REPORT

 

Breakbeat Conference

Během sobotní noci hostila pražská Radost FX agenturu Lighthouse s jejich breakbeatově osvětným projektem Breakbeat Conference. Atmosféra akce byla (stejně jako první konference s Adamem Freelandem) špičková a k dispozici jsou vám fotky a minireport.

 
Na Breakbeat Conference jsem se dostal, jak je poslední dobou mým zvykem, až ve chvíli, kdy celá rodina s naprostou jistotou usnula, což v případě našeho synka Matýska byl tento večer celkem problém. Takže abych to nenatahoval, až kolem druhé ráno jsem dorazil (sic poněkud fyzicky unaven) do Radosti, abych si užil řádně nalomených beatů.

Na vstupu mě překvapila cena vstupného - 320 Kč opravdu není málo a kdybych nebyl napsaný na guestlistu, asi bych hodně zvážil, zda takové peníze do této spíše klubové akci investovat. Jak se hned ukázalo, zřejmě jsem nebyl sám, kdo takto uvažoval. Cena vstupného a možná zcela zbytečný psychický blok pravěvorných vyznavačů nalomených beatů vůči Radosti (která je mimochodem jedním z kvalitních prostor pro pořádání menších klubovek v Praze a už na kolika alternativních akcích ukázala své kvality) způsobila poměrně slabou návštěvnost, která byla patrná hlavně na barech a chodbách Radosti, kde nebylo obligátně plno.

Radost působila tento večer velmi pěkně - rozvěšené padáky nasvícené tlumenými tóny, videoprojekce hned po levé straně vstupu na pódium a decentní dekorace dokázaly vytvořit příjemnou náladu. O to více mě potěšil taneční parket, který byl oproti barům úplně plný a plný zůstal celou dobu mé přítomnosti na akci. Takže ti, kdo přišli, dokázali, že přišli kvůli hudbě a právě hudba lidi dokázala udržet v nadšení a tanci po celou dobu. A to je něco, co mě opravdu hřeje u srdce...

Sám jsem slyšel jen projekt Koma&Bones v jejich DJském vystoupení, které bylo pro mě bez chybičky. Vzhledem k tomu, že se v breakbeatu vůbec nevyznám, neřeknu vám, co a jak hrálo, ale hrálo to božsky. A na atmosféře v klubu to bylo vidět - všichni tancovali, štastné výrazy ve tvářích, ruce nad hlavou, hrdelní křik a pískot - no prostě atmosféra na jedničku...

Moje hodnocení: jedna z nejlepších akcí, které jsem poslední dobou byl... Jsem rád, že Techno.cz podobné projekty podporuje a že breakbeatu se snad u nás blýská na lepší časy. Proto vás rád uvidím na dalším pokračování Breakbeat Conference v pátek 7.3. v Abatonu, protože pokud ani tam nedorazí dost lidí, tak se zřejmě s tak kvalitním breakbeatem u nás už nesetkáme a to by opravdu byla škoda.
 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
Dan
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016