REPORT

 

Čtenářský report z Elektry ve Flédě

 

Hlavní hvězdou se tentokrát stala hvězda světového formátu. Francouzký DJ a producent Pascal Arbes Nicolas alias Vitalic. Myslím že ne jen pro mě se tohle jméno stalo silným argumentem, proč bych na Elektře neměl chybět. 

Za lístek letos návštěvníci zaplatili 200 Kč v předprodejích a 250 Kč na místě. Je to logický vývoj, s kvalitou stoupá i cena. Vitalic dostal zaplaceno celkem 100 000. I přes to že si, podle svých slov bere malé honoráře. Pravdou je, že už jen dopravní výdaje pro dva lidi nejsou zanedbatelné, oproti vesměs rakouským Djs, kteří dosud byli zahraničními hosty Elektry. Tak jako tak je jisté že s prázdnou domů nepojede. Jeho druhá zastávka v sobotu v pražské Roxy také není benefičním koncertem. V každým případě mu nemůže nikdo upřít, že je to skvělý muzikant a mimo to je to i moc fajn člověk.

Po druhé hodině vystřídal Vitalica Orbith. Předvedl ze na Elektře jako takové i v celé ČR má neustále své, troufnu si říct výsadní postavení. Orbith nám naservíroval dvě hodiny kvalitní hudby, kterou obohatil o strhující gradace a celkově tím vytvářel pro lidi zábavnou show.
 
Bylo by nefér nezmínit taky druhou stage. Tady sice nekralovala slavná jména, ale za to pěkná černovlasá slečna. Přišlo mi že hrála nejdýl a myslím že svým energickým a na poslech příjemným minimálkem, statečně konkurovala pánům z první stage. Jistě ji k tomu dopomáhal i vzduch, který zde byl mnohem dýchatelnější.

Myslím, že na závěr můžu s klidným svědomím konstatovat, že to byla fajn párty, kterou si všichni, včetně mě, náramně užívali. Snad to bude jeden z hlavních předpokladů k tomu, abychom se na příští Elektře zase všichni sešli.

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016