že se dvojice posunula do nové polohy. Střídavá dominance ženského a mužského hlasu a putování vokálních linek z unisona do kontrapunktu a zpět vyzdvihuje osobitý charakter zvuku Bulp. Oproti albu "Yrsa" klade producent Samo Štefanec důraz na údernejší a výrazně basově orientovaný zvuk. Tracky jsou rytmické a taneční, s výjimkou cinematicky znějící předposlední skladby, která slouží jako předzvěst triumfálního závěru celého EP.

Bulp
Jana Salvi, vokalistka projektu Bulp, složila pro skladbu "Auri" vokální linku a její doposud nejosobnější text, ve kterém promlouvá ke své dceři. "Parvin pre mňa predstavuje vyzreté a energiou nabité minidielo. Predurčuje pre mňa smer, akým sa projekt Bulp bude ďalej hudobne uberať," říká o EP Jana.

Všechny skladby kolekce zkomponoval, nahrál a zmixoval Samo Štefanec, zároveň napsal text k písni "Again", zatímco Jana Salvi složila text pro "Auri". Nahrávalo se ve studiu Men at Sound v Trenčíne a nahrávku masteroval Tomáš Karásek v pražském studiu Gargle & Expel. Autorem artworku EP je Branislav Rariga a autorkou fotografie na inlay kartě vinylu Anna-Mária Špániková.




Parvin EP vychází 4. června 2020 na značkách Deadred Records / Starcastic Records na 12" limitovaném bílém vinylu, digitálně na všech známých streamovacích platformách (Apple Music, Spotify, Deezer, YouTube Music) a jako download ze stránek vydavatelsví a Bandcamp profilu kapely.

Vydání titulu z veřejných zdrojů podpořil Fond na podporu umenia.

http://www.starcasticrecords.cz/releasy/127/parvin
https://bulp.fanlink.to/parvin-ep
https://bulp.bandcamp.com/album/parvin-ep

Bulp:

https://bulpmusic.com
https://bulp.bandcamp.com

Vydavatelství:

http://starcasticrecords.cz
https://deadred.sk

foto: Simona Vráblová

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016