REPORT

 

Danovy dojmy Breakbeat Conference

Breakbeat Conference - jedna z mála akcí, která potěší, zahřeje na srdci a dá vám pocit, že jste u něčeho nového, formujícího se. Breakbeat Conference je prostě akcí, která udává směr. Pár dojmů z Danovy poslední návštěvy...

 
Možná si řeknete - "trochu moc superlativů, ne?" , možná si řeknete "znám stokrát lepší party", možná vás to vůbec nezajímá. Pro mě však doopravdy je Breakbeat Conference akcí, která pohladí na duši a ukáže slunce na konci tunelu stokrát omletého kolotoče taneční hudby. No ale pusťme se do toho...

Do Roxy jsem dorazil kolem půl dvanácté, tedy v nejvyšší čas. Nemilá předtucha slabé návštěvnosti se celkem potvrdila při pohledu na kupičku utržených lístů na vchodě - podle odhadu slabých 150 platících. A sakra, řekl jsem si. Nicméně na vstupu jsem strávil skoro půl hodinky, během kterých lidí postupně přicházeli a zároveň se zvolna plnil parket, který bavil DJ Koogi v breakbeatovém setu. Za sebe mohu říci, že se jeho výkon líbil, zamíchal tam i pár drumbácových fláků, ale hrál pestře a vesele. Z pohlede ortodoxních milců breakbeatu to zřejmě byly hitovky, ale podle mě velká pohoda.

Za zmínku stojí výzdoba Roxy - Lighthouse si vždy dávali záležet s vizuální stranou svojich akcí a nejinak tomu bylo i tento večer. Obrovské "matrace", tuby i květiny z barevnými světly prosvíceného materiálu tvořily výtečnou pohodu, která byla umocněna i výtečnými světly a světelnými doplňky a ještě lepší živou videoprojekcí v podání VJe Astral DiVision. No prostě na jedničku.

V chilloutu (proč jsou sakra v chill-outu tak hnusné zdi?) zatím pomalými rytmy pohupovali odpočívajícími Krystoff a Jirka Štefl, zatímco v backstagi se řádným panákem Jacka Danielse připravovali pánové Dominic B. a Marc Yardley ze Stanton Warriors. Jejich set nemohu moc hodnotit po hudební stránce, mimo suprového remixu Underworld od Atomic Hooligans (mimochodem už zazněl na minulé Breakbeat Conference od Rennieho Pilgrema i na předminulé v podání Koma & Bones) jsem skoro nic neznal a co jsem znal, stejně bylo živě dotvořeno na mašinkách, můžu mluvit pouze o pocitu z hudby. A ten byl bezvadnej. Po dlouhé době jsem měl zase pocit, že jsem u něčeho nového, vznikajícího a tvůrčího - jako bych se časem vrátil zpět do roku 1993 a začátků taneční scény u nás.

Lighthouse dostávají ode mne za sérii Breakbeat Conference jedničku s hvězdičkou a já můžu jen konstatovat, že jsem pyšný na to, že jsme partneři této akce.

Dan Kafka - dan@techno.cz

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
Dan
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016