CLANEK

 

Technoservis Nula2: Jeroen Liebregts, Planetary Assault Systems, X-102, Deuce

Daho z vinylshopu Nula2.cz připravil další díl pravidelného Technoservisu a opět měl šťastnou ruku na výběr vyložených technolahůdek. Posuďte sami - hodnocení desek nekleslo pod 75% a je tu i jedna takřka dokonalá 95%...:) Kdo ji získal?

 

Jeroen Liebregts
Hunter/Grazer
(Audio Assault 033)  

 

Jeroen Liebregts, polovina projektu Radial, vydává sólový singl na labelu Audio Assault, který v poslední době produkuje jednu vynikající desku za druhou. Maxák "Hunter / Grazer" není vyjímkou, protože je to deska od počátku do konce narvaná vynikající muzikou. Hned úvodní a také originální verze vás určitě nadchne svým industriálním a přitom silně tanečním nábojem. Určitě tady poznáte silný rukopis právě zmiňovaných Radial. Druhý track je pro mě asi nejlepším momentem desky, tedy Sinecure Remix, balancující na hraně industriálního dubstepu a techna. Jeho temné zefektované plochy vám budou brát dech. Druhou stranu otevírá remix od Planetary Assault Systems. Vynikající technoprodukce z dílny Luke Slatera, která zvukově velice koresponduje s jeho novým albem "Temporary Suspension", které má vyjít ještě v červnu. Planetary Assault Systems remix je jak jinak, než taneční jízda plná efektních zvratů a rytmických nástupů. Poslední remix obstaral Christian Wunsch. Jeho variace na skladbu "Hunter / Grazer" je víceméně klasická kovová smršť plná ostrých mechanických prvků. Za celou touhle deskou si stoprocentně stojím, protože se povedla od začátku do konce! Problém bude akorát rozhodnout, který z obsažených tracků zahrát nejdřív! Bude to nelehké rozhodování, to i věřte . )

Daho 90% 
www.audioassault.com    

Planetary Assault Systems
"Temporary Suspension"
(Ostgut Tontrager 024)

Projekt Planetary Assault Systems vstal z mrtvých! Ano, ještě před několika málo měsíci bychom si mohli nechat jen zdát o nové top technoprodukci Luke Slatera pod tímto pseudonymem. Poslední regulerní album totiž vyšlo před dávnými osmi roky a to už je pěkně dlouhá doba na to, aby člověk zapoměl. Téměř nemožné se ale stalo skotečností a po několika málo vlaštovkách na labelu Mote-Evolver nás čeká zbrusunové LP Planetary Assault Systems, nazvaná "Temporary Suspension" z níž si představíme stejnojmenný singl. Titulní skladba je víceméně klasický track, který se pomalu vrství a v závěru graduje jako nezadržitelné technomonstrum. Na B straně najdete o něco vyklidněnější "Mark Me", rovněž s nezaměnitelným zvukem PAS. Na desce je sice cítit značný vliv dnešní doby v podbě masivního zvuku a lehce minimalistického podání. Stále ale převládají originální nápady a vesmírné samply, jaké jsou pro staré dobré Planetary Assault System charakteristické. Luke tady výborně zkombinoval staré oldschoolové zvuky a postupy s moderním pojetím, takže výsledkem je originální a hlavně funkční techno s etiketou dnešní doby.

Daho 80% 
www.myspace.com/planetaryassaultsystems   


X-102
Flyby
(Axis 052)

Nedávno jsem vás informoval o novém albu legendárního projektu X-102, který tvoří Jeff Mills a Mike Banks (dříve tam patřil ještě Robert Hood), nazvaném "The Rings Of Saturn". Nyní se lehce prostřednictvím aktuálního maxáku "Flyby" vrátíme k tomuto projektu. Deska tématicky vychází ze zmiňovaného alba a některé tracky i na tomhle longplayeru najdete. Stejně jako "The Rings Of Saturn" je "Flyby" EP celé nasáklé vesmírnou tématikou a klasickým millsovským soundem. Na vinylu najdete jak ambientní melancholické a zasněné poslechovky, tak energií našlapané kousky podobné millsovým starším počinům na Axis Records. Ty taneční jsou samozřejmě v převaze, což jistě ocení nejen každý sběratel, ale hlavně DJ. Je více než jasné, že celé tohle EP bylo složeno někdy hodně dávno, kdy mnozí z nás ještě nevěděli, co je techno. Každopádně bychom měli být za tenhle sběratelský kousek rádi. Ony zmíněné taneční skladby jsou totiž tak nadčasové, že se je nebojím použít ani dnes!

Daho 75% 
www.axisrecords.com   


Deuce
Deuce EP
(Ostgut Tontrager 025)

Projekt Deuce nedávno dali dohromady stále známější Marcel Dettmann a Shed tedy dvojice, která má slušně našlápnuto. Podobně dobře rozjetý je německý label Ostgut Tontrager, takže kombinace těchto subjektů by vůbec nemusela znít špatně. Ještě horké ep "Deuce" dokazuje, že jsem se v tomto tvrzení nepletl. Úvodní track "Twerp Wiz" je industriální masakr, srovnatelný s produkcí The British Murder Boys, surový killer, plný ostrých strojových samplů a těžkotonážních beatů. Druhá věc "Guttering" už není tak agresivní, ale rozhodně je s prvním trackem hodně příbuzná. Nalomená rytmika hladce prožezává klubovou atmosféru a noří se do tmy. Finální "Cue Ed" už je takový malý zbytek nebo odřezek z předchozího materiálu, ale snad i ten se bude dát ve vhodnou dobu použít. Neopomenutelným kreditem celé desky je její originální zvuk a neoposlouchaná forma jejího provedení. Právě proto dávám tomuto maxáku vysoké hodnocení, kterým projekt Deuce velice rád podpořím snad i příště. 

Daho 95% 
www.ostgut.de/ton

 Všechny uvedené tituly zakoupíte v prodejně Nula2.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016