CLANEK

 

Projekt Papalescu2 právě vydává singl "Das Teleskop"

Není to zrovna obvyklé, aby se na jednom albu sešly hned dvě generace. V projektu Papalescu2, který tvoří Moimir Papalescu a jeho 11-letý syn Miki, se tak stalo a vše se vlastně odehrává na jakési virtuální oběžné dráze. Tu ve skutečnosti tvoří dva sousedící pokoje – Mikiho dětský pokoj, plný knížek a hraček, kde uprostřed stojí velká bicí souprava a Moimirova pracovna, přetvořená na plně funkční domácí studio. To vypadá jako řídící kabina kosmické rakety, kterou pak oba protagonisté pomocí pák a knoflíků zručně pilotují. Zde pak po večerech fantazírují a tvoří příběhy, které pak zaznamenávají pomocí svých elektrických přístrojů a nástrojů. A prvním je singl, který vám právě nabízíme k poslechu.

 

"DAS TELESKOP" je příběh, který vypráví o klukovi, který si přál k narozeninám hvězdářský dalekohled, aby nemusel večer chodit tak brzo spát. Na "B-straně" singlu se nachází skladba "ROBOT MIKI", která je inspirována starým československým komiksem od Zdeňka Milera. Singl také obsahuje 4 remixy od Sonji Vectomov, Armina Effenbergera (Cartonnage), Leona Stevenson aka H1 (The Extras, Die alten Maschinen) a producenta Microoma.

Singl "DAS TELESKOP" vyšel 29. května 2016 u X Production jako elektronický download s originálním obalem od významného českého malíře Zdeňka Daňka. Singl předznamenává album, které by mělo vyjít na vinylu v prosinci 2016.



interpret: PAPALESCU2
titul: Das Teleskop (single)
datum vydání: 29/05/2016
formát: MP3
label: X Production

Tracklist:

01. Das Teleskop (Original Version) 4:33
02. Robot Miki 3:18
03. Das Teleskop (Sonja Vectomov Remix) 4:41
04. Das Teleskop (Armin Effenberger Remix) 3:20
05. Das Teleskop (H1 Punchdrunk Mix) 4:53
06. Das Teleskop (Microom Remix)3:44

Total Time: 24:31

Moimir - synthesizer, sampler, computer, vocoder
Miki - electronic drums & percussion, synthesizer

Další informace:

www.facebook.com/papalescu2

www.zdenekdanek.net
www.xproductionmusic.cz

Album (MP3) & Press Release download.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016