REPORT

 

Open Air Field 2003 je za námi...

Dle reakcí přítomných návštěvníků Djů i kapel se i IV. ročník festivalu zapíše do dějin domácí hudební scény. V rozmanité hudební koláži se opět představila řada legend i objevů světového formátu.

 
Dle reakcí přítomných návštěvníků Djů i kapel se i IV. ročník festivalu zapíše do dějin domácí hudební scény. V rozmanité hudební koláži se opět představila řada legend i objevů světového formátu.

Všechna hudební vystoupení proběhla bez komplikací, jediným drobným zádrhelem bylo zkrácení setu Goldieho. Jinak všichni umělci bez výhrad naplnili očekávání vkládaná do jejich výkonů. Největším příjemným překvapením byl zřejmě eklektický set Toma Middletona. Legendy jako Laurent Garnier, Kevin Saunderson, Mixmaster Morris, a další přesvědčily o oprávněnosti svého postavení ve světě. Kapely Free*Land a Jaga Jazzist potvrdily pozici černých koní festivalu a získaly si srdce většiny posluchačů.

Pokud jde o organizaci, festival proběhl zcela hladce, jak je již u agentury Lighthouse dobrým zvykem, a to na všech úrovních. Respektujeme stížnosti na všudypřítomný prach, nicméně otázkou je, zda je horší než loňské bahno.

Slabým místem pro agenturu zůstává návštěvnost. Festivalu se zúčastnilo cca 6.000 návštěvníků včetně crew a hostí. Domníváme se, že festival s tak kvalitním line-upem a tradicí nejlepší akce roku si zaslouží větší pozornost, nicméně taková jsou fakta. Agentura Lighthouse se v konkurenci ostatních akcí rozhodla vsadit na kvalitu hudebních vystoupení, která u části návštěvníků i předčila očekávání. Ukázalo se ale, že tento přístup byl chybný, a to i přesto, že v poslední době slýcháme hlasy kritizující komercionalizaci a úbytek kvalitních jmen na taneční scéně.

Jedním z důvodů malého počtu platících návštěvníků bylo bezesporu také nahuštění kulturních akcí v blízkých datech. Termín OAF 2003 jsme se rozhodli neměnit i díky jeho tradičnímu nasazení na konec školního roku.

Děkujeme všem, kdo se na přípravě a bezchybném chodu akce podíleli. Dále všem návštěvníkům, kteří do ní vložili kus své energie a vytvořili tím jedinečnou atmosféru.

Respekt patří také všem účinkujícím, za předvedené hudební výkony.

K hodně diskutované situaci agentury Lighthouse je nutné říci, že je vážná, ale snažíme se hledat způsoby, jak se i nadále podílet na hudebních počinech u nás. Jednou z mnoha možností je zásadní změna filozofie a dramaturgie agentury, a to odklon od majoritní produkce taneční hudby k dalším hudebním žánrům.
 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
Dan
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016