REPORT

 

Report z Dave Clarka na KC Karlov od Čéši

Co mám dělat? Kam mám jet? Přesně tyto otázky se mi několik dní před pátkem 21. honily hlavou. Jindy máte času na rozdávání a nyní by jste se museli minimálně rozdvojit... Nakonec nad gigantickou Apokalypsou, díky počasí a několika ojedinělým lidem, vyhrál Dave Clark v Benešově.

 

KC Karlov Benešov. Také vás zamrazí, když se vysloví toto jméno? Já měl úplně chvění v žaludku když jsem přicházel k tomuto prostoru cestou, kterou jsem naposledy kráčel před mnoha lety. KC Karlov byl kdysi legendou, konalo se zde tolik perfektních akcí, tolik zlomových událostí taneční scény. KC Karlov byl kdysi nekorunovaným králem prostorů pro konání parties. Když jsem vešel do nitra prostor, bylo zde něco jinak, ne atmosféra, ale koncepce uspořádání. Dole to vypadalo podobně jako kdysi, jen to bylo menší a Red Zone lounge tu zabrala skoro celý prostor, dalo se tu dýchat a po celou noc poslouchat příjemný house. Bylo to jako malý flashback, stále na mě ze stěn a podlahy dýchal ten starý známý duch skvělých akcí. Prošel jsem se, zasnil a s úsměvem se vrhnul do víru noci…

Džejár

Pro mě prvním hrajícím byl Dj Džejár. Džejár byl pro tuhle noc něco jako páter, otec této noci. Hrál perfektně nabušený setík, který již v tak brzkou hodinu donutil několik desítek lidí k tanci. Bál jsem se hodně jak to dopadne z pohledu návštěvnosti, ale ze strachu mě velmi brzo vyvedl nádherně zaplněný proctor v hlavním sale KC Karlov. Džejár se s tím nemazlil a tohle byla opravdu jeho noc. Chtěl nám všem vrátit dluh, který však dle mého nikdy nezpůsobil. Clark pro něj byl snem, který se před necelým rokem ne jeho vinou rozplynul a nyní nám i sobě ten sen splnil. Džejár si i přes únavu dal na hraní velmi záležet a pro řeckého kněze Spirose Kaloumenose připravil půdu víc než dobře.

Spiros Kaloumenos nám přijel ukázat, jak se káže v zemi zalité sluncem a požehnal nám pravým nefalšovaným technem. Spiros dal do začátku opravdu hodně síly a energie, řekl bych, že spíše chtěl otestovat zvukovou aparaturu. Prostě to napálil tak, že KC Karlov duněl jako kdysi. Spouští se i plně barevný laser a jednoduchá, avšak dostačující výzdoba bere za své. Tančím, popadám dech a vidím na ostatních, že na tom nejsou o moc lépe. Nohy se pohybují rychle a parkety, které pamatují opravdu mnoho, se otřásají v základech. Lidé si to užívají a trochu jiný zvuk přichází tak v polovině setu. Spiros zabrousil trochu do pomalejších řeckých vod a dal nám pocítit, že ne vždy je energie skrytá v rychlosti, ale spíše v síle. Nemělo to chybu, dunělo to ze všech stran a venku se z toho spustil nádherný sněžný déšť.

Toky

Spiros si to užil a ještě než se rozloučil a sklidil ovace, už tam s legrační blonďatou a kudrnatou hřívou poletoval slovenský kazatel Dj Toky. Tento slovenský DJ velmi dobře ví, která kázání má dát svým českým bratom. Hned jak si zapojil mašinky, ujal se stáda oveček před sebou takovým stylem, že nenažraný vlk působí jako pohádková princezna. Drtil nás nehorázně, stale něco přikazoval a dával najevo, že je tu pánem právě on. Všichni do jednoho jsme ho poslouchali, nemohli jsme jinak, sic by nás stihnul velký trest. Zpomalit nebo snad dokonce přestat tancovat by se rázem stalo smrtelným hříchem. Toky to umí, jeho tracky jsou chladné, zlámané, a tak specifické, že si je opravdu nemůžete splést. Toky je slovenský veterán který to opravdu umí a já i ostatní jsme byli velmi rádi za toto kázání.

Po Tokym se za pultem objevila nějaká paní, nechápal jsem, kdo to je? Co tam dělá? Najednou, když jsem zpozoroval jak úhledně, rychle a bezchybně připravuje půdu pro toho nejočekávanějšího, došlo mi, že to bude někdo z božského teamu. Ano, Dave Clark má skvělou manažerku, která vše připraví, otestuje a až následně pustí toho božského pána k pultu. Dave nastoupil, bez emocí, bez úsměvu avšak s velmi dobrou náladou, to bylo vidět. Spustil něco, čemu se nedalo odolat. Božský Dave hrál tak, jak mu příroda nadělila. Nádherná pastva pro uši a lahodný sound valící se celým prostorem. Dave se po několika okamžicích změnil z boha v ďábla jenž nás měl svést na zcestí a poslat nás všechny v neskutečných tanečních bolestech až do pekla. Bylo horko, všude se to vařilo, v temných zákoutích se navazovala nová přátelství, lídé ochutnávali nové věci. KC Karlov ožil z mrtvých a Dave, Dave se pohupoval do rytmu, hrál si s mixem jak nikdo a nedal nám odpočinku. Jako by celým prostorem znělo, že pokud se zastavíš, nikdy se již z pekla nevrátíš!!! Dave byl neskutečný, po dlouhé době jsem si připadal jak v jiném světě, v nádherném temném, pravém technařském.

Dave Clark

Po odehraném setu božského Clarka paní manažerka sklidila věci, zkontrolovala a předala prostor naší matce představené, Djane Lucce. Lucca se toho ze začátku chytila až příliš tvrdě, na to jaká je to jemná žena a jak působí, zastrašila prvními tracky každého, kdo tam vydržel. Já už nemohl, byl jsem na pokraji svých lidských možností. Tancoval jsem celou noc, tak krásně a tak dobře. Lucca prý posléze zjemnila a celou tuto noc parádně zakončila. Tudíž i jí patří díky, ale hlavně děkuji všem co tam hráli a co tam byli.

Na závěr chci opravdu uznat, že ačkoliv byla konkurence pro tuto noc obrovská, myslím si, že se to povedlo na jedničku. Všichni jsme dostali nádherné techno pomazání a odešli jako znovuzrození pro další večírek.

Doufám, že jste si to všichni užili tak jako já a že KC Karlov neupadne v zapomění, protože tohle stálo za to!

Díky

+ zvuk
+ výkony Djs
+ lidi

- žádné

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016