REPORT

 

Bush

Po LTJ Bukemovi a Matrixovi dorazil do Roxy na nejkvalitnější beatovou noc Bush DJ Zinc, který s Hypem a Pascalem tvoří renomovaný label True Playaz. Na programu večera byla ještě 3 hodinová exhibice Babe LN s Ghonzalesem, Inspiral X62 a chill-outová parta Ekumena DJs.

 
Party Bush je nositelem samých nej na poli zlámaných beatů. Ani ta poslední nevybočila z nastoleného kurzu. Jsem rád, že tomu tak je. Tentokráte bylo tahákem jméno Zinc, které se honosí "závorkou" True Playaz/Solid/UK.

Roxy se zaplnila již celkem brzy a fakt, že byl parket již po 22. hodině plný, byl moc příjemný. Vděčný jsem za to byl dvojici českých "zlámaných" stálic. Babe LN a Ghonzales předváděli svůj um na 3 gramce ve skoro exhibičním stylu a tempu. Libový výběr skladeb, citlivé a chladně přesné mixy. 3 hodiny, na které budu rád a dlouho vzpomínat.

Ale Babe LN a Ghonzales nebylo v té chvíli to jediné, co si bylo možno poslechnout. O chill-out room se postarali Ekumena DJs. Jakoby věděli, co mám rád a v čem si doma "plavu". Ani jsem se nestačil porozhlédnout po volném a pohodlném místě, když na mě vypustili Mr. Scruffa a jeho Fish. Než jsem s úsměvem na rtech a pobrukováním si o jedení ryb usedl, už mi na ušní bubínky útočili Herbaliser... S velkým citem vybírali skladbu po skladbě tihle kluci Ekumeňáci.

3 hodiny utekly jako voda a v jednu hodinu se do Roxy opřel Zinc. Po trochu autobiografickém úvodu spustil s takovou silou, že jsem musel ustoupit o krok zpět. Takové to bylo. Energické, agresivní, veselé, originální a nerezavějící. Stejně tak jako Zinc, který se pohybuje na scéně už od začátku 90. let.

Zvuk byl dobrý, světla originální, stejně tak jako dekorace. Kvalitní projekce je již samozřejmostí. Trochu mě zarazilo opevnění, kterým se stalo pódium, kam se podle vlastních slov nedostali fotografové ani s photopassem.

Bylo mi líto, že Bush bylo v sobotu. Pátek byl náročný a tak jsem fungoval už jen ze setrvačnosti. Utekl mi tedy Inspiral X62, který je bezpochyby jedním z neprogresivnějších beatových DJs na českém poli...

(Inspirala X62 jsem pro změnu stihnul já - byla to jízda, což se projevovalo úsměvy lidí i DJe samotného. Mimochodem - na parketu nejvíc dováděla snad kompletní sestava bubnujících Stomp. pozn. Mellow)
 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
Dan
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016