CLANEK

 

Nula2 Podcast 11/2008 - Tribal Special

Internetový vinylshop Nula2.cz vám přináší třetí díl mixovaného pořadu Nula2 Podcast. Tentokráte se v našem seriálu budeme věnovat veselejší a zábavnější formě techna. Trackům z tohoto mixu by asi nejvíce slušely přívlastky "tribal" nebo "groovy", takže se snad konečně dočkají všichni, kteří mají na párty rádi ruce nad hlavou a bouřlivou taneční atmosféru.

 

Téměř hodinový set a hned třináct nabušených vypalovaček pro vás vybrali a namixovali kucí z "nuladvojky", takže doufám, že se při jeho poslechu budete dobře bavit. Můžete začít žhavit soundsystémy, sluchátka, iPody a začít poslouchat. Nebo se někdo odváží doma či v práci i tančit? To už necháme jen na vás samotných. Nula2 vám přeje fajn poslech. 
 
Podcast stahujte zde.   

Soutěž:   Jak se jmenuji členové projektu Technasia? 
Cena:    vinyl 12"  Technasia  /  Oxide  /  Technasia Records  
Odpovědi zasílejte včetně adresy a telefonu na mail
daho@nula2.cz   



1)    Tiga & Zyntherius  / Sunglasses At Night  (Popof Remix) /  Turbo 050,2    ( čas 00:00 - 06:32 )

Na úvod si představíme maxák s remixy legendárního elektro tracku "Sunglasses At Night".  Třetí Nula2 Podcast otevíráme remixem od Popof, který se nese v ostrém elektro duchu s rovnými a hutnými technobeaty. Nezbývá tedy, než si zakoupit vstupenky! Pozor, vyrážíme na další super kosmickou jízdu : ) 

2)    Hertz  /  In Time  /  Sway 024    (čas  06:32 - 07:52 ) 

Hertz patří mezi klasiku švédského techna a jeho jedinečný styl se nedá zaměnit. Na labelu Sway mu vychází jedna pecka za druhou a ani "In Time" není vyjímkou. Jde o energické tribal techno s elektro prvky a efektními nástupy. Výborný DJ-tool !!

3)    Petter B  /  Bitching Bob  /  HZ Trax 015     ( čas 07:52 - 11:15 ) 


   
Poslední HZ Trax se myslím velice povedl. A strana sice docela zasmrádá něčím jako minimal, ale Bčko je parádní groovy techno v beltramovském stylu. Chytlavý motiv snad zaujme každého, kdo se na párty rád baví a nechce stát někde v koutě.

4)    Moonyani  /  Heavy Rotation  (Reaky Remix )  /  Yin Yang 024    ( čas 11:15 - 14:16 ) 

Další nabušená a groovem prošpikovaná šlapárna! Opět silný ústřední motiv s duší ala Joey Beltram. Tentokráte se ale dočkáme i efektních stop-times a velice dobře propracovaného děje s četnými elektro prvky. Nejen Reaky remix, ale celý maxák stojí rozhodně za pozornost. Yin Yang si v poslední době vede na výbornou!

5)    Spiros Kaloumenos  /  Tolio  /  Night Light 003   ( čas 14:16 - 18:30 ) 

Hmmm, Spiros Kaloumenos je doslova hyperaktivním producentem. Chrlí jednu desku za druhou a my jsme vybrali jeho track Tolio ze sampleru labelu Night Light s pořadovým číslem 003. Energické looptechno v italském stylu snad neurazí ani ty nejnáročnější tribal DJs. "Tolio" skvěle zafunguje v každém místě setu, věřte mi!

6)    Monika Kruse  /  Latin Lovers  /  Terminal M  046    ( čas 18:30 - 22:42 ) 

Takhle velkou klasiku, jako je "Latin Lovers", snad ani nemá smysl představovat. Nedávno ale vyšly remixy o které se postaral například Eric Sneo. Proto si musíme tenhle hymnus českých parties určitě připomenout. Použitý remix obstarala sama Monika Kruse a má o něco modernější nádech, než sám originál. Rozhodně jde o parádní nápad a skvělou realizaci. Proč taky ne? Párty jsou přeci především o zábavě !  
 
7)    Carl Falk  /  Stand Tall  /  Relatives 006    ( čas 22:42 - 26:30 ) 


   
Pokud má tento Nula2 Podcast být o tribal-technu, nesmí určitě chybět Carl Falk. Poslední počin "Stand Tall", vydaný na Relatives Records, je prudce taneční pecka v  energickém pojetí. Atmosféru dokreslují hlasové samply, které v stop-time skvěle vygradují průběh kompozice. 

8)    Rantan  /  Titus Domino  (Spiros Kaloumenos Remix)  /  Soul Access 015  ( čas 26:30 - 30:50 ) 

Ke slovu se už podruhé dostává Spiros Kaloumenos. Tentokráte remixoval projekt Rantan a jejich "Titus Domino". Dočkáte se samozřejmě řádné nálože energie a parádní klubové atmosféry. Spiros Kaloumenos to prostě umí a určitě se od něj dočkáme ještě mnoha skvělých tracků. Tenhle remix se mu povedl na jedničku!

9)   Darren Kay  /  Splintered  (Ben Sims Remix)  /  Dolls 003  ( čas 30:50 - 35:00 ) 

Ben Sims se na čas ztratil ze scény, ale ve spojení s tribalem je to pro mě neopomenutelná osobnost. Jeho styl produkce je prostě jedinečný. Použitý track "Splintered" je právě jeho remixem a do setu bez problémů zapadá. Ještě aby ne, když je Ben Sims pomyslně korunovaný král tribal-groovy techna všech dob. Velmi povedený remix. Škoda, že na dlouhou dobu asi zase poslední. 

10)    Devilfish  /  Man Alive  /  Bush 1089    ( čas 35:00 - 38:40 ) 

Devilfish a jejich "Man Alive" patří rozhodně mezi největší klasiky a hitovky tohoto a snad i minulého století : ) Když slyším tenhle hymnus, vidím ruce nad hlavou! On totiž funguje vždy a všude. Přijde tak náhle, nečekaně a pak už vás nepustí. Nyní vyšel release plný remixů na tento hit, ale domnívám se, že nejlepší bude stejně asi originál! Tady ho máte ve své celé parádě. 

11)    Boriqua Tribez  /  Acido  /  Adult Records  019   ( čas 38:40 - 43:40 ) 

Jasně, Boriqua Tribez nesmějí chybět. Jsou rovněž řádní zástupci tribalu a pálí jednu desku za druhou. Vyznačují se chytlavými a nadupanými tracky, které nikoho nenechají chladným. Poslední počin na Adult Records je toho důkazem. Řízné a energické technisko v italském stylu. Doufám, že se nenecháte dlouho přemlouvat .)     

12)    Technasia  /  Oxide  /  Technasia Records 010  ( čas 43:40 - 50:00 ) 

Technasia nedávno vyrukovala s tímhle emotivním a melodiemi protkaným singlem na vlastním labelu Technasia Records. Silný elektro motiv, který pomalu vygraduje v ústřední,  se náhle změní v překrásnou melodii. Tenhle track je tak trochu pohádkový a je jen na vás, jak si ho dokážete užít naplno. Parádička !

13)    Marco Bailey & Tom Hades  /  World Of Amphibian  /  MB Elektronics 045   ( čas 50:00 - 54:44 ) 

Závěrečný kousek má na starosti Marco Bailey a Tom Hades. Jelikož je to zcela poslední skladba, zvolili jsme právě tuhle vyklidněnou a zasněnou techno baladu. Asi každého zaujme na první poslech křišťálově čistý klavírní motiv. Určitě si s ním ale neuděláte ostudu, ve správnou chvíli, i uprostřed setu. Doufám, že vám sedne.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016