REPORT

 

Vánoční Slim Slam Drum - report od Radima

Letos to nebylo nic moc. Ne, dělám si srandu! Tradiční vánoční SSD potvrdil pověst ostravského fenoménu. A kdo nebyl, holt prohloupil. Elvis pouštěl koledy, IM Cyber hrála neurofunk, Banban slušně scratchoval a v chilloutu se drtily nu skool breaks. Merry breax-mass & happy new fééér! ;)

 

"Na vánoční Slim Slam se chodí v osm!"

Nesem vám noviny, poslouchejte: Nezáleží až odkud jste vážili cestu, i kdyby to bylo třeba z betlémské krajiny, už po desáté večer se dalo do Fabricu těžko dostat. "Na vánoční Slim Slam se chodí v osm," hlásil u vchodu Elvis, který nemohl pustit dovnitř ani svoje zpozdilé kámoše. Jedinou nevýhodou největšího klubu na severní Moravě tak byla momentálně malá kapacita.

Nepomohlo ani to, že se oproti původním plánům otevřel chillout bar v prvním patře. Kmin a Lautek tam šikovně drtili breakbeat a chvílemi to bylo dokonce zábavnější než ve stejnou dobu dole! Pro Ostraváka je na vánočním SSD každopádně největším zážitkem to, že se setká skoro se všemi padesáti kamarády, kteří už jsou na tom podobně jako on. Notné fééér pod obraz!

Nebudu se tvářit, že jsem zodpovědně sledoval situaci a mapoval dění u hlavního stage. Lítal jsem kolem, objímal kamarádky, opíjel se s kamarády (chvílemi naopak) a královsky se bavil. Když jsem se vtlačil do roztančeného davu, užil jsem si momentu, kdy Romana míchala můj oblíbený nu schoolový drum & bass mimo anglické provenience (do "metalovky" Can’t Let Go od Counterstrike jednu z hitovek od Chrise SU – kterou, to jsem do rána klidně zapomněl).

"Ivanko do toho!"

Banban rozhodně potvrdil pověsti, které o něm mezi českými "drum & bass headz" kolovaly po internetu. Energický mix nadupaný zábavou, taková veselá vánoční show i s povedeným scratchováním. Zněly hlavně hitovky jako uřvaný Duppy Man od dvojky Chase & Status nebo takřka neporazitelný Pendulum remix Smack My Bitch Up, ale banbanovou devízou byly hlavně rychlé mixy.

Když hrála IM Cyber, dvě vedle mě stojící děvčata rozjařeně povzbuzovaly: "Ivanko do toho!" Zdálo se mi to celkem vtipné, zvlášť v kontrastu, jak svižně její set, někdy až "techstepově", hezky švihal. Že by byl neurofunk konečně oblíbený i mezi nejznámějšími českými DJs? V tomhle stylu teď vychází hodně dobrých desek, jak řekla Ivana.

Nebýt SSD 25. prosince ve Fabricu, měl bych pocit, jako by mi někdo sebral vánoční dárek. Tohle je asi ta nejkrásnější drum & bassová tradice, jakou znám. I když jsem se ještě před týdnem nedokázal rozhodnout, vypadá to, že teď jednoznačně mám svoji akci roku. SSD největší, respekt Elvis a 2.3 crew, respekt Ostrava!

P.S. Happy new fééér celé bandičce: Jaxxe sub the visionz, Elvis Levi‘s, Jadelin, Dany, Monia, Kuznia, Nexis INXiS, Kenny Deadkennedy, Samon (4ma), Pivko (4ma), Itemski a la Playa, Detaylista, tata Pueblo, Uxen Nexu, Limited Credit (has No Money), Cash (but still No Money), Todžo Hydeki, Reverba, Barča, Kmajna, Loutek, Inspiral, O.T.ík, Ferda a Ferda, KCN, Lajtbába, Kačka, Zuza, Píďa, Marqeta, Ricky, a tak… i těm, co se nedostali – dlouhý Jiřík, široký (?) Dosťa a "bystřozraký" Flu.  

    

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016