REPORT

 

Mega club techno 11 s Oliverem Ho

Mega Club Techno (MCT). Nevím zda je nutné party s tímto názvem ještě vůbec někomu představovat či uvádět, ale jenom na okraj. MCT je zavedená klubovka se zaměřením na techno a dalo by se říci, tedy alespoň na MCT 11, na hodně tvrdé a industriální techno.

Mega Club Techno 11 bylo opravdu ve znamení tvrdého techna. Postaral se o to celý line-up a hlavně host večera, producent a DJská hvězda světové úrovně, DJ Oliver Ho.

Do Roxy jsem dorazil něco málo po jedenácté hodině a hned u vstupu mě překvapila jeho osamocenost. Že na MCT nechodí moc lidí je známý fakt, ale takhle osiřelý vstup do klubu jsem opravdu nečekal (uvnitř klubu jsem zjistil, že skutečnost není tak hrozná - nebylo sice plno ale spíše příjemně naplněno). Na MCT 11 jsem byl osobně překvapen ještě jednou záležitostí. Čas od času se v klubu spustila ventilace a tentokráte můžu říct, že opravdu pomohla. Nevím zda to bylo tím, že klub nebyl úplně plný, ale určitě to bylo velmi příjemné a jenom na okraj :) - světla oslňující, laser výborný, video projekce úchvatná - co dodat.

A teď k podstatnému. Výkon DJs. Absolutně bez chyby. Já osobně jsem již dlouho nezažil takto energií nabitou akci. Lidé se neustále hýbali a poslouchali a bylo vidět, že se jim styl opravdu zamlouvá. Výkon DJe Agenta jsem slyšel pouze z konce, ale podle vyjádření přátel, kteří ho slyšely od začátku se jednalo o jeho standardní výkon, což v překladu znamená "hodně hodně dobré". Po Agentovy nastupoval Sidecar. Tento DJ se opravdu pořád zlepšuje. Na MCT 11 sice nepředvedl tak brilantně technicky provedený set jako na MCT 10, ale určitě byl daleko více zajímavý. Výborný výběr desek, které podněcovaly v návštěvnících nutnost se hýbat Sidecar navíc umocňoval výborně zvládnutou prácí s pultem. Desky do sebe stylově a hudebně seděly opravdu výborně. Ke konci setu bylo čas od času slyšet, že Sidecar toho už má plné "kecky" a občas byl slyšet "kopák", ale to k tomu prostě patří. Shrnuto, Sidecar nám opět předvedl, že je to pan DJ a že opravdu umí.

Poté nastoupil za pult Oliver Ho. Již hodně dlouho před začátkem jeho vystoupení si pečlivě připravoval desky a já jsem začínal mít pocit, že půjde opravdu o hodně. Ze začátku Oliver Ho míchal hudbu ze dvou gramofonů a opravdu mu to šlo. Seznamoval se s prostředím a poslouchal, co si může dovolit. Bylo na něm jasně znát, že má navrch. Výběr desek výborně navázal a pokračoval v rozvíjení setu. Oliver Ho míchal podobným stylem jako Sidecar, ale používal korekce mixu v ještě větší míře. Nechával hudbu gradovat a dával lidem pocit, že pohyb je to jediné pravé. Lidé se opravdu hodně "rozjeli" a pískot na podporu DJe byl slyšet snad skoro pořád. Rychlost s jakou Oliver Ho srovnával rytmy byl zarážející. Každý vrcholový DJ srovnává desky rychle, ale u Olivera Hoa jsem si opravdu často nebyl jist, zda již nejede jen po paměti. Tato skutečnost napomáhala k tomu, že si nechával hodně času pro přechod a tím ho vypilovával opravdu na hodně vysokou úroveň. Osobně jsem se na jeho výkon hodně těšil a vychutnal jsem si ho.

Celkově byl MCT 11 hodně podařenou akcí. Neodvážím si tvrdit, jak dlouho ji ještě tento lesk vydrží, ale do té doby něž přijde úpadek a výměna za jinou je pro mne stále Mega Club Techno tou nejlepší akcí na jakou jde podle mého gusta do Roxy jít.
 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016