REPORT

 

Report ze SSD s Andym C od Nexise

V životě každého člověka jsou okamžiky, které uzavřou určitou etapu. Nepovažuji se za žádného věkovitého kmeta, ale vím, že celá jedna generace ostravských junglistů snila o okamžiku, kdy se na plakátech objeví jméno, jenž má pro mnohé magický význam – Andy C. Po několikaletých mukách se zakladatelům zdejší taneční scény z EXT-Dustu a dvoiky.troiky podařilo zrealizovat nemožné, a tak si každý správný fanoušek mohl dosyta vychutnat anglickou jízdu se vším všudy.

 

Akce se pro své mírně megalomanské rozměry konala v automobilových garážích, v blízkosti Výstaviště. Industriální prostor byl náležitě vyzkoušen minulý rok a proto organizátorům stačilo vychytat jen pár nedostatků. Musím říct, že vše fungovalo na jedničku a vlastně jediným diskutabilním faktorem byl zvuk. Dalo se to čekat, protože správně vyladit bedny na prostor, který je rozlehlý a navíc má stropy vysoká maximálně dva a půl metru je skoro nadlidský úkol. I zde jsem ovšem zaznamenal zlepšení a z mého pohledu bylo vše profesionálně připravené na jedinečnou hudební událost.

Vzhledem k našlapanému line-upu měli všichni DJs poměrně málo času a každý se snažil dát do svého hraní maximum. Yadel mě vždy potěší, protože dokáže vykouzlit správnou temnou atmosféru a nejinak tomu bylo i v sobotu. Bohužel jsem slyšel jen střípek z jeho agresivní drum and bassové opery.

C-Phone se s nikým nemazlil a sázel na gramofony spolehlivě fungující pecky, které by roztančily i partičku Romerových "zombíků". Remix veleúspěšné Bacterie, nestárnoucí Roll The Dice, předělávku legendárního hitu It´s a Fine Day od Opus 3 a nezapomněl se pochlubit trackem Scary Tale, který produkoval společně s Limiteddem a Sub.d.Visionzem. Destruction! :-)

Usměvavý mladíček Pixie si svou "hodinu slávy" maximálně vychutnával. Desky střídal hodně rychle a publikum pořádně rozběsnil. Veselejší práce prokládal ostrými hard-stepovými killery (Kiko, KAOS), což ocenili každý člověk s "temnější duší".

Pražský zástupce Philip TBC prokázal, že má na d'n'b poměrně odlišný pohled a zahrál naprosto netradiční a rozmanitý set, který budu mít v hlavě ještě hodně dlouho. Proč se omezovat na jeden styl, že? Během svého vystoupení prošel širokým spektrem taneční muziky, kterou servíroval s velkým přehledem. Momenty, kdy do úderných drum and bassových desek zamíchal brutální tekkno smršť přímo volaly po zuřivém aplausu. A když zazněly pomalé beaty Diesel Power od Prodigy, málem jsem se roztekl blahem. Mohl bych hovořit ještě hodně dlouhou, ale s radostí jeho vystoupení shrnu jedním slovem – "paráda"!!!

Okamžik, kdy Andy C přebral úlohu hlavního baviče, snad ani nejde popsat. Strhlo se hotové davové šílenství. A vyhlášený DJ začal nadělovat hutné bassové dárečky. V ten moment mi bylo celkem jedno, že nehrál zrovna songy, které by byly blízké mému srdci, protože jeho mixy byly naprosto úžasné. Uvědomil jsem si, že skáču na věci, které by mě normálně příliš neoslovily a nechávám se unést bleskurychlými přechody. Přehled, s jakým do sebe mixoval převážně jump-upové tracky, byl neuvěřitelný. Navíc jako správný showman neustále vyzýval lidi k větší aktivitě a se zájmem jsem čekal, kdy rozvášněný dav zbourá zábrany a vrhne se na svého idola. Z mého pohledu naplnil veškerá očekávání a potvrdil svůj hvězdný status. Génius.

Inspiral X62 si svými dlouhodobě špičkovými výkony přímo říkal o místo „toho, jenž nastoupí po Andym“, a rozhodně nezklamal. Holt zkušenosti se hned poznají. Stejně tak tracky od Concord Dawn, Sub Focuse nebo Mr. L. Pohoda. Wenia se s davem fanoušků taktéž nemazlil, podával pěkné propečené drum and bassové maso. Po několikahodinovém „křepčení“ jsem spokojeně odpadl a sledoval stále početnou skupinu věrných příznivců, pro které neexistoval konec ani při Elvisově závěrečném diktátu.

SSD byla do puntíku vydařená akce s pekelnou atmosférou, která znamenala splnění snu mnoha z nás a dovršila veleúspěšnou éru EXT-Dustu a dvoiky.troiky. Maximální respekt!!!!   

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016