REPORT

 

Malej velkej čtenářskej reportík z Cosmic City

Dalším naším čtenářem, který se zamyslel nad poslední akcí Next Level v Praze - Acuvue Cosmic City a poměrně přesně trefil klady a zápory této party, je Keepsmile, kterému tímto patří náš dík.

 
Od Cosmic City 2002 jsem si sliboval mnoho. Akce nesla podtitul zimní vydání festivalu Cosmic Trip a na první pohled dobře sestavený line-up sliboval neutuchající zábavu na obou scénách.

Do prostor veletržního paláce jsem dorazil brzo a stihl jsem si poslechnout téměř celý set Dje Sidecara, byl plný výborného inteligentního techna a velmi se mi líbil. Hala se začala postupně plnit, světla a 2 zelené lasery podbarvovaly výbornou atmosféru. Hlavní hvězdou IN DA MIX Stage byl Dave Angel, známý svými energickými sety a svou schopností pobavit publikum. Své role se zhostil na výbornou a odehrál vytříbený set, plný nájezdů a výborných gradací… Udržet kotel ve varu se snažil Steve Stoll se se svým live-actem, to se mu ale zprvu nepovedlo a celkově atmosféra utrpěla. Jeho live vystoupení bylo přesný opak Angelova setu. Žádné děsivé nájezdy, minimalistický set plný různých elektronických zvuků. Jako live-act dobré, ale myslím, že ve 2:00 by to chtělo trochu víc energie. Tu se nejak nepodařilo vytvořit nikomu z dalších DJs... Igor Pataky, Bulharský Dj Steven, Mountain. Lidé sice tančili, hala byla docela plná, ale atmosféra byla velmi chladná, v zadní části haly byla navíc zima, a na lidech bylo vidět, že by chtěli trochu víc pump-in techno.

Komu se nelíbilo na techno stagei, mohl se vyřádit na Semtex Live Stage. Na této scéně bych vyzdvihl vystoupení Phi-Life-Cypher, výborná hudba a hlavně zábava pro lidi… Byla to taková zábava, že jsem propásl set Marka Snowa na hlavní stage. Myslím, že hlavní hvězdou nejen pro mě byl Ed Rush. Mistr ve svém oboru odehrál k lítosti jeho fanoušků svůj set v prostoru, jež vždy plnil ve Veletržáku funkci Chill outu. Tento "plácek" byl doslova přeplněn lidmi, nebyl nijak klimatizovaný, takže po celou noc tam bylo nesnesitelné vedro a takřka nedýchatelno. Já osobně jsem na Edovi nemohl strávit více jak 5 minut, protože se mi vzduchu nedostávalo a nemohl jsem popadnout dech. Musel sem se vždy provětrat na chodbu a pak se vrátit. Ale skalní fandové to skousli a domů odcházeli spokojeni. Ed vydal ze sebe maximum a lidem předvedl pestrou a bezesporu brilantní show. Myslím, že by si Ed Rush (a vůbec celá Live stage) zasloužil o trochu víc prostoru a kdyby se akce konala třeba v nedalekém Průmyslovém paláci, bylo by to jen ku prospěchu věci (prostorově určitě:) Že na této stage byl bar je asi nezbytná věc, obchůdek s Cdčky mohl být určitě jinde a mohlo se ušetřit trochu místa... Mimo jiné zde excelovat vídeňský Mat, který opět jako nedávno na Honeypotu ukázal, zač je toho loket... ke konci se blýsknul ještě Koogi a vynikající IM Cyber.

Kdo si chtěl odpočinout mohl se oddávat příjemným vlnám v poměrně velkém Chill outu, jemuž vévodil DJ Blue a Spaceship God. Sedět v chill outu na zemi ale také není pravé ořechové.

Závěr? Vynikající výkony na Semtex live stage, ovšem v malém a nevětraném prostoru. Techno stage byla technicky na úrovni, ovšem výkony DJs mě osobně nikterak nenadchly. Ceny a fronty u barů a WC tak akorát, suma sumárum jako celek průměrná párty.
 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016