REPORT

 

Report z akce Scuba & Boddika @ Roxy od Mikyho Rizka

Propojené publikum, energické klubové tracky a hudba plná příběhů. Tak bych ve zkratce popsal páteční večer v klubu Roxy. Pozváni byli dva londýnští jezdci Scuba a Boddika...

 

Po dlouhé době mě lákalo strávit páteční večer v klubu Roxy. Mojí samozřejmostí bylo slyšet a vidět v akci mistra jménem Boddika. Do Roxy jsem dorazil něco málo před půlnocí. Nebyl problém si odložit bundu a na baru se také dlouho nečekalo. Parket byl celkově poloprázdný a snažil se ho rozhoupat za pultem hrající DJ dMIT.RY. Stihnul jsem jeho pár posledních mixů, které byly na elektro-basové úrovni.

Scuba & Boddika @ Roxy

Po dMIT.RYm si s mixem začal hrát jako první londnský zástupce Alex Green aka Boddika. Alex nastartoval v pomalejším tempu, které postupně zrychloval v rámci svého zvuku. Tedy temná basová linka, proložena tvrdší elektronikou, k tomu různé acid až insdustrial zvuky, které do sebe míchal s opravdu výtečným načasováním. Byla to pestrá hutná nadílka, která měla osobitou atmosféru už v zaplněném klubu.

Scuba & Boddika @ Roxy

Po tomto necelém dvouhodinovém setu vystřídal svého krajana producent Scuba. To, co jsem měl od Scuby naposlouchané, byl spíše deep-house, takže jsem očekával klidnější mix. "Bohudík" tomu tak nebylo a Scuba předvedl neuvěřitelně energický techno set!

Scuba & Boddika @ Roxy

Příjemné abstraktní zvuky, podporované rychlejší basovou linkou, fungovaly jako přihození polen do kotle. Své mixy nechal s citem vyznít do vyšších frekvencí a stále jen přidával hutnou basu. Z jeho setu byla cítit dynamika a energie, která spojovala celý klub. Silný zážitek z poslechu možná jen narušovaly utlumené basy a lehce plechovější sound, ale oproti poslední návštěvě byl zvuk o dost lepší.

Scuba & Boddika @ Roxy

Příjemně rozpumpované publikum se možná zbytečně rozuteklo na Vidrase, který po Scubovi pokračoval v basové náloži. Celý večer poté ukončil příjemně melancholičtějším zvukem resident Fatty M. Po dlouhé době jsem odcházel z Roxy s nadšením a doufám, že bude taková nadílka jmen i nadále pokračovat.

Miky Rizek

foto: e_vita

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016