REPORT

 

Report z narozeninového Fabricu od Scion

Do ostravského "Fabru" se nás tentokráte v vypravilo více než kdy jindy a možná proto jsem již v 17:23, kdy jsem odjížděla, mohla v tom samém Pendolinu spolu s Víťou napočítat naše dva další fotografy a dvě sličné tanečnice. A proto – o co zajímavější byl odjezd z Prahy a obecně jízda do Ostravy, o to velkolepější byl samotný příjezd do klubu.

 

U vstupu nás však vítá první informace, která tak trochu zamíchala kartami. Ian Void nevystoupí. Podle dalších dostupných informací přímo od Martina Grednera se celá věc měla tak, že Ian Void, na kterého ten večer mělo dorazit více jak tři sta lidí, najednou "zjistil" ztrátu pasu a jal se (navíc) vysvetlovat, že tím pádem nemúže vycestovat. Martinovi se tudíž podařílo alespoň předejít nejhoršímu a povolat náhradu z řad nejpovolanějších Djů – Ladidu. No, co se dá dělat, uvidíme co nám ostravská budova ještě ten večer připraví za překvapení.

Po tom, co jsem si prošla všechny tři stage, musím hned s nadšením upozornit na tu třetí  - nováčkovskou stage, kde lze podle mých informací každý měsíc slyšet mladé talenty. Zde bych tedy chtěla jmenovitě pochválit za skvělý výkon všechny vystupující – Djs: Shaman, Lossos, Michael K, Shaman a Lukas R. - všem tleskám!

Na hlavní stagei mě od 22:00 h naprosto očaroval fantastický set Dana Cooleyho, který roztancoval všechny přicházející tanečníky. Během jeho hraní jsme mohli slyšet nové tracky, a ačkoli se mu to párkrát koplo, nikdo si toho nevšiml. S ním si místo po půl 11té vyměnil Martin Gredner, který nejenže udržel tempo, ale ještě ho o trochu více přikořenil a stylově se trošku více přiblížil dalšímu matadorovi večera, Dji Sanovi. To Michal Poliak na druhé stagei si pohrával s davem používáním osvědčených tracků a hitovek a měl radost z jakéhokoli feedbacku z davu. Uff...chvilku ven na čerstvý vzduch a vzhůru na hlavní stage...

DJ San mě opravdu velice nadchnul a myslím, že nejen já budu mít jeho set ve vzpomínkách jako další z highlightů večera. Marco V má svůj stylový sound a proto bylo přesně znát, kdy převzal otěže po Sanovi... A zde nastala i celková kulminace počtu návštěvníků a tzv. STOP STAV od promotérú (tedy konec prodeje lístků a pouštění dovniř)... v budově je tedy právě přes 1300 bavících se a tančících lidí. Na druhé stagei to i přes mírné zdržení už rozbaluje Ladida a opět nevím kam dříve – toto byl problém skoro celého mého večera :)

Laydee Jane přebírající otěže po Marcovi V nám nejenže ukázala, jak si umí pohrávat z davem (a že umí!), ale zároveň představila svůj nový, orientem provoněný track, kterýžto roztancoval i ty už dávno odpočívající na sedačkách a vhodila další náboj energie do neustále vřícího kotle tancechtivých jedinců.

Na druhé stagei po Ladidě získal štafetu Hydrophonic, který se střídal s Martinem Frankem. Martinův líbivý minimalový set se střídal s ještě tvrdším Hydrophonicem - oba kluky jsem si užila nejen já, ale i parket plný příznivců.

Celkově jsem byla velice ráda za pozvání na tuto velmi dábelskou a do ranních hodin pokračující akci a stejně jako všem přítomným i mě určitě zůstavá spoustu vzpomínek, stejně jako rozhodnutí, neminout narozeniny a návštěvu Fabricu ani příští rok.

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
MaX
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016