REPORT

 

Planet Festival - vyjádření pořadatelů

Dvoudenní Planet Festival v Táboře, na kterém vystoupili bez jediné změny v programu všichni interpreti, navštívilo sedm tisíc lidí. Největší nápor zažil areál během páteční noci, kdy před koncertem britských Orbital do festivalového areálu na letištní ploše Čápův Dvůr dorazily během pár desítek minut tisíce fanoušků. Bratři Hartnollovi z Orbital, kteří do České republiky zavítali vůbec poprvé, odehráli sedmdesátiminutový set doplněný velmi zdařilými projekcemi a vynikajícím zvukem. Kromě dalších kapel z britských ostrovů – Klaxons nebo White Lies – publikum na festivalu ocenilo také koncert Peter Bjorn and John ze Švédska. Všichni tito headlineři zahráli v České republice prvně. Sobotní noc patřila bezesporu australským Pendulum.

 
Mimo jiné jsme vsadili na známé zahraniční kapely, které v Čechách nikdy předtím nevystupovali. Zároveň je pro nás důležité ukazovat českému publikum kapely, které jsou právě v kursu,“ uvedl dramaturg Planet Festivalu Davidu Urban. To potvrzuje fakt, že se letos organizátoři nebáli přivézt vycházející hvězdy White Lies nebo Baddies, do kterých právě vkládá naději řada nejen britských hudebních kritiků. V tomto konceptu hodlá Planet Festival pokračovat i v příštím roce. Organizátoři zvou pravidelně na festival také české kapely, letos si v Táboře zahráli například Sunshine nebo Tata Bojs.



Letošní festival provázelo téma migrace, které bylo prezentováno jak v kampani festivalu, tak v programu. „Migrační tématiku jsme se snažili přiblížit například prostřednictvím výstavy, stali jsme se tak součástí evropského projektu, který sleduje změnu přístupu mladých k lidem přicházejícím z chudších a rozvojových zemí,“ řekla Pavla Burdová-Hradečná ze Sdružení pro integraci a migraci.

Areál byl uzavřen v neděli v sedm hodin ráno a v průběhu neděle se zbourá veškeré jeho zázemí tak, aby byl na táborském letišti v pondělí zahájený běžný provoz. Organizátoři táborského festivalu tak bez jakýchkoliv problémů ukončili festival, který proběhl v Táboře už počtvrté. Za jeho existenci si už návštěvnici vyslechli jedinečné koncerty mnoha hudebních hvězd jako jsou Nick Cave, Moloko, Morcheeba, Skinny Puppy, Asian, Marilyn Manson, Asian Dub Foundation nebo Apocalyptica.

Více informací na: www.planetfestival.cz
 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016