CLANEK

 

Rubrika Technoservis Nula2

Dahova rubrika opět upozorňuje na to nej z techna, co můžete momentálně sehnat v obchodech. Tentokrát chválí hlavně novou desku českého zástupce Nippa, ale radost měl i z Japonce Go Hiyami nebo aktuálního singlu Underworld.

 

Go Hiyama
Same Vector
(Zwart 003) 

Japončík Go Hiyama v posledních letech docela slušně šlape na paty světovým producentům, okupujícím pomyslný vrchol technoscény. Z nenápadného jména se vyklubal řádný konkurent takovým, jako je Takaaki Itoh nebo Surgeon. Právě druhý jmenovaný by se měl mít docela napozoru:). Asi jen stěží Go Hiyama předčí pana Surgeona a jeho invenci v technomusic, ale aktuální sound Go Hiyamy je mu více jak podobný, ne-li lepší. Deska je postavena na nekompromisním zvuku, jaký dnes už není na denním pořádku a dočkáte se ho u pouze vybrané hrstky producentů, kteří jsou pevně věrni náboženství zvanému "techno". Nerovné beaty, surové a kovové samply, asymetrické hi-haty a celkově industriální zvuk. Pokud nepatříte mezi fanoušky Birminghamu, ani nepokládejte jehlu na desku. Věřte, že nemluvím do větru. Další release Go Hiyamy totiž remakeoval právě Surgeon, takže se máme zas na co těšit. 

www.gohiyama.com 
Daho 90%   


Exium
Parasites
(Nheoma 003)


 
Projekt Exium patří k druhé linii španělských technoproducentů a v první řadě ho ctí fakt, že si vždy zachoval originální tvář a přístup. Vlastně se nikdy nesnížil k lacinému kopírování a pouhému samplování osvědčených postupů. Vyrukoval s  vlastním, poměrně drsným industriálním soundem a v této rovině pokračuje i dál! Nová deska nazvaná "Parasites" pokračuje v započaté ideologii a nabízí hned čtyři taneční flákoty. Všechny mají původní feeling ale dají se zařadit do španělské školy. Myslím, že se v tomto případě nekoná žádný zázrak, ale rozhodně je tahle deska zajímavou variací a to progresivní variací na dnešní techno. Kdyby jen bylo tak tvůrčích umělců alespoň polovina, nebylo by dnes techno v takových velice podivných existenčních stavech, jakoby byly už všechny možnosti vyčerpány. No a právě Exium dokazuje, že to tak vůbec, ale vůbec není. Jen se musí chtít!

www.exium-music.com 
Daho 75%  


Underworld
Beautiful Burnout
(UnderworldLive 020)

Tak tenhle singl je pro mě jasným favoritem nové desky Underworld! Překonal i pilotní "Crocodile" a prostě vede na plné čáře! Dokonce jsem po poslechu singlu "Beautiful Burnout" začal brát Underworld zase zcela vážně a vytáhl je z šuplíku s komerčním brakem, kam jsem je před lety, ač nerad, odložil. "Beautiful Burnout" je silně emotivní a pro mě excitující záležitost. Hodí se určitě i na taneční parket, takže asi budu muset někam vyrazit na párty, abych si ji užil na pořádném zvuku. Pokud se tedy někdo z českých DJs odváží ji vůbec zahrát. No a když ne v originále, který je díky použitým mužským vokálům, no prostě fantastický, tak alespoň v některém z minimalistických remixů, jež se také velice povedly. Underworld tu novou deskou deskou dokázali, že ještě maji co říct a jejich nový singl je beautiful, beautiful....!! 

www.underworldlive.com 
Daho 90%   


Nipp
Adagio
(Article 003)

Nalijme si čistého vína. Tahle deska se prostě povedla! A kdože se skrývá za její produkcí? Je to plzeňák Nipp, človíček, který už má nějaký ten track na svém kontě a klučina, který stál u zrodu labelu Article (takže mi trochu nejde do hlavy, jak si ho mohla přivlastnit a vydávat za svůj DJane Ladida). Už Article 000 byla pro mě velmi povedená deska a Nippův track na ní jasně kraloval. Stejně tak nyní Article s číslem 003 bezkonkurenčně strčil ostatní čísla dokapsy. Muzika na téhle desce má světový formát a není to jen těžkopádný umělý produkt. Nipp nám podává svou fajn hudbu s lehkostí a elegancí, přesně tak, jaké jsou jeho kompozice. Nipp je prostě velice nadaný hudebník a jeho práce nejsou jen bezduché tucky. Deska  "Adagio" je celá umělecká a tak nám i za hranicemi Nipp rozhodně neudělá ostudu. Poklona pane! 

www.article.cz 
Daho 95%

Všechny uvedené tituly zakoupíte v prodejně Nula2.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016