REPORT

 

Svojšice 2007 – oficiální vyjádření pořadatelů

Špičkový line up, počasí dopadlo, ale objevily se i problémy se slibovanou kyvadlovou dopravou. Proč autobusy ráno nejezdily, proč se zdržel Jeff Mills a kolik dorazilo lidí - to vše píší promotéři Svojšic ve svém oficiálním vyjádření.

 
Techno taneční noc v letním amfiteátru ve Svojšicích máme pro tento rok za sebou. Jaké byly letošní „svojšky“? Nejlepší line-up v historii, výborná návštěvnost, skvělé počasí, ale také problémy s ranní dopravou. Prostě něco se povedlo na jedničku a něco už méně, asi tak jako na každém podobném festivalu. Ale vezměme to pěkně popořádku.



Svojšice
mají v kalendáři letních festivalů své čestné místo už řadu let a pokud jde o techno, mají obzvláště co nabídnout. Ani letošní ročník nebyl výjimkou a co se týče indexu slávy jednotlivých účinkujících, byl to ročník doposud nejsilnější. Navíc všichni interpreti dorazili a podle jejich slov si letní noc náležitě užili. Snad jsme tím jako pořadatelé prokázali, že absence některých DJ z minulých let nebyly úmyslem, ale vždy šlo o objektivní důvody. I letos jsme si užili horké chvilky, kdy řidič bezesporu největší hvězdy letošního ročníku, američana Jeffa Millse, zabloudil a dorazil o dvacet minut později. Snad bylo 20 minut energického setu slovince Umeka dostatečnou náplastí při čekání na legendu světového techna. Všechna alternativní pódia i bary pracovaly na jedničku a k ránu to vypadalo na téměř bezchybný průběh letošních svojšek, navíc podpořený skvělou návštěvností téměř 7000 lidí a dobrým počasím.



Bohužel při ranním odvozu najatými autobusy došlo k nešťastné události, která narušila jinak hladký průběh akce. Při jedné z obrátek autobusů na nádraží v Pardubicích se našel vtipálek, který se vydával za pořadatele a odvolal všechny autobusy s tím, že již nejsou potřeba. Ani jeden z řidičů si tuto informaci neověřil na dispečinku a všichni zamířili do garáží. Než se to doneslo ke skutečným pořadatelům, nebrali telefony ani řidiči, ani dispečink. Verzi s "falešným" pořadatelem jsme obdrželi jako oficiální vyjádření od najatého dopravce, firmy Connex a připomíná nám špatný vtip. Je přece zřejmé, že řidiči by měli být natolik profesionální, aby si podobnou informaci důkladně ověřili. Všem účastníkům akce, kteří nemohli využít služeb kyvadlové přepravy, se moc omlouváme a pro příští ročník využijeme služeb jiné společnosti. Také se musíme pozastavit nad zlomyslností některých návštěvníků, kteří zásobují diskusní fóra příspěvky o tom, jak celá záležitost s autobusy byl řízený podvod organizátorů, domluvených s taxikáři s cílem obohatit se na unavených party people. Kdo alespoň tuší, kolik taxíků funguje v oblasti Svojšického amfiteátru, musí se tomuto nařčení jen usmát. I přes tuto vadu na kráse hodnotíme letošní ročník pozitivně a těšíme se příští rok na shledanou.

Za tým pořadatelů - Agent a Džejář
 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
dan
dan
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016