REPORT

 

Report z Honeypot party

V sobotu proběhly v Abatonu druhé narozeniny Honeypotu. Pro někoho určitě skvělá party, pro někoho méně - bohužel patřím do té druhé skupiny a když dočtete report až do konce, dozvíte se proč.

 
V sobotu proběhly v Abatonu druhé narozeniny Honeypotu. Pro někoho určitě skvělá party, pro někoho méně - bohužel patřím do té druhé skupiny a když dočtete až do konce, dozvíte se proč. :)

Abaton byl rozdělen na tři hudební časti: hlavní housová stage, hiphop / breakbeat / drum'n'bassová stage a chillout, balkon byl tentokrát využit jako prostor pro VIP a vedle spodního baru byla otevřena příjemná zahrádka.

Na akci jsem dorazil kolem 22:30 a první věc která mě překvapila, bylo zjištění, že dnešní noc se pije za žetony (u žetonů bych se trochu zastavil, protože to byl jeden z hlavních seků večera). S trochou (oprávněné) nedůvěry jsem tedy sešel do chilloutu, vyměnil peníze za hrst kulatých, odpovědnou slečnu jsem po chvíli přemlouvání přesvědčil, že mi opravdu vrátila špatně nazpět a že si opravdu ještě pamatuju počty ze základní školy a vydal se směrem k baru. Tam mě čekalo překvapení v podobě piva za dva žetony (1 stál 15 Kč, proč to zdůrazňuju, se dozvíte za chvíli). Budiž, ne moc dobrá cena, poměrně na hranici, ale i pivo za 35 je v Praze vcelku bez problémů k vidění. Ovšem když jsem asi ve dvě ráno vyměňoval další peníze a zjistil, že žetony už nejsou k dostání za oněch 15, ale za 20 Kč (!), můj názor na organizátory klesl k úrovni mrazu. Ono totiž Gambrinus 0,3 l za 40 korun a fernet s tonikem za 100 Kč je už přece jenom trochu drzost. Mimo to, po druhé hodině ranní mi barmanka se sladkým úsměvem na tváři oznámila, že "pivo došlo, ale možná ho třeba ješte přivezou". Dalšího komentáře myslím netřeba. Na druhou stranu, jestli opravdu šla nějaká přiměřená část vydělku na rozmáčenou Roxy (přece jen šlo mimo jiné i o benefici pro tenhle klub), člověka to tolik mrzet nemusí. Ale umím si představit slušnější formu zvedání zisků.

(na Roxy se vybíralo - sešlo se 4.678 Kč - pozn. Techno.cz)

Co se týče ozvučení, nejhůře asi dopadla (paradoxně) hlavní stage, kde se hlavně ze začátku při malém počtu lidí vytvářel nepříjemný zadní dozvuk a zvuk reverboval jako v katedrále. Pro představu house - mimochodem slušně rozmanitý a příjemný house (Jacksonovo Billy Jean všem svorně roztahoval ústa od ucha k uchu) - v podání DJ Lumiera měl pod sebou ještě jeden house, jenom o pár desetin vteřiny zpožděný, hihat zněl někde na úrovni středů a bassa s kopákem se leckdy spojili do rezonujícího hučení. Naštěstí, jak lidí přibývalo, zvuk se vylepšil, a když se za gramofony s mírným zpožděním postavili pánové ze Silicone Soul, neznělo to sice tak, jak by se na hudbu jejich formátu slušelo, ale celkem už to šlo. Svůj set začali příjemně minimalisticky, deepově a velmi zvolna přidávali na progresivitě směrem k techhousu. Scénář jejich setu můžu jen pochválit, opravdu potvrzovali atmosféru, která provází dojem z jejich pro mě úžasné produkce, jen škoda, že jestli hráli Right On, já u toho bohužel nebyl. :o/ :) Mimochodem, o něčem asi také vypovídá, že na téhle stagi (a naštěstí nikde jinde) se mě 2 lidé ptali, kde že by sehnali koláče (a krásně barevné žetony tím asi nemysleli). Také mě tak trochu mrzí, že když začal hrát DJ Loutka (zrovna jsem byl na odchodu), sklidil podstatně více ovací, než Silicone Soul. Nějak mi to připomnělo spolužáka ze základní školy, který si nahrál na 90-ti minutovou audiokazetu No Limit od 2 Unlimited a vydrželo mu to snad rok bez oposlouchání.

Mezitím o patro níž duněl kvalitní breakbeat v podání Stephunka T a později o něco rovnější, ale pořád lámané beaty by Koogi a MC Lin-Dee. Přechod mezi těmito styly proběhl maximálně plynule a leckdo si, také díky o poznání kvalitnějšímu zvuku (na této stagi mimochodem proběhl i Shadowbox s Kemalem), mohl hned spravit chuť. Je zajímavé pozorovat, jak má pražský drum'n'bass věrnou základnu. I na akci, kde tento styl není hlavním "smyslem" večera, jsem po chvíli rozhlížení poznal asi dvacet známých tváří. :) Kvůli věčnému pobíhání se naneštěstí nemůžu o této části akce rozpovídat konkrétněji, ale kdo zde trávil více času, určitě neudělal špatně.

Za pozornost rozhodně stál skvělý chillout (C Lounge), kde mimo jiné předvedli DJs Kel a Large svůj projekt Zip Orchestra. Představte si třeba psyambient na 105 bpm a potom inteligentní deep house. Teď si tyhle styly zkuste představit dohromady - že to nejde? V praxi to jde a zní to naprosto úžasně, tak atmosférická fůze mixování stylů se jen tak nevidí. Do toho ještě tématické videoprojekce od Loox a slovo chillout dostalo nečekané rozměry, pro (nejen) mne skutečně fascinující zážitek. :)

Nechci výroční Honeypot celkově hodnotit, určitě se našli klubeři, kteří mnou popsané chyby třeba ani neregistrovali a party si beze zbytku užili. Na druhou stranu vím o lidech, kteří většinu času trávili na otevřené zahrádce "pryč od té snobárny, smažek, vedra a dementní organizace" a kolem druhé ranní znechuceně odcházeli. Popravdě, v některých věcech jim musím dát zapravdu, ale tak snad se těch spokojených našlo více. .)
 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016