REPORT

 

Mega club techno s Gayle San

V pátek 27.9. se konala další techno sešlost nesoucí název Mega club techno. Tento, v pořadí již 14. večírek, se ovšem konal ve zvláštním prostoru se zvláštní atmosférou a se zvláštními zážitky. Mé dojmy z této akce si můžete přečíst v reportu.

 
V pátek 27. září se konala další techno sešlost nesoucí název Mega club techno. Tento, v pořadí již 14. večírek, se ovšem konal ve zvláštním prostoru se zvláštní atmosférou a se zvláštními zážitky. Pražský klub Roxy je po velkých záplavách mimo provoz a tak se Roxy Promotion, stejně jako u jiných jejich interních akcí, rozhodla přemístit tuto velmi oblíbenou a povedenou párty do jiného prostoru. Tím nebyl samozřejmě prostor jiný, než je pražský klub Abaton. A line-up této noci měl být a hned na úvod prozradím, že i byl, velmi přitažlivý a povedený.

Samotný prostor klubu Abaton, který se stal hostitelem večera je mezi nadšenci již poměrně hodně známý, ale i tak je tento prostor na tolik výjimečný a jedinečný, že připravit ho na akci, znamená přichystat návštěvníkům jedinečný zážitek.

Světelný park akce byl průměrný. Nad hlavou nám sice zářila světla zářivých značek, ale neustálé střídání červené a bílé nebylo po třech hodinách na hlavním prostoru nějak příjemné. Občas do světel zazářil blesk stroboskopu. Co dodat.

Videoprojekce v sále byla, ale i ona měla své mouchy. Samotné plátno bylo úctyhodně veliké, ale výkon projektoru zjevně nestačil. Projekce sice byla dobrá a možná i výborná, ale nebyla skoro vůbec vidět. A co mne, ale ne jenom mne, vadilo nejvíc, byla mlha. Byla všude a pořád a bylo jí hodně. Nevím proč, možná aby zakryla jiné nedostatky.

Zvuk. Asi nejslabší stránka celé akce. Na deep house a chill-out scéně to docela ušlo, ale hlavní prostor na tom byl ze všech nejhůř. Zbytečně předimenzovaný zvuk, navíc špatně nasměrovaný způsobil, že v sále vznikala jak místa hluchá tak i místa z basy, které lidově řečeno "trhaly uši". I během produkce jednotlivých djs jsem slyšel jak je systém přešlápnutý a špatně nastavený.

Hudebně byla akce rozdělena do tří částí. Techno, deep house a chill-out. Výborná kombinace a v podání vystupujících djs opravdu povedená. Chill-out byl umístěn do sklepního prostoru klubu, blízko jednoho ze dvou barů. Hudebně měli scénu pod taktovkou djs Tall & Hoffee a musím říci, že se jim opravdu dařilo. Chill-out bylo příjemné místo, které opravdu splňovalo své předurčení.

Druhá scéna byla umístěna v mezipatře a jednalo se o deep house sál. Na této scéně jsem se skoro vůbec nezdržoval a proto se neodvážím posuzovat její kvalitu, ale musím podotknout, že skoro celý večer zela prázdnotou.

A konečně třetí a nejvíce důležitá stage. Jejími kouty dunělo tvrdé a dynamické techno v podání kvalitních djs. Když jsem do tohoto prostoru dorazil, kotouče právě protáčel DJ Sidecar. Hned na úvod mne překvapilo, že v sále je rozsvíceno a ani videoprojekce a ani světla nejsou aktivní. Až do konce jeho hraní to také tak zůstalo a já opravdu nemohu pochopit proč. Jedná se přece také o dje a o člověka který přijel pobavit lidi, tak nevidím důvod, proč by nemohl dostat stejný díl zázemí jako ostatní. Jeho hraní nebylo ze začátku nejlepší. Hrál rozjezdové věci, které čas od času proložil něčím co dostalo do pohybu i tu trošku lidí, kteří již byli v sále přítomni. Jeho set obsahoval slušný výběr desek, ale kvalitativně právě tohoto dje řadím do jiné kategorie. Ke konci se kvalita setu podstatně zlepšila a řada lidí se již pomalu začínala objevovat na parketu.

Druhá na scénu za pult nastoupila již hodně známá a oblíbená djka Nika77. A zde jsem byl opravdu silně překvapen. Nika77 sice vůbec nezměnila své chování za pultem a pořád bez hnutí a bez známky výstřednosti míchá svou muziku, ale podle mého názoru silně posunula kvalitu svého mixu. Výběr desek byl výborný a mix stál opravdu za to. Kvalitní, bez chyb a v pohodě se prokousla svou dobou určenou ke hraní a již zcela naplněný sál dostala do slušného tempa.

Výměna DJů byla ve znamení žen a Nika77 pustila za pult hlavní hvězdu večera GAYLE SAN. Tato velmi zajímavá a sympatická asiata zasadila lidem poslední ránu a dalo by se říci, že určitě ne z milosti. Byl to opravdu zážitek pro dva smysly. Gayle byla za pultem nabyta velmi zajímavým a nespoutaným nábojem, který donutil k pohybu i ty nejtvrdší povahy v sále. Její energie a energie její hudby se spojily a společně tak vytvořily z prostoru opravdový "mejdan". Výběr desek měla Gayle hodně tvrdý a hodně dynamický. Hrála muziku, která vyjadřovala pocity tvrdosti, extrémičnosti a přitom i něhy a pohody. Její mix byl velmi slušný. Míchala ze tří gramofonů a přesně poznala tu dobu, kdy jak se říká, "má do toho praštit" a kdy naopak zklidnit. Celkově mě její hraní nabylo dost pozitivy a celkový dojem z akce se mi o podstatnou část zlepšil. Dokonce jsem se šel na chvíli kouknout jak vlastně Gayle míchá a při pohledu na tu charismatickou postavičku jsem se trochu zasekl a sledoval jí skoro půl hodiny. Práce s mixem a gramofony nebyla nějak zvláštní a zajímavá, prostě se jednalo s standardní míchání na velmi vysoké kvalitativní úrovni, ale kontakt s lidmi dal setu něco navíc, něco co se velmi těžko popisuje a přitom je to tak příjemné a ojedinělé.

Po hraní Gayle jsem musel sál a celý prostor akce opustit a další nastupující DJku LUCCU jsem slyšel jen z velmi malé části.

Celkově byla tedy podle mého názoru Mega průměrnou akcí s nadprůměrným výkonem DJs. To špatné a nepříjemné přebila atmosféra a kvalitní výkony a tím se vše, dá se říci vynulovalo. Jsem zvědav na první Mega ve svém původním prostoru (snad už 15. číslo), tj. v Roxy a již teď věřím tomu, že se tím vrátí do svých původních kolejí, kterými jsou kvalita prostředí a spokojenost návštěvníků.
 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016