CLANEK

 

Technoservis Nula2 03/06

V novém díle rubriky o novinkách na technoscéně otevře Daho upozorněním na singly známých slovenských labelů Antidandruff a Numb. Potom se dozvíte o novinkovém singlu Faultless od Reeka a na konec je zařazena hitovka That Is The Bass od slavného Carla Coxe.

 

Various Artists - Fastfood
(Antidandruff 6.0)
www.standa.net

Podtatranští junáci Dalo a Toky se probrali ze zimního spánku a na domácím Antidandruff records nám servírují řádnou dávku slovenského techniska! Přesněji řečeno, jedná se velkýhit Fastfood (pocházející původně z Antidandruff 3.0) v nových variacích, za kterými nestojí jen Rumenige a Loktibrada. Vlastní Remeaky dodali i zdomácnělý Takaaki Itoh a pan Christian Wunsch. Samozřejmě nejvíce pozornosti asi zaujme Rumenige+Loktibrada remix vyznačující se nezaměnitelným ústředním motivem, známým ze všech festivalových a klubových liveactů pana Tokyho, v našich končinách velice lidově popisovaným jako "škopky". Nejen tento track, ale celá deska je naprostou peckou a to ne pouze na naší domácí scéně. Gratulace a vzdání respektu je opět na místě, protože takové tracky se nerodí každý den, jen tak dál hoši. Killer!!


Fanon Flowers - Slovakian Nights Remixes
(Numb 009)
www.standa.net

Po více jak dvouleté odmlce opět vychází nový Numb s pořadovým číslem 009. Samozřejmě v režii slovenského klanu, avšak tentokráte se nejedná o původní práce, ale o remixy na starý počin amíků Fanon Flowers. Vedle nich samotných přiložili ruku k dílu také Loktibrada, Exium a Oscar Mulero. Deska je plná skutečně hrubých "salámů" a velice charakteristické produkce zmiňovaných producentů. Na celých sto procent zapadá do sekce slovenského techna, avšak jistý posun tu přeci můžeme shledat. Všechny tracky jsou detailněji propracovány, čímž tedy můžeme vyloučit jakékoliv obavy ze zevšednění či opakování se slovenské produkce. Numb 9 je deska dnešních dní a pokud ji nepřijdete na chuť okamžitě, do pár okamžiků se tak stane!!


Reeko - Faultless
(Symbolism 012)
www.pureplastic.co.uk

Zloději, ve dne v noci choději! Takové hlášky Reeko slýchává docela často, ovšem jedno se mu musí nechat. Ač se nám to nemusí líbit, výsledky jeho počínání jsou velice často výborné! Nová deska Faultless je toho ukázkovým příkladem! Jasně čitelné samply ala Regis, jsou už nedílnou součástí produkce tohoto mladého Španěla. Alespoň něco původního ale Reeko do této desky vnesl a tím je křišťálově čistý ústřední motiv na jedné straně a na druhé mužský vokál ala legendární Nitzer Ebb! Tyto informace o tom, zda jsou použité ingredience původní jsou bez záruky, avšak nic to nemění na tom, že celá deska je naprosto perfektní a bude velmi dobře fungovat na každé rozjeté party. Pokud Reeka odsuzujete, udělejte vyjímku a dejte mu šanci !


Carl Cox - That Is The Bass
(Pias Recordings)
www.news.be

Absolutní novinka krále DJů pana Carla Coxe nadchne příznivce komerčnější strany scény. Repetivní hlasový vokál od počátku navodí uvolněnou taneční atmosféru a rozhýbe všechny lidičky v dosahu soundsystému. Jeho tech-houseová podoba vůbec není naškodu. Mnohé asi potěší i verze protkané současným elektrosoundem a efektní breaky. Hudebně nejde o extra nic převratného, ale na party je tato deska jak vyšitá. Asi nezbývá než rozbít prasátko v polici a utíkat si tuhle djskou lahůdku homen rychle sehnat. Maxák má totiž prudce hitové ambice!


Recenze pro vás připravil vinyl shop Nula2.
www.nula2.cz.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016