REPORT

 

Report z mikulášského Robodisca

Report z mikulášského Robodisca od Myclicka.

 
Když se 4. října hovořilo o nové taneční noci v klubu Radost FX, nedalo mi to a já do klubu, kde jsem house kdysi objevoval, vyrazil. Náramně jsem se bavil, rezident této akce Tvyks člověka lehce k tanci přemluví a protože mám label Paperecordings hodně rád, toužil jsem vyslechnout i Bena Davise.

Pro své druhé pokračování si agentura Eastbase vybrala pátek, kdy všichni Mikulášové slaví svůj svátek a já do Radosti FX zamířil znovu. A to i přesto, že mě kamarádi zrazovali, že podruhé už opakovaný vtip není vtipem. Do klubu jsem dorazil něco málo před půlnocí, kdy za gramofony znovu kraloval Tvyks a to, co se linulo z reproduktorů, bylo opravdu přepychové. Ty desky jsem dosud nikde neslyšel. Byl to house, ale jaký? Hodně "groovy", BPM na Radost velmi svižné, ale co bylo podstatné, nejednalo se v žádném případě o tracky, kdy šest minut posloucháte pouze opakování jednotlivých smyček a přemýšlíte, zda je to nuda, nebo to tak prostě má být. Tvyks se opravdu vytáhl - skladby byly nesmírně hravé, se spoustou změn a příjemných zvukových koláží a dokonce beaty v nich byly vymyšleny tak, aby do tohoto stylu vnesly něco nového. Nutno podotknout, že vyčištěný zvuk v klubu dal těmto kouzlům možnost úspěšně vyjádřit své elektronické cítění. Netušil jsem, že "předskokan" před hlavní hvězdou večera si řádně roztančený parket udrží napořád. Lidi se bavili, smáli se a radovali z nádcházejícího víkendu.

Kromě toho, že ještě stále neumíme poručit větru a dešti, občas se prostě stane, že nevyjdou věci tak, jak si je představujeme. Jako rána mezi oči působila pro Eastbase zpráva, že Elliot Eastwick, jeden ze zakladatelů populárního labelu z Manchesteru, už do Prahy kvůli zmeškání letadla nedorazí. Airto, se kterým jsem měl v klubu schůzku ani v nejmenším netušil, že se brzy z pouhého hosta stane Elliotovým zástupcem. Původně si přišel polechnout nový Tvyksův set a důvod, že měl s sebou desky hovořil zcela jednoznačně. Zkrátka v tu chvíli byl ve správnou dobu na správném místě! Po Craig Hampsonovi, který podstatně na zajímavosti setu ubral a ponořil se do dumavějších nálad, ho zhruba v půl třetí právě Airto vystřídal. Jako dokonalý indikátor toho, jak jeho set vlastně působí na návštěvníky klubu, ideálně posloužil Mellow. Ve tři hodiny, kdy jsme byli dohodnuti na odchodu z klubu a pomalu začali hledat lístky od šatny, Airto položil na talíř Do It Now od Dubtribe Soundsystem v remixu svého oblíbence Toma Middletona a Mellow zkrátka musel na parket.

Jaké je závěrečné zhodnocení tohoto večera? Znovu vydařená akce s neuvěřitelným počtem tancechtivých zájemců, který jsem zde už opravdu dlouho nezažil. K tomu si přidejte několik mikulášů, jenž se ve svých hábitech volně mezi lidmi proplétali, pivní ochutnávku od sponzora akce Červeného a Black Draka (přeci jen byl Mikuláš, možná i proto ta barevná podobnost;) a milovníci tetování také nepřišli zkrátka!! Vadou na kráse byla snad jen podivná individua s očima na šťopkách, která už se párty tak nemohla dočkat, že musela zcela bez ostychu předbíhat. Kdo si počkal, s prázdnou tedy rozhodně neodešel! Takže Elliote, kdypak k nám konečně dorazíš?
 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
Dan
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016