CLANEK

 

Rubrika Technoservis Nula2

V dalším pokračování rubriky Technoservis se Daho z obchodu Nula2 zaměřil na hned několik klasických autorů. Hned na první kompilaci, věnované památce Richarda Polsona z 65D Mavericks, se sešel Nick Dunton s Oliverem Ho, Surgeonem či Regisem. Ten je autorem i druhé desky v naší rubrice, Necklase of Bites, která získala od Daha hned 95%. Příliš pozadu ale nezůstali ani Luka Baumann či Christian Wunsch, nakonec podívejte se sami...

 

Various Artists
A Tribute To Richard Polson
(Surface TRB 001)

Na tento počin, věnovaný zesnulému Richardu Polsonovi z 65D Mavericks, se čekalo velice dlouho a teď jsme se konečně dočkali. Dohromady ho sestavil Polsonův kolega Nick Dunton a tracky věnovali zpříznění producenti a kamarádi. Prvním je Surgeon s prostorovým perkusivním trackem "Golden Age". Parádní starosurgeonovská věc, zvukově pocházející z let dávno minulých. Dalším vzpomínajícím je kolega Oliver Ho. Ten dodal rovněž patrně starší materiál v podobě temného hypnotického fláku "Smoke". Třetím zůčastněným není nikdo jiný než Regis s velice hustou záležitostí "Disease Through Affection", pocházející z roku 1998. Posledním, kdo tady nesmí chybět, je právě Nick Dunton. Ten na kompilaci věnoval downtempovou "Beginnings End" a učilil tak pod pseudonymem The 65D Mavericks. Myslím, že právě tímto pohledem nejen do hudební minulosti se podařilo vzdát Richardu Polsonovi čest a úctyhodně tak zavzpomínat, složit poklonu a poděkovat kamarádovi, jakým Richard Polson byl.
 
www.surfacerecords.co.uk 
Daho 95%  


Regis
Necklace Of Bites
(Downwards DWN 003)


 
V posledních dnech asi mnohým z vás bude znít Regisovo jméno v hlavě spíše  v souvislosti s jeho odchodem z projektu The British Murder Boys, ovšem máme pro vás i dobrou zprávu. Ta se týká vydání kompilačního alba "Necklace Of Bites". Jedná se o sbírku, chcete-li soubor jeho nejůspěšnějších tracků, a najdeme zde také nějaký ten nevydaný materiál. První perlou jsou originály z EP "Facilities", mordující industriální smyčky, jež díky své originalitě nebudou nikdy patřit do starého železa. Dále zde najdete hned tři kompozice, v nichž Regis použil repetitivní hlasové samply a jimiž se zapsal do pamětí mnohých z nás. Mám na mysli třeba skladby "Execution Ground" nebo "Purification". Posledním počinem, který rozhodně stojí za zmínku je dost exkluzivní kousek "Extra Track". Jedná se o nevydanou verzi "The Right Side Of Reason" z brutálně limitovaného vinylu Downwards DN 001. Máme se prostě na co těšit !

www.veto.co.uk 
Daho 95% 


Luka Baumann 
Emergence Nine (Remixes)
(Emergence 013)

Po delší době jsme se opět dočkali nového releasu švédského vydavatelství Emergence Records. Tentokrát jde o remixy na originály Luky Baumanna, které dodali přední osobnosti technoscény. Prvním remixérem je dnes populární Go Hiyama. Jeho verze má přímou rytmiku, avšak její další průběh je nelineární s řadou prostorových efektů a asymetrických a disharmonických prvků. Druhým mužem u mixážního pultu je Oscar Mulero. Ten dodal rytmicky rozlámanou a dynamickou smršť v osobitém stylu. Na druhé straně vinylu najdeme remix, za nímž stojí stájový kolega Grovskopa. Také jeho remix je industriálně laděná kompozice s řadou víc než překvapivých prvků, které perfektně sednou do dnešní doby. Poslední, kdo si originály Luky Baumanna vzal na paškál, je Makaton. Remix z dílny Rodz-Konez je vleklá industriální jízda, vrcholící masivním a hlučným noisy masakrem! Hard Killer!

www.emergence-records.com 
Daho 90%  


Christian Wunsch
Las Semillas De Los Espiritus
(Tsunami 015) 

Je naprosto neuvěřitelné, kolik let se dokázal Christian Wunsch držet té otřepané zvukové formule řinčících a burácejících plechů. Patnáctým pokračováním labelu Tsunami je však s touto záležitostí doufám nadobro konec. Titul "Las Semillas De Los Espiritus" zní totiž diametrálně odlišně! Vychází z oldschoolových samplů, kdy byla technoscéna nejsilnější a přinášela převážně jen nové a zajímavé produkty. Christian Wunsch přetvořil tyto prvky k obrazu svému a tak vznikla tato vynikající a současná technodeska, které nechybí energie, spád a také dobrý zvuk. I když jsou všechny tři obsažené tracky víceméně různými variacemi na jedno téma, tahle deska mě zaujala víc než dost. V dnešní době plné laciného minimalu podobných záležitostí bohužel moc nevychází. Kvalitní techno aby člověk hledal jako jehlu v kupce sena. Takže když na nový počin Christiana Wunsche narazíte, nenechte ho chladně ležet.
 
www.tsunamirecords.com 
Daho 90%

Všechny uvedené tituly zakoupíte v prodejně Nula2.


 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016