REPORT

 

Report z Go Planet Roxy od Loly

Když se u našeho stánku na Go Planet Roxy v sobotu večer zastavil sympatický páreček Petr s Lolou, byli mi svým zjevem i zájmem o hudbu ihned sympatičtí. Slovo dalo slovo a za chvilku jsem měl přislíben report tak, jak jak oni fesťák prožijí. A protože důvěru i přes následnou nemoc Lolushka nezklamala, můžete se počíst o tom, jak sobotní noc prožili jedni z vás i nás... Díky.

 
Go Planet Roxy (2O.-21.6.) Tábor,letiště aeroklubu

Tak na tenhle mega festival, který u nás ještě nebyl a který všichni tak napjaté očekávali, jsem se vypravila s Peťou (mou láskou:) a s kamarádkou Klárou. Bohužel jsme vyjeli až v sobotu 21.O6. Útěchou nám ale byl nabitý sobotní prográmek, který sliboval nevšední hudební nášup mnoha stylů a různých doprovodných axicek...

Kyvadlovka nás vyplivla u cesty mířící k festivalovému městečku a už z dálky jsme viděli obrovský areál obklopený z větší části hustými lesy v pozadí, visícími týpky na laně, několik cirkusových šapit, kupole stanů a plnící se parkoviště... Přidali jsme do kroku, abychom už to vše okusili a stali se součástí Planetky Roxy.

Seznámit se s celým fesťákem nebylo snadné - obrovský prostor naplněný mnoha čajovnami, pubíky, krámky, sportovními aktivitami, stagei, herními konzolemi (na kterých jsme si v noci docela ulítli). Nicméně okamžitě nás zaujala exhibice ve freestyle bmx, kde si to dávali borci jako: Eduardo Terreros, Alex Reinke, Sven Fangheanel a z našich pak Viktor Plasů, Jan Valentů a další. Atmoška závodu byla víc než dobrá, výborný speaker tam přítomné lidičky dostával do varu za podpory mě bohužel neznámého dj:( Poté jsme se přesunuli na drum'n'bass do stanu označeného "Rings around Saturn", kde to pořádně roztáčel Larry. Jeho kvalitní set slušné roztancoval všechny přítomné a stan se začal zaplňovat... I stage pod názvem "Mars attack"nezůstala pozadu a Kaisersoze nenechal nikoho v klidu, vzduch začal houstnout.

Od 16:5O ale začali vyhrávat na hlavní stagi "Go sun stage" Roe-Deer, kteří se mi moc líbili svou pohodovou a melancholickou hudbou, která sem přesně zapadla! Klávesy a smyčcové nástroje se o to bezvadně postaraly. Ani Southpaw se nezahambili svým propracovaným popíkem, který se dá označit jako elektronický. V jejich čase jsme si ale nemohli nechat ujít Katchu!!! Ta to ale rozjížděla! Výborný energicky a valící se set nabroušený jiskřivými hláskami od MC NuC. Oba dva si to výborně užívali. Skoro ve stejný čas nastoupily už před slušný davy hudbychtivych lidiček 2 super české grupy EOST a Skyline. Je zbytečně polemizovat nad tím, která je lepší, protože každá je svým způsobem jedinečná a přináší do místních hudebních vod mnoho nového. Takže nejdřív ke Skyline. Pustili se především výborně naladění do hraní koncertních verzí nových písniček a myslím si, že se máme na co těšit! Album je tak v očekávání a na podzim už snad zaklepe na dveře... Chytlavé songy s kombinací elektroniky protkané vokály Sister Yulu a Emsiho NuCiho se postaraly o výborný zážitek posluchače, který si na nich pořádně smlsnul. A Extáze? Kateřina Winterova dala jasné najevo svým zpěvem, že si oprávněně zaslouží ocenění za zpěvačku roku. Tahle elektronická formace je hodně zajímavá... S přibývajícím večerem rostlo šílenství na co jít a co vynechat, vše stihnout bohužel nešlo.. Moloko i přes technické problémy dopadli u publika skvěle díky křišťálovému hlasu zpěvačky Rose Murphyove a odpovídající hudbě, která ji byla skvělým doplňkem! Nechtěli jsme si nechat ujít britskou kapelu Chumbawamba a tak jsme se u nich nakrátko zastavili. Tihle anarchisti a levičáci, jak by se dalo říct, připravili dokonale publikum na zlatý hřeb této stage (neboli pódia) svou hudební popovou směsi a přijatelnými texty. No a pak už konečně Asian Dub Foundation! Tak tihle britští Pákistanci se dají v pohodě označit za mistry zvuku! Tepající beaty jsou kombinaci ragga-jungle rytmu, basových linek, vše je okořeněno asijskými zvuky a rychlým zpěvem. Nevšední hudební zážitek spojený s jejich osobní výpovědí. Naše kroky míří k hip hopu – na "Uran hopu" si to tam začali slušné dávat Peneři strýčka Homeboye. Tato crew se dá právem označit za první skutečnou českou hiphopovou kapelu. Wladimir, Orion a dýdžej Richard ukázali všem, že už maj pevně zapuštěné kořeny a kořínky a jedou si vesele dál. Moc se mi líbili a s chutí jsem si s nimi zarapovala pecky jako Penerský dezert a Prahu. Při přechodu na mnou nejvíc očekávaného ANDYHO C jsme z dálky shlédli hororového šílence Marilyna Mansona s všudypřítomnýma mánička (loutkama) v jeho stylu, kteří byli spíš pro smích. Nic ale proti ním nemám. Respect to all styles!:)

Pan majitel drumandbassoveho labelu Ram ReC Andy C rozpoutal nevídanou show za gramcemi. Jeho práce s deskami mě fascinovala! Skvěle ovládal své publikum a dostal nás do taneční euforie. Odměnou mu byly ruce nad hlavou, nadšeně povykování a neutuchající pískání. Andy se jen nerad loučil s pařmeny a s pařmenkami, ale to už přicházel DJ Photek. Výborný to set! Plný barev a zvuku... možná překonal i Andyho?!? A přichází Im Cyberka. Tak se s námi další z mistrů zlomených beatů rozloučil a alespoň se dámě drum’n’bassu koukal pod ruce a hecoval publikum se svými černými MCiky. Na dobré ráno nám namíchali svěží setík Space DJs, kteří jsou už v ČR jako doma. Tohle duo si tak pohrávalo s tanečními vytrvalci, že všichni byli nanejvíš napnutí, co přijde za chvíli... výborná jízda!!! To už ale můj organismus vypovídal službu a ještě se k tomu přidala notná dávka nachlazení z obzvlášť chladné noci, takže jsme si to namířili na nádraží pěšky (kyvadlovka jaxi taxi nejela). Můžu za všechny známé a za sebe říct tolik, že festival zahájil letní sezónu festivalů a festiválků víc než dobře a postaral se o silný hudební zážitek s bohatou směsicí doprovodných performací. 1.ročník nás zkrátka dostal a uspokojil bohatě všechny hudební pohárky.
Petr a Lolushka
Nezbývá nic víc než dodat: SEE YA IN NEXT YEAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

-LOLA- lolushka@seznam.cz
 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
Dan
Dan
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016