REPORT

 

Zamyšlení po Reset 2 Connect

Tak jsem se vypravil po delší pauze za muzikou a to rovnou do nejlepšího pražského klubu - Roxy.

 
Tak jsem se vypravil po delší pauze za muzikou a to rovnou do nejlepšího pražského klubu - Roxy. Přišel jsem relativně brzy, abych slyšel set Monotypa, který hrál pro prazdný sál. Každopádně hrál nápaditě a lákal lidi na parket.

Po něm nastoupil Pavel Krejdl, který začal svůj set zajímavým skákavým elektrem s vokály, což jsem si vyložil tak, že jsem asi Pavla dlouho hrát neslyšel a že se můžeme těšit na zajímavý set. Zahopsal jsem si, i když ze začátku skoro sám.

Rád bych vzpomenul videoprojekci. Super, super, velký respect. Měl jsem pocit, že doplňují Pavlovo hraní jakýmsi třetím rozměrem. Opravdu dobré. Bohužel, umělá mlha mi vehnala slzy do očí a taky trošku projekci kazila. :(

Nejvíce jsem se těšil na DJ Hydea. Provázely ho v médiích skvělé reference. Já jsem měl ale pocit, že do konceptu noci moc nezapadl. Bylo to hodně veselé, mnoho ploch a breaků.

Tibor a Final Scratch. Co dodat. Tibor si vytvořil svůj zvuk a FS používat umí. Tak nějak navázal spíš na Krejdla a z beden se linuly psychárny a kovové zvuky. Super.

Pak už jsem spíš kecal se známými a brzy odešel, takže Dalo a Lucca už moje ušní bubínky nenamasírovali.

Pražáci techno nikdy zrovna nemilovali, na první Connecty do Radosti chodili stále titíž lidé, prostě partička a super mejdany. Tentokrát bylo Roxy víc než poloprázdné - škoda. Každý DJ vám řekne, co je to hrát pro prázdný sál...

Otázka zní, jestli za to můžou naprosto nekomunikativní Karlovy Lázně, které v ten samý den "dali" Marca Bailyho, nebo smažko párty pro 4000 a více lidí? Rozum zůstává stát nad počiny typu v pátek Westbam v Benešově, v sobotu Marusha v Chuchli. Mám jen pocit, že dokud někdo z promotérů zlatokopů neodpadne, tak do klubů nikdo chodit nebude.


P.S. Upřímnou soustrast do Plzně, kde skončil Mazaný Králíček. Peace in Rest.
 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
Dan
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016