CLANEK

 

Smetí vydává nové album "Moving Parts"

"Moving Parts" je již 6. deska Vojty Smetany alias Smetí od roku 2009 a je výsledkem přetlaku po několikaroční pauze, kdy během jednoho roku přepracoval starší materiál a doplnil ho o nové kousky. Na albu se tak střetává jeho starší, experimentální poloha se současnou zálibou v rovných rytmech, kterou odhalil právě na této desce. Přestože "Moving Parts" začíná a končí drone pasážemi a dva tracky v sobě nejvíce odráží post­dubstep vlivy, většina skladeb se pohybuje mezi experimentálním technem a dub technem. Nechybí ovšem poznávací znamení Vojty a to temnější melodie, zahalené v tape delay a reverbech a precizní rytmika...

 

"Moving Parts" vznikalo zejména za pomoci různých "freeware pluginů" a vlastnoručně nahrávaných zvuků a ruchů. Výsledek byl sestaven s téměř chirurgickou automatizací a Vojtovým smyslem pro detail. Přesto album vyniká hloubkou i temnou energií, atmosferickými pasážemi a organickými zvuky zachycenými na procházkách po Praze.

Smeti

Grafický obal alba má na svědomí Adam Švejda (Objekt Studio).

Stream alba

O Smetí:

Vojta Smetana alias Smetí je skvělým příkladem producenta tzv. bedroom music generace. Nejdříve hrál živě industrial/digital hardcore pod jménem Dustman na legendárním skvotu Milada a opuštěných domech. Byla to čistá sonická destrukce a breakcore šílenství. O několik let později založil temný, kybernetický audiovizuální projekt Anhedonia s kamarádem VJ Lukashiva. Vystoupili spolu v mnoha klubech v Česku, Slovensku, Německu a Polsku; jejich projekt ale hibernuje po dobu neurčitou. Po dlouhé odmlce se Smetí rozhodl vrátit zpět na pódium a zamknout se ve studiu. V jeho současných setech, ve kterých můžeme slyšet převážně mix snové tepavé elektroniky, deep house a minimal techno, používá Smetí výhradně hardware samplery a efekty a většinou se obejde bez laptopu. Jeho vystoupení jsou vždycky připravena s absolutním soustředěním na detail a své nahrávky nečekaně proměňuje a manipuluje v reálném čase.

Smeti

Umělec: Smetí
Název alba: Moving Parts
Vydavatelství: Bükko Tapes
Datum vydání: 6. 12. 2015

Odkazy:

Facebook
Profil
SoundCloud
Video live

Kontakty:

Info o HRTL, Bükko Tapes: info@bukkotapes.com
PR, Booking: booking@bukkotapes.com

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016