CLANEK

 

Představujeme domácí labely: SETA

Hudební vydavatelství SETA bylo založeno v roce 2008 slovenským DJem a producentem Funkatronem.  Zpočátku se label zaměřoval více na hudební styly techno a minimal, ale v roce 2010 vedení labelu přebrali Chris a Keče (členové projektu Sensoreal) a vydavatelství se postupně začalo transformovat do dnešní podoby, ve které hlavní úlohu přebraly žánry deep house a tech house.

 

V letech 2010 až 2014 se postupně přidali další členové posádky - Martin Greenland (Sensoreal), Martin Klimo (Sensoreal) a Mario Michna (Wychytawacs/Housemusic.sk). Spojili své vědomosti a hudební studia (Prophecy a Tatraground) a kromě hudební produkce se začali věnovat i profesionálnímu mixingu, masteringu a nahrávání. V roce 2015 se přidal zatím poslední člen skupiny - Tomin Tomovic, který zároveň převzal vedení a A&R funkci vydavatelství. 

SETA

Profesionální studio Tatraground, které je středobodem Seta, se nachází v Popradě a je nejen místem pro tvorbu kvalitní hudby, ale také místem, kde se mohou potkat producenti, promotéři a milovníci muziky z celého Slovenska, ale i České republiky. Předávají si zde navzájem zkušenosti a diskutuje se mimo jiné i o problematice klubového života, čímž se víceméně podporuje vývoj domácí klubové scény. Členové labelu jsou zároveň také DJi s mnoholetými zkušenostmi, kteří se věnují i promotérským aktivitám (SETA label nights, Synthesia, Dynamic Sound, festivaly Pohoda a Hrad Beckov). Disponují také známým internetovým informačním portálem – Housemusic.sk a různými skupinami na Facebooku, které vede a spravuje Mario Michna, a kde se v širším hudebním kontextu diskutuje a informuje o dění na klubové elektronické scéně.

SETA

SETA má v současné době na kontě přes 150 vydaných releasů (cca 800 tracků) od více než stovky různých umělců z celého světa, mezi kterými se nacházejí i mezinárodně uznávaná jména jako například Kolombo, Luigi Rocca, Mihai Popoviciu, Dapayk, Jay Tripwire, Harold Heath, Karol XVII & MB Valence, Evren Ulusoy, Dale Howard, Fer Ferrari, Sabb, Rishi K, Peter Makto & Gregory S, Moti Brothers a mnoho dalších. SETA taktéž podporuje československé producenty formou vydaných releasů, remixů, post-produkcí a cenných rad. Je třeba určitě zmínit jména Sensoreal, Damolh33, Sonny Human, Luke Nova, Risto Sokolovski, Loktibrada, Rumenige, Bollo, Tomin Tomovic, SouTHboy, Ri Za, Richard Scholz, Bennito V, Milos, Da Moon, Johannes, Drahosh, Yuran Honek, Subminimal Session a mnoho dalších. 

SETA

Do budoucna má SETA label velké plány. Pro rok 2016 jsou připraveny silné releasy s producenty z vyšší světové třídy. Dlouhodobým cílem je postupně dostat label na úroveň mezinárodně uznávaných house vydavatelství. To je možné dosáhnout stálým zvyšováním podílu kvalitních releasů, tvrdou a dlouhodobou prací a investováním času a kapitálu. Tyto podmínky však parta kolem značky SETA už začíná splňovat. Do budoucna se také uvažuje o spuštění vinylových releasů, ale vše bude záviset na vývoji hudebního průmyslu.

www.setalabel.com
https://www.facebook.com/setalabel/

Da Moon

foto: archiv

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016